Tags: crna gora

Bura na Pravnom fakultetu u Podgorici

Svi današnji crnogorski štampani mediji objavljuju na udarnim mjestima tekstove o zagrijanoj atmosferi na Pravnom fakultetu u Podgorici, koja je kulminirala na prekjučerašnjoj sjednici Vijeća te univerzitetske jedinice. Novinske stupce napunile su međusobne optužbe dekana tog Fakulteta, dr Ranka Mujovića i profesora Milana Popovića.

Full story »

Stijepović: Nastava na crnogorskom jeziku

stijepovicCrnogorski ministar prosvjete Slavoljub Stijepović kazao je juče da će se od septembra nastava u školama i na fakultetima izvoditi na crnogorskom jeziku. Upitan da li će se nastava izvoditi samo na crnogorskom jeziku kako predviđaju izmjene zakona iz oblasti obrazovanja, budući da ima onih koji nastavu izvode na ekavici, Stijepović je kazao da je službena upotreba crnogorskog jezika ustavna kategorija.

Full story »

Sud časti ostao bez kvoruma

pravniSjednica Suda časti ni juče nije održana jer se umjesto sedam, pojavilo samo dva člana - predsjednik dr Velimir Rakočević i dr Savo Laušević, kao i sekretar Suda Ljiljana Jovanović. Sud ima sedam članova i za odlučivanje je potrebno da sjednici prisustvuju najmanje četvorica, piše Pobjeda.

Full story »

Odbačene anonimne prijave protiv dekana Mujovića

mujovic Zamjenik specijalnog državnog tužioca Mira Samardžić ocijenila je da nema osnovane sumnje za pokretanje postupka protiv dekana Pravnog fakulteta u Podgorici dr Ranka Mujovića. Tužiteljka Samardžić je obavijestila dekana Mujovića da je Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala provjerilo navode anonimnih prijava i riješilo da nije bilo elemenata krivičnog djela koja su se Mujoviću stavljala na teret.

Full story »

Za nauk neposlušnima

mujovicDekan Pravnog fakulteta Ranko Mujović opet je zaslužio sliku u novinama. A malo je falilo da se zaboravi da je početkom ove godine crnogorsko tužilaštvo protiv njega pokrenulo pretkrivični postupak, na osnovu anonimne dojave koja ga tereti, između ostalog, za korupciju i falsifikovanje ocjena i diploma.

Full story »

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-22 01:10:21'
   AND hit_remote_addr = '54.90.204.233'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog2.php/crna+gora:'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1