Category: Ljubomir Živkov

Tadićev odgovor

by admin Email

Retrovizor | Ljubomir Živkov |

Poštena inteligencijo Evrope, Severne Amerike i Rusije! Pismo koje ste zajedno sastavili i potpisali nije ni stiglo u Kabinet predsednika Republike, a već se pojavilo u medijima koji, grešna mi duša, kao da su ga jedva dočekali. Naslov je toliko rečit - Apel predsedniku Tadiću i Skupštini Srbije: Nemojte se kockati sa budućnošću svoje zemlje! „Ne“ rezoluciji o Srebrenici - da sam ostatak vaše opširne epistole pročitao više reda radi: oči su žurile da vide ko to sve Srbiji, samim tim i meni kao njenom demokratski izabranom predsedniku, želi dobro.

Full story »

Tražim pomilovanje

by admin Email

Retrovizor | Ljubomir Živkov |

Pre nedelju dana branio sam ljudsko pravo zlosrećnog skupštinskog šofera da bude oslovljavan imenom i prezimenom, jer je u uvodniku "Politike" od prve rečenice nazivan "taj Goran Jović", dve godine sam u tuđini vozio kamion, i ne bi mi bilo pravo da je Phidelphia Inquirer na engleskom napisao "taj Ljubomir Živkov", sad sam hoteći da vidim šta je sa osobom lepšeg pola radi koje se kolega G. J. otisnuo na bespravno putovanje (gde će obilaziti kolonu, ugroziti uviđaj i pozvati se na imunitet koji nema), video da ju tek očekuje kazna: novčana globa, smanjenje plate, oduzimanje sekretaričkog čina i prekomanda na dužnost koja neće biti tako blistava ili – otkaz.

Full story »

Act gratuit

by admin Email

Retrovizor | Ljubomir Živkov |

Ustani Dušane, Care Silni, da vidiš kako Ti Zakonik živi: ono što si carski predvideo - da bi sebar mogao uvrediti vlastelina, pa si sebra dobro namajstorio, i da bi vlastelin mogao uvrediti sebra, pa si čak i njega kaznio, premda ne baš onako kao sebra - desilo se u tri bijela dana. Zakonik Tvoj ne da je na snazi, bez uvrede, još je čovečniji: plemić može sam da sebe kazni, ako za tim oseti potrebu, a ne da ga sudije rezile!

Full story »

Zločin i kazna

by admin Email

Retrovizor | Ljubomir Živkov |

Uticaj istorije na život običnih da ne kažem malih ljudiZbog buduće rezolucije o Srebrenici ostadosmo bez svetosavskih memoara Đorđa Vukadinovića! Tako nam i treba. Da smo se saborno podigli protiv tog naopakog nauma, da smo zlosrećnu rezoluciju sasekli u njenom i tako nezdravom korenu, glavni urednik NSPM bi nam ove cele godine pisao o svojoj besedi u Baru, da, tamo je na poziv lokalnih svetosavaca zborio o našem zajedničkom svetitelju i bio je rad da ovo leto Gospodnje provede blagujući javno slatke uspomene na dan kad su u novoj tuđini ronjene srpske suze i pevani srpski psalmi, ali, pošto se jednako zucka o Srebrenici, ne da se zvezdi barske akademije da piše o uzvišenom, te nas ostavlja da čitamo šta nam bog da: „Mrkonjić udario novinara“, „Nisam udario novinara“, „Patrijarh se izvinio muslimanima a Crnogorcima nije i neće“ etc.

Full story »

Besplatan siže

by admin Email

Retrovizor | Ljubomir Živkov |

Novi grip priprema drugu neprijateljsku ofanzivu, svaka dva minuta neko izjavi kako se neće vakcinisati taman sutra umro, ja nikako da se za boleštinu zainteresujem, ni lično, ni medijski, hoću reći službeno, iako bi to čitaoce odmorilo od moje partizanštine (zašto država plaća specijalce da traže grob građanina pogubljenog po naređenju suda, zašto kupujem štampu, svećice, filtere za ulje i zimske gume nekome ko je građanin kao i ja, premda živi u dvoru etc).

Full story »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-22 05:01:17'
   AND hit_remote_addr = '34.228.115.216'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog3.php/ljzivkov/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1