Category: Reč dekana

Bura na Pravnom fakultetu u Podgorici

Svi današnji crnogorski štampani mediji objavljuju na udarnim mjestima tekstove o zagrijanoj atmosferi na Pravnom fakultetu u Podgorici, koja je kulminirala na prekjučerašnjoj sjednici Vijeća te univerzitetske jedinice. Novinske stupce napunile su međusobne optužbe dekana tog Fakulteta, dr Ranka Mujovića i profesora Milana Popovića.

Full story »

Sud časti ostao bez kvoruma

pravniSjednica Suda časti ni juče nije održana jer se umjesto sedam, pojavilo samo dva člana - predsjednik dr Velimir Rakočević i dr Savo Laušević, kao i sekretar Suda Ljiljana Jovanović. Sud ima sedam članova i za odlučivanje je potrebno da sjednici prisustvuju najmanje četvorica, piše Pobjeda.

Full story »

Odbačene anonimne prijave protiv dekana Mujovića

mujovic Zamjenik specijalnog državnog tužioca Mira Samardžić ocijenila je da nema osnovane sumnje za pokretanje postupka protiv dekana Pravnog fakulteta u Podgorici dr Ranka Mujovića. Tužiteljka Samardžić je obavijestila dekana Mujovića da je Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala provjerilo navode anonimnih prijava i riješilo da nije bilo elemenata krivičnog djela koja su se Mujoviću stavljala na teret.

Full story »

Za nauk neposlušnima

mujovicDekan Pravnog fakulteta Ranko Mujović opet je zaslužio sliku u novinama. A malo je falilo da se zaboravi da je početkom ove godine crnogorsko tužilaštvo protiv njega pokrenulo pretkrivični postupak, na osnovu anonimne dojave koja ga tereti, između ostalog, za korupciju i falsifikovanje ocjena i diploma.

Full story »

Beseda dekana, prof. dr Vasiljević prigodom dodele diploma studentima fakulteta

Mirko Vasoljević, prof. dr, dekan PF u BeograduPoštovane koleginice i kolege, Dragi prijatelji,Dragi gosti, Poštovani diplomci. Dan Svetog Save je najsvetiji dan u istoriji i državnosti Srbije. Simbolika dodele diploma našim studentima upravo ovog dana trajno je time neizbrisiva. Diplomirali ste, uvaženi diplomci, na Fakultetu koji baštini tradiciju od 202 godine, s osloncem na pravni studij Dositejeve Velike škole (1808.), Fakultetu koji je temelj srpske pravne kulture, temelj i vekovni nosilac slobodarstva, hram pravne nauke, hram prava i večni simbol tragač pravde kao stoletne vrline.

Full story »

Reč dekana Pravnog fakulteta Univerziteta Union

Vesan Rakić VodinelilćReč dekana Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu, profesor dr Vesne Rakić-Vodinelić prilikom svečanog otvaranja školske godine, u oktobru 2007. godine

Dame i gospodo, dragi prijatelji,

otvaram svečanost povodom nove generacije studenata prve godine Pravnog fakulteta Univerziteta Union i povodom dodele počasnog doktorata našem doskorašnjam dekanu, profesoru Vladimiru Vodineliću.

Full story »

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-22 01:07:09'
   AND hit_remote_addr = '54.90.204.233'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog2.php/recdekana/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1