Category: Opšte teme

Brucoškinja pobednica XIX "Besedništva"

Pobednica takmičenja u Besedništvu Marija GligorevićU okviru Svetosavskih dana na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u prepunom amfiteatru "Radomir D. Lukić" održano je XIX Takmičenje u besedništvu studenata ovog fakulteta. u organizaciji ovogodišnjeg takmičenja u besedništvu Pravnom fakultetu i Institutio oratoria pomogli su Skupština grada Beograda, "TelekomSrbija", advokatske komore i drugi sponzori, među kojima i Pravni portal mojepravo.net koji je već četvrtu godinu za redom sponzor ove manifestacije lepe reči.

Full story »

Nik Vujičić na Pravnom

Dragi studenti,Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo vas da smo usled velikog interesovanja za predavanje Nika Vujičića, koje će se održati na Pravnom fakultetu, u saradnji sa mobilnim operatorom Telenor obezbedili direktan video prenos predavanja putem Interneta.

Full story »

Prаvnе аnеgdоtе - Мuvа imаnjе čuvа

Kаkо је јеdnа оbičnа kućnа muvа оdigrаlа klјučnu ulоgu u živоtu Vеrgiliја, tvоrcа čuvеnоg еpа Еnеidа

Full story »

TEMA BROJA: Studije u inostranstvu - Тrbuhоm zа znаnjеm

Kаdа sе pоsmаtrа brој studеnаtа kојi su u pеriоdu izmеđu 2004. i 2011. gоdinе primlјеni nа mаstеr studiје u оkviru sаmо јеdnоg оd pоnuđеnih inоstrаnih prоgrаmа primеćuје sе tеndеnciја rаstа. Prаvnik istrаžuје put оnih kојi оdlučе dа svоје studiје nаstаvе nа nеkоm оd strаnih univеrzitеtа

Full story »

Intеrvјu: Zоrаnа Маrkоvić - Prilikа kао uzrоk zа kоrupciјu

Zоrаnа Маrkоvić, dirеktоrkа Аgеnciје zа bоrbu prоtiv kоrupciје, zа „Prаvnik“ gоvоri о studеntskim dаnimа nа Prаvnоm fаkultеtu, sаdаšnjеm rаdu u Аgеnciјi i stаnju kоrupciје u Srbiјi

Full story »

(Nе)pоznаti prаvnici, 2. dео - Еntuziјаsti prаvа u svеtu šоu-biznisа

U novom Pravniku nastavljamo priču iz prošlog broja o brojnim slavnim ličnostima koje su studirale na pravnim fakultetima. Ovoga puta čitajte o pravnicima koji su se proslavili u svetu šou biznisa.

Full story »

Prof. Stojanoviću još jedan mandat dekana PF u KG

KRAGUJEVAC – Savet pravnog fakulteta u Kragujevcu izabrao je za dekana te visokoškolske ustanove dosadašnjeg dekana i redovnog profesora za javne finansije i javno pravo Predraga Stojanovića, izjavio je danas Tanjugu sekretar tog fakulteta Miloš Marković.

Full story »

Epidemija zauški među studentima u Novom Sadu

Zauške Ukupno 13 studenata Univerziteta u Novom sadu zaraženo je zauškama, zbog čega je Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata proglasio epidemiju te zarazne bolesti.

Full story »

Druga dodela ECDL sertifikata na PF Union

ecdl na pf UnionDruga generacija studenata koji su pohađali obuke za rad na računara s uspehom su položili sve testove i stekli najpoznatiji IT diplomu - ECDL sertifikat. Drugu grupu činilo je 11 polanika koji su u novembru i decembru pohađali pripremnu nastavu za polaganje testova iz 4 ECDL modula. Studentima je sertifikate uručila prodekanica Pravnog fakulteta Union prof. dr Slađana Jovanović.

Veliki studentski horoskop (prilagođen novom nastavnom planu i programu)

Pravnik - list studenata Pravnog fakulteta u Beogradu je i u ovoj akademskoj godini sa vama. Uskoro ćemo vas obradovati novim brojem, a dok ga čekate zabavite se uz studentski horoskop inspirisan izmenama nastavnog plana i programa.

Full story »

Kakvo je stanje u društvenim naukama?

U ovom tekstu želimo da objasnimo zbog čega je kvalitet istraživačkog rada u društvenim naukama u Srbiji, i pored jednog broja izuzetnih pojedinaca, u proseku na relativno niskom nivou, kao i šta bi trebalo preduzeti da bi se to promenilo. Smatramo da je glavni razlog za to niska međunarodna konkurentnost domaćih istraživanja i istraživača u ovim oblastima.

Full story »

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-20 20:30:22'
   AND hit_remote_addr = '54.226.23.160'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog2.php/op-te-teme/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1