Tags: blogeri

Licenca za sponzoruše

by Kajzer Soze Email

Jedna koleginica blogerka me je nedavno informisala da kod nas postoji Udruženje Sponzoruša Srbije. Njihov oficijelni sajt možete videti ovde.
Bore se za svoja prava, kao i sav ostali pošten svet.

Full story »

Notarska služba u Republici Srpskoj

by jelena derajic Email

| Jelena Derajić |

Narodna skupština RS usvojila je Zakon o notarima još u septembru 2004. godine, a notari su zvanično počeli sa radom 11.03.2008. godine. Od tog dana i ja radim kao saradnik jednog notara u Banjaluci. Po zanimanju sam dipl.pravnik, a još uvijek nisam položila pravosudni ispit (ali u toku ove godine mislim da će i to biti riješeno)

Full story »

EuroDig skup u Madridu

by masha_ns Email

Link: http://www.eurodig.org/

| Masha_ns |

EurodigDana 29. i 30. aprila 2010. godine održan je treći po redu EuroDig. Domaćin je, ovaj put, bio Madrid, a skup je održan u kompleksu španske Telefonike. EuroDig ili Evropski dijalog o upravljanju Internetom (European Dialogue on Internet Governance, EuroDIG) je nastao kao potreba evropskih zemalja, okupljenih oko Saveta Evrope, da uspostave regionalnu diskusiju o važnim temama vezanim za razvoj Interneta. Već sama lista prijavljenih učesnika obećavala je uspešan dijalog, što je i cilj EuroDig-a.

Full story »

Zašto nisam postao novinar

by Kajzer Soze Email

| Kajzer Soze |

Razmišljaljući koju temu da izaberem kao uvodnu u svoje blogovanje na sajtu Mojepravo.net, shvatio sam da bi najbolje bilo da kažem zašto uopšte pišem, tj. blogujem. Naime, od kada sam naučio da pišem, u meni se rodila želja da se time profesionalno bavim. Vrlo rano sam imao prilike da se u tome i oprobam. Časopis se zvao ,,Mi pišemo“, a redakciju su činili manje-više zainteresovani učenici i prilično konzervativan nastavnik srpskog jezika. Ja sam se našao tu po preporuci učiteljice.

Full story »

Patrijarh Pavle i Amerika

by admin Email

| Pisma iz Amerike| Marko Bojović |

Hristos vaskrse!

Njegova pobeda nad smrću verovatno je jedina u istoriji čovečanstva u kojoj nema poraženih! Zato njegovi vernici i sledbenici već dva milenijuma pozdravljaju ovim pozdravom sve, ne očekujući da će bilo koga da uvrede, pa čak ni u današnje vreme govora političke korektnosti, odomaćenog u Americi.
Jedan od pravih, istinskih vernika i sledbenika Hristovih, bio je i ovaj omaleni čovek koga vidite. Budući prosto normalan u vremenu opšteg ludila, posmatran je kao čudo i poštovan kao svetac.

Full story »

Srpske svetkovine u Americi (2)

by admin Email

| Pisma iz Amerike| Marko Bojović |

Uz već pomenutu najstariju našu crkvu u Americi, Sv. Save u Džeksonu, možemo među drugim značajnim svetilištima pomenuti najpre naš najstariji manastir u Americi – Sv. Save u Libertivilu, kod Čikaga. Osnovan je 1925. godine i u njemu je sahranjeno nekoliko značajnih ličnosti. Pomenimo prvo voljenog i osporavanog Sv. Vladiku Nikolaja Velimirovića, koji je u više navrata dolazio u Ameriku. On je bio prvi vršilac dužnosti američkog vladike za srpsku zajednicu, u Americi je proveo desetak poslednjih godina svog života i tu okončao ovozemaljski život.

Full story »

Srpske svetkovine u Americi (1)

by admin Email

| Pisma iz Amerike| Marko Bojović |

Dragi moji juristi,
Januar je na izmaku. Kada se u Srbiji pomene januar, jedna od prvih asocijacija su praznici. U prošlom mom javljanju, bilo je reči o jednom američkom prazniku, sećanju na prošlost i njenom preispitivanju i analizi, zahvalnosti precima. U kontekstu svega toga, pomenimo i naše ljude u Americi. Često se, naime, u atmosferi opšte ispolitizovanosti svega, previđa da Sjedinjene američke države nisu samo njena politika, posebno ne spoljna, od koje je mnogima u svetu, pa i kod nas, ali i u samoj Americi, bilo muka. Isto kao što ni Srbija '90ih godina nije bila oličena samo u predsedniku Miloševiću.

Full story »

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju

by masha_ns Email

| Masha_ns |

Dana 29. aprila 2008. godine Srbija je potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom Unijom (Stabilization and Association Agreement). Dve i po godine kasnije i dalje postoje nedoumice oko suštine samog sporazuma, odnosno šta ovaj sporazum zapravo znači. Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) je ugovor kojim se regulišu prava i obaveze države koja je pristupila procesu pridruživanja Evropskoj Uniji (EU). Sam proces pridruživanja EU obuhvata četiri faze. Prva faza je proces stabilizacije i pridruživanja koja u sebi obuhvata pripremnu fazu za potpisivanje SSP-a, zatim studiju izvodljivosti, pregovore o zaključivanju SSP-a i potpisivanje i sprovođenje SSP-a. Kada se ova prva faza završi sledi kandidatura za članstvo.

Full story »

Zahvalnost

by admin Email

| Pisma iz Amerike| Marko Bojović |

Poštovani sadašnji i budući pravnici Srbije i njenog okruženja,

Srdačno vas pozdravljam iz milionskog Indijanapolisa, glavnog grada Indijane, jedne od 50 Sjedinjenih američkih država, gde sam sa dužim i kraćim prekidima boravio u poslednjih 10 godina, završio deo svojih studija, oženio se i trenutno radim. Na osnovi tog svog iskustva, koje je, pored raznih kraćih putovanja, vezano još i za gradove Njujork i Čikago, trudiću se da vam približim život ove velike zemlje sa raznih tački gledišta, posebno onih za koje verujem da vama mogu biti interesantne.

Full story »

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-20 20:31:37'
   AND hit_remote_addr = '54.226.23.160'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog1.php/blogeri:'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1