"Nema para za zahteve studenata"

by princess Email

ObradovicBeograd -- Ministar prosvete Žarko Obradović kaže da Ministarstvo prosvete, nažalost, nema para da bi moglo svakom studentu da plati školarinu.Podsetimo, studenti su u nedavnom protestu tražili da im bude plaćena školarina ukoliko su stekli 48 bodova. "Mi smo u protekle dve godine učinili sve što možemo da pomognemo studentima, ne samo novčano, nego i normativno", rekao je Obradović.

Procitaj

Ministar je podsetio da je izmenama zakona prihvaćen studentski zahtev da se poveća broj ispitnih rokova na šest, i da se smanji broj bodova potrebnih za upis naredne godine, na 48.

Takođe, unutar kvote za studente koji su na budžetu, prihvaćen je stav da same visokoškolske ustanove utvrđuju kriterijume, rekao je Obradović, podsetivši da država finansira i master i doktorske studije.

"Mi stvarno novca nemamo. Ja znam da su fakutleti koji imaju ovu vrstu problema apsolutno izašli u susret studentima, pa su neki prihvatili da svim akademcima, koji imaju 60 bodova, a nisu na listi, plate školarinu, drugi su ponudili, a studenti prihvatili, da plate 30, 40 odsto školarine, u nekoliko rata", objasnio je Obradović.

Ministar prosvete je naveo da su Fakultet političkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Ekonomski fakultet preuzeli troškove školarine za sve studente koji su dali uslov, i da je Pravni fakultet obezbedio manje školarine i 100 stipendija studentima koji su socijalno ugroženi.

"Takođe, ranije smo doneli odluklu da se ne povećava školarina i sve smo učinili da se izađe u susret, ali očigledno mi ne možemo svim zahtevima udovoljiti", zaključio je ministar prosvete.

Izvor B92

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 1966)
 ORDER BY post_ID