Category: Akcije

Međusobne optužbe studenata

Studentski protestNovi Sad -- Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu i studenti okupljeni oko Plenuma razmenili su putem saopštenja oštre međusobne optužbe za "politizaciju" univerziteta. Savez studenata je u saopštenju podržao zahteve studenata okupljenih oko Plenuma koji se tiču rešavanja problema prilikom upisa i rangiranja, nepostojanja apsolventskog statusa i rokova, visine školarina i ostalih troškova tokom studiranja.

Full story »

Trening za karijering vol. 3

Studentska unija studenata Mašinskog fakulteta, Studentska Unija Beograda, ELSA Union i Marketing radionica Ekonomskog fakulteta Vas pozivaju na seminar pod nazivom TRENING ZA KARIJERING vol. 3. Trening je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, kao i od Rektorata Beogradskog univerziteta. U pitanju je dvodnevni seminar koji će se održati 21. i 22. maja 2011. godine u Beogradu,u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, Studentski trg br. 1.

Full story »

ECDL - Naučite Excel za tri dana

ms wordObuka za rad sa MS Excel počinje u ponedeljak 9.5.2011. u 16:00h na Pravnom fakultetu u Beogradu. Obuka traje tri dana (ukupno 12 časova). Cena obuke je 2.900 dinara. Članovi ELSA imaju popust na cenu obuke u iznosu od 30%.

Full story »

Veće školarine na fakultetima

Beograd -- Više od deset fakulteta Univerziteta u Beogradu predložilo je veće školarine, o čemu će od ove godine prvi put svoje mišljenje i saglasnost dati Vlada Srbije.

Full story »

ECDL na PF u Beogradu

ECDL na Pravnom fakultetuNastavak ECDL obuka i sertifikacije na PF u Beogradu predviđen je za ponedeljak 21.2.2011. u 16:30h kada počinje obuka za modul Korišćenje računara i upravljanje datotekama.

Full story »

Studenti dobrovoljno daju krv u zamenu za besplatan ispit

Savez studenata Pravnog fakulteta, Pravni fakultet u Novom Sadu i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i ovog semestra organizuju dobrovoljno davanje krvi uz besplatnu prijavu ispita.

Full story »

Akreditovano 93% državnih fakulteta

U proces akreditacije visokoškolskih ustanova, započet 2007. godine, ušla su 123 fakulteta, 83 državna i 40 privatnih. Prema najnovijem izveštaju Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, do septembra ove godine akreditovano je sedam državnih i pet privatnih univerziteta. Akreditovano je 93 odsto državnih fakulteta, dok je sedam procenata dobilo akt upozorenja, a meĐu privatnim fakultetima - njih 72 odsto je akreditovano, 15 procenata je odbijeno, a ostali su još pod aktom upozorenja.

Full story »

Za bolji CV i samopouzdanje

ECDL na Pravnom fakultetuPreporucujem svima ovaj kurs!
Dobicete međunardno priznatu diplomu(ECDL sertifikat) kojom dokazujete da posedujete IT znanja koja su danas jako značajna i neophodna za svakodnevni život i poslovnu karijeru. Vas CV će imati veću težinu sa ovim sertifikatom.
Predavanja su zanimljiva, uče se praktične i korisne stvari, bez suvišnih detalja.
Profesori su stručni i uvek dobro raspoloženi.
Dosta sam naučila pohađajući ovaj kurs, i stekla samopouzdanje u svoje znanje na radu na računarima.

Martina Rodić

Kovačević:Predlog svih univerziteta

Državni i privatni univezriteti u Srbiji usvojiće početkom maja zajednički predlog za izmene Zakona o visokom obrazovanju, rekao je rektor Branko Kovačević. Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević rekao je da bi tim predlogom trebalo da se utvrde precizni uslovi za upis naredne godine studija. Zajednički predlog trebalo bi da bude usvojen sa sednici Konferencije univerziteta u Srbiji i nakon toga prosleđen Ministarstvu prosvete, dodao je Kovačević.

Full story »

Mujović pod lupom zbog anonimne prijave

Odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala Vrhovnog državnog tužilaštva formiralo je pretkrivični spis, povodom krivične prijave protiv dekana Pravnog fakulteta Ranka Mujovića, koji je anonimno optužen za korupciju i zloupotrebu službenog položaja. Zamjenik specijalnog državnog tužioca Mira Samardžić obavijestila je 26. marta 2010. godine rektora Univerziteta Crne Gore Predraga Miranovića da je formirala pretkrivični spis povodom "krivične prijave čiji navodi upućuju na postojanje sumnje da se na Pravnom fakultetu u Podgorici vrše nezakonite radnje".

Full story »

Deklaracija ujedinila studente

Članovi Studentske konferencije univerziteta Srbije predstavili su danas Deklaraciju kojom su obuhvaćeni najvažniji problemi s kojima se suočavaju studenti. Oni su predstavili i načine rešavanja studntskih problema, kako bi se Srbija uključila u savremene evropske akademske procese. U Deklaraciji se, između ostalog, predlaže "zamrzavanje" uslova od 48 bodova za upis naredne godine studija na teret budžeta Republike, kao i povećanje budžetskih kvota za finansiranje master i doktorskih studija.

Full story »

Protestna šetnja studenata

Oko hiljadu studenata prošetalo je centralnim gradskim ulicama do Ministarstva prosvete gde su uručili zahtev da se hitno izmeni Zakon o visokom obrazovanju. Član Organizacionog odbora Ekonomskog fakulteta Nenad Bučevac rekao je da studenti traže da posle četvorogodisnjih studija steknu zvanje diplomiranog ekonomiste,diplomiranog defektologa i da se vrate apsolventski rokovi. Studenti traže i da se izjednače uslovi za prelazak sa samofinasirajućih na budžetske studije na svim fakultetima i ukinu kvote za master studije.

Full story »

Protest studenata zbog "Bolonje"

Studenti u Austriji danas protestuju, povodom održavanja samita o Bolonjskoj deklaraciji, na godišnjicu primene ovog dokumenta.U Beču su planirane demonstracije poslepodne i pojedine grupe studenata nameravaju da blokiraju samit, koji treba da počne večeras u bečkom dvorcu “Hofburg". Na sastanku će, kako je najavljeno, učestvovati ministri iz 46 zemalja među kojima je i ministar obrazovanja Srbije Žarko Obradović.

Full story »

HR: Profesori osuđeni za korupciju

Županijski sud u Zagrebu osudio je 19 profesora, posrednika i studenata zbog kupoprodaje ispita na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Full story »

XVI takmičenje u besedništvu

Šesnaesto besedničko takmičenje studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu održano je 27. januara 2010. u "petici" Pravnog fakulteta. Po prvi put kao sponzor ovog takmičenja pojavilo se i Mojepravo obezbeđujući pobednicima besplatnu obuku za rad na računarima i ECDL sertifikaciju. Na ovaj način započelio smo promovisanje obuke i ECDL sertifikacije koje će se od marta ove godine na Pravnom fakultetu.

Full story »

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-17 06:44:40'
   AND hit_remote_addr = '18.212.206.217'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog2.php/akcije/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1