Category: Miloš Vasić

Lobisti i lobiranje

by admin Email

Piše: | Miloš Vasić|

Kao prvo, Velja Ilić razmislio je i odlučio da vrati pištolj i dozvolu za njega, što je postupak hvale vredan i uzorit, jer smanjuje onu „opštu opasnost“ iz Krivičnog zakona. Ali, ne bi on bio Velja da nije dodao i kako mu se smučilo kad je video ko sve ima dozvolu i pištolj: svi ortaci iz ondašnjeg DOS-a, to jest.Onda sam se setio: to je bilo onda kad je Dulo Mihajlović, iz razloga sasvim dulovskih i prema tome neobjašnjivih, čim je postao ministar podelio te neke pištolje i dozvole celom DOS-u. Možda je hteo da pomogne FNP „Zastava“ da plasira robu sumnjivog kvaliteta.

Full story »

Krštavanje jarića

by admin Email

Piše: | Miloš Vasić|

U ovoj otužnoj zimskoj dokolici, kad se ne događa ništa osim stalno i mnogo istog, senzacije su primerene stanju. To što je pao sneg, pojava je banalna i prolazna, a ni to što bi Gazela mogla da padne nije nešto novo i vredno pažnje. To što gvozdeni konj do Bara putuje brzinom od 30 kilometara na sat (kao pre 150 godina, kad je prvi voz krenuo u Engleskoj) nije nikakva vest: to smo znali oduvek; dobro da uopšte stigne, a da se ne sprca u nekoj jaruzi kao pre koju godinu.

Full story »

Mangupska posla

by admin Email

Piše: | Miloš Vasić|

Ne bi se trebalo prepuštati podlom iskušenju pritajene radosti, građanke i građani! Prenite se i razmotrite prvo taj slučaj u njegovoj punoj ozbiljnosti i značaju za naš politički život, javni moral i duševno zdravlje stanovništva. Prvi i - što je za naročito žaljenje - spontani komentari, koje je bolje što pre zaboraviti, bili su na nivou tog nesrećnog incidenta u Knez Mihailovoj ulici: komentari ciničnih posmatrača kafanske ili ulične tuče.

Full story »

Krompir salata, opet

by admin Email

Piše: | Miloš Vasić|

Pre nekoliko meseci pominjao sam ovde gđu Jadranku Kosor u političkom kulinarskom kontekstu: da je obećala od „vrućeg krompira“ koji joj je Ivo Sanader ostavio napraviti „krompir salatu“. E, pa ne samo da je tu salatu spremila, nego ju je i zapaprila opako. Vidi se to iz neprekinute serije korupcijskih skandala koji se pretežno tiču funkcionera HDZ (premijerkine stranke) i koji polako slute na opkoljavanje sada sve usamljenijeg i sve nervoznijeg Ive Sanadera.

Full story »

Balkanski fikcionar

by admin Email

Piše: | Miloš Vasić|

Naslov dugujem Dubravki Ugrešić, mada je ona mislila na nešto drugo: na prozu, fiction; dakle, anglosaksonski racionalno rečeno, na nešto nestvarno, izmišljotinu, fikciju. U književnoj prozi sve je moguće, štaviše uverljivo, pa čak i stvarno – ako se dobro ispriča. U životu, međutim, stvari stoje drugačije: fikcija je opasna jer znači zatvaranje očiju pred očiglednom životnom stvarnošću. Fikcijama se pribegava iz straha, iz sujete, iz tvrdoglavosti (opet taština!), iz niskog banalnog interesa (da se protivpravno, ali nekažnjeno prisvoji tuđa pokretna stvar ili nekretnina), iz bezgraničnog vlastoljublja; dakle - sve sami poroci i slabosti.

Full story »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-01-23 02:06:35'
   AND hit_remote_addr = '54.209.202.123'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog3.php/mvasic/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1