Veliki studentski horoskop (prilagođen novom nastavnom planu i programu)

by pravnik pf bg Email

Pravnik - list studenata Pravnog fakulteta u Beogradu je i u ovoj akademskoj godini sa vama. Uskoro ćemo vas obradovati novim brojem, a dok ga čekate zabavite se uz studentski horoskop inspirisan izmenama nastavnog plana i programa.


OVAN

Ovan na osnovnim studijama

Studije - Zvezde su vam u ovom periodu naklonjene. Diplomiraćete u roku i moći ćete da upišete master studije sa svojom generacijom. Međutim, tu vaše muke tek počinju: kako pronaći sebe između toliko modula master studija? Ko ste vi? Krivičar? Parničar? Pravnik u privredi? Student zainteresovan za međunarodno pravo? Teoretičar?
Zdravlje - Moguća kriza identiteta.

Ovan na master studijama

Studije - Velika je verovatnoća da istovremeno radite i pohađate master studije. Ako to nije slučaj, onda patite od viška slobodnog vremena. Probajte da se bavite nekim sportom ili hobijem. Uostalom, pročitajte tekst o nepoznatim pravnicima iz prethodnog broja, naći će se tu već nešto i za vas. Zdravlje - Izbegavajte zagušljive prostorije. Ne, ne savetujemo vas da izbegavate predavanja. Naši amfiteatri su veliki i provetreni.


BIK

Studije - Ne može se uvek glavom kroz zid, kao što se ni Obligacije ne mogu uvek položiti u januaru. Učite više. Posebno obratite pažnju na kauzu, naknadu štete, imenovane ugovore i mane volje.
Zdravlje - Bavite se sportom. Čemu vam inače služi fitnes centar na fakultetu?


BLIZANCI

Studije - Ako već ne nalazite sebe u studijama prava, a nemate srca da to kažete roditeljima, probajte da se uključite u vannastavne aktivnosti. Na raspolaganju vam stoji širok izbor studentskih organizacija. Uostalom, na taj način ćete više vremena provoditi na fakultetu, pa možda, usput, i načujete nešto vezano za pravo.
Zdravlje - Unosite dosta tečnosti.


RAK

Rak sa prve godine

Studije - Prekinite da se pitate ima li poente učiti Rimsko privatno pravo i Uporednu pravnu tradiciju već „zagrejte stolicu“. Posle ćete imati vremena na pretek da se pitate da li je sve to imalo smisla.
Zdravlje - Stabilno. Problemi dolaze tek posle prve godine.

Rak sa druge godine

Studije - Predviđamo vam upis jednog od četiri postojeća smera u bliskoj budućnosti.
Zdravlje - Učestale nesanice zbog nemogućnosti da se odlučite koji ćete smer izabrati.

Rak sa treće godine

Studije - Velike glavobolje vam zadaje činjenica da ste student „godine koju je najmanje sramota obnoviti“. U nedoumici ste da li je sada pravo vreme da malo odmorite ili da stisnete zube i uhvatite su u koštac sa Obligacijama, Kompanijskim pravom i KPP-om.
Zdravlje - Zbunjenost zbog iznenadne pojave Prava intelektualne svojine na trećoj godini.

Rak sa četvrte godine

Studije - Došli ste do kraja puta, diploma je tako blizu, a posao tako daleko.
Zdravlje - Opet patite od nesanice. Ovoga puta zbog zabrinutosti za vlastitu egzistenciju. Ako i uspete da zaspite imate noćne more u kojima vas neko ozleđuje udžbenikom iz GPP-a.


LAV

Budžetski lav

Studije - Vi ste lav u pravom smislu te reči. Studirate, a sve troškove vam plaća država. Probajte da konkurišete za neku stipendiju.
Zdravlje - Moguća depresija ili period lepog raspoloženja, u zavisnosti od rezultata konkursa za stipendiju.

Samofinansirajući lav

Studije - Roditelji vas konstantno pritiskaju kako je potrebno da više učite, ne biste li sledeću godinu upisali na budžet.
Zdravlje - Čuvajte se prehlade. Kao da vam i bez nje nije dovoljno loše.


DEVICA

Studije - Vaša trenutna prosečna ocena je 7,48. Sledeći ispit na koji budete izašli ćete položiti sa ocenom 10, što će vam malo popraviti prosek. Ako se to ne obistini, problem je u vama, ne u nama. Više učite, a manje čitajte horoskope.
Zdravlje - Izbegavajte korišćenje lifta na fakultetu. Koristite stepenice za promenu, uticaće povoljno na vašu kondiciju.


VAGA

Studije - Vreme je da promenite taktiku spremanja Krivičnog prava. Umesto dosadašnje kontemplacije na temu „zašto, zaboga, učiti posebni deo kada ću ionako uvek moći da pogledam zakon“ počnite, za promenu, da ga učite.
Zdravlje - Unosite dosta tečnosti. Ne, ne mislimo na alkohol.


ŠKORPIJA

Škorpija pravosudno-upravnog smera

Studije - Ovih dana ćete posetiti sud. Ne u svojstvu u kome se nadate. Poričite sve. Angažujte advokata.
Zdravlje - Ne nervirajte se, svako jednom dolija.

Škorpija poslovno pravnog smera

Studije - Sada je pravo vreme za ulaganje na berzi, iskoristite znanje koje ste stekli na smeru. Ukoliko vam špekulacije ipak ne urode plodom, upišite i Ekonomski fakultet.
Zdravlje - Stabilno. I sami znate da se ne isplati biti bolestan.

Škorpija pravno-teorijskog smera

Studije - Položićete Crkveno pravo. Predstoji vam buran period razmatranja dispozitivnosti pravnih normi koji će kulminirati dvodnevnom raspravom sa kolegom (ili koleginicom - moguća ljubav) sa smera.
Zdravlje - Bićete prehlađeni, ali to nećete ni primetiti. Isuviše ćete biti zaokupljeni svojim razmišljanjima.

Škorpija međunarodno pravnog smera

Studije - U narednom periodu ćete pratiti vesti iz sveta putem svih postojećih medija. Znaćete kako se zovu svi članovi Vlade Burkine Faso. Iz nekog čudnog razloga, na smeru ćete upoznati dosta studenata poput vas. Zdravlje - Ako se prehladite, insistirajte na lečenju u inostranstvu. Eto vam sjajne prilike da se „iz prve ruke“ upoznate sa materijom.


STRELAC

Studije - Sasvim izvesno ćete uskoro naići na gužve na šalterima prilikom upisa godine, overe semestra ili podizanja kredita/stipendije
Zdravlje - Mogući problemi sa bešikom. Koristite renovirane toalete na fakultetu. Zar nisu prelepi?


JARAC

Studije - Ukoliko ste samofinansirajući student postoji velika verovatnoća da od fakulteta dobijete besplatne udžbenike. Takođe, postoji velika verovatnoća da ih nećete dobiti sve odjednom jer će bar jedan biti u štampi.
Zdravlje - Mogući problemi sa leđima usled tegljenja udžbenika u torbi.


VODOLIJA

Vodolija upisana po starom statutu

Studije - Moguće je da 2012. neće doći do kraja sveta, ali će sigurno doći do kraja studiranja kakvo ste do sada poznavali. Prihvatite prelazak na „Bolonju“ kao kosmičku neminovnost ili, još bolje, diplomirajte pre nego što se to desi.
Zdravlje - Ako budete previše učili u nameri da preduhitrite „Bolonju“ moguće su prehlade usled pada imuniteta.

Vodolija upisana po novom statutu

Studije - U ovoj školskoj godini ćete doživeti barem još jednu izmenu studijskog programa usled usklađivanja sa Bolonjskim procesom. Ne razmišljajte o tome da li će biti uslova za sledeću godinu već čistite ovu u kojoj ste.
Zdravlje - Vaše zdravlje je stabilno, ali izgleda da vam je kompjuter pokupio neki virus preko „e-pravnog“.


RIBE

Studije - U predstojećim mesecima ćete uzeti potvrdu da ste redovan student. Ne možemo sa sigurnošću da vam kažemo za šta će vam biti potrebna, ali znamo da ćete je uzeti.
Zdravlje - Malaksalost usled višečasovnog čekanja u redu ispred šaltera.

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 2247)
 ORDER BY post_ID