Categories: Viktor Ivančić, Bankarska kriza, Priča o mišku, Mito i korupcija, Murija u razredu, Pakleni zidić

Za trg i domovinu

by admin Email

Viktor Ivančić |

PISMO PODRŠKE PREDSJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA SPLITA NEVENKI BEČIĆ

Poštovana gospođo Bečić,

kao građanin Splita osjećam se ponukanim iskazati javnu potporu zadnjoj odluci Gradskoga vijeća – tijela kojim časno predsjedavate – da se general Ante Gotovina ovjekovječi titulom počasnog građanina, te da se po njemu nazove jedna gradska ulica ili trg. Moje oduševljenje je utoliko veće što je odluka Gradskog vijeća donesena jednoglasno, za nju su spremno glasali vijećnici stranke na vlasti i opozicije, predstavnici svih ideoloških opcija – od socijaldemokrata do neofašista – čime se na zoran način potvrdilo kako Splićani međusobne političke razlike stavljaju u drugi plan kada su na stvari nacionalni interesi i moralni kapital zajednice.

Full story »

Kod mame na kavici

by admin Email

Bilježnica Robija K.| Viktor Ivančić |

Moja mama i ona Kragićka su pile kavicu u primaćoj i spikale su o politici. Kragićka je rekla: "Ja ne znam u šta se ova država pretvorila, al našće ova kriza skroz uništit!" Mama je rekla: "Ja isto mislim da oće! Pa pogleaj samo kako je bruto društveni proizvod iša u trokurac! Katastrofa!" Kragićka je rekla: "A ovi gore u vladi ne da nemaju blage veze, nego bi bolje dica iz vrtića vodila ovu zemlju!" Mama je rekla: "Ma daj, šta će ti ona Kosorica vodit! Ta ne bi znala vodit ni stado sa dvi ovce, a kamoli vladu sa dvajs majmuna!" Kragićka je rekla: "Samo znaš šta, nije ni oni debil prije nje bijo bolji!" Mama je rekla: "Oni debil!? Oni debil je bijo trista puta gori! On je sve ovo i zakuva, pa onda zbrisnijo i ostavijo ženskoj da kusa... neću reć šta!" Kragićka je rekla: "A je, brate, debilko je revijski trtaš i pičkica!" Mama je rekla: "Ma jesi ti samo vidila kako je uteka?! Pa to je da ga čovik natambura, jebate! A sad bi Kosorica tribala gutat... neću reć šta!" Kragićka je rekla: "To su ti sve mutni posli! Ona Bezmalinovićka govori da je stoposto on maznijo neku tešku lovušu!" Mama je rekla: "A znaš šta, nemoj mi Bezmalinovićku niti spominjat! Ja je ne mogu vidit štampanu, majkemi mile!"

Full story »

Lov na turiste

by admin Email

Bilježnica Robija K.| Viktor Ivančić |

Ispred kuće od mog dida na Šolti je velika tabla. Na tabli je naslikano plavo more i žuta plaža. Na plaži piše: "Tako lepa, tako blizu!" Mi obitelj smo sidili u dvoru od didine kuće. Tata i dida su drmali po malu travaricu i pričali su kako je život ukurcu. Plus su ćokali sa pijatića na stolu malo pancete i narezanih pomidora. Onda je mama povirila iza kuće i rekla je: "Eno se neko penje uza skale, jebate! Turisti!" Tata i dida su skočili se od stola i rekli su: "Turisti?! Na bava kua?"

Full story »

Neam blage

by admin Email

Bilježnica Robija K.| Viktor Ivančić |

Tata je u primaćoj sjedio u hotelji i čitao je novine. Mama je u trosjedu vezuckala goblenić. Ja sam na tapetu slagao franje da izaberem najbolje za rasturit ekipu. Onda je tata meni rekao: "A vidi, jebate, spominju ti školu u novinama!" Ja sam rekao: "N bava kua? A zašto?" Tata je zapiljio se u novine i rekao je: "Čekaj da vidim... Ha, izgleda da su nestali dnevnici... Čoviče, pa vama je neko u školi ukra dnevnike!" Mama je dignila glavu sa goblenića i rekla je: "Aaa, pa to se zna ko ih je ukra!" Tata je pitao: "Ko?" Mama je rekla: "General Gotovina!"

Full story »

Pakleni zidić

by admin Email

Bilježnica Robija K.| Viktor Ivančić |

Mi ekipa smo sjedili na zidiću iza Zlajinog nebodera. Tu smo bili ja i moj drug Dino. Plus su bili oni Kane Šteta i Rino Sajla. Mi ekipa smo kopali nosove i prodavali smo zjake. Plus smo pljucali sa zidića da pogodimo sa slinčokom vrh od patike. Onda je Rino Sajla rekao: „Ruljo, ajmo se na nešto igrat, dosadno je za popizdit!” Kane Šteta je rekao: „Samo na šta, čoviče, sve smo se živo već izigrali!” Dino je rekao: „Mogli bi se igrat na Srba i Hrvata, to nismo odavno!”

Full story »

1 2 >>

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-01-23 02:08:08'
   AND hit_remote_addr = '54.209.202.123'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog3.php/vivancic/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1