Category: Kazneno / krivično pravo

Pozajmica novca (Kriv. delo prevare)

by Sasa Milosavljevic Email

Postovani,

nadam se da cu odgovor dobiti brzo, jer je vec dosta vremena proslo od kako se otvorila rasprava za novac. Znam da je pitanje veciti problem obicnih ljudi, ipak pitam.
Ja sam u verovanju da smo u iskrenim prijateljskim odnosima, u vise navrata pozajmila novac jednoj osobi. To nije bio problem, sve dok mi je od strane iste saopsteno da mi taj novac nece vratiti, jer nista nije potpisala. To je nazalost tacno, jer sam ja u svojoj naivnosti posla od reci koja mi je data. Jedini tzv. dokaz koji imam je postanska uplatnica za sumu koju sam zadnju poslala, u veri da doticna osoba ima ogromnih problema i da joj ja pomazem. Na toj postanskoj uputnici se vidi datum uplate i ime za koga sam uplatu izvrsila. Postoji li nacin da barem do te sume novca dodjem. Kako? Postoji li nacin da sav pozajmljen novac potrazim nazad, i nada da do njega dodjem? Kako? Ima li smisla voditi bilo kakav postupak po pitanju potraznje dugovanja?
Mnogo pitanja, a zapravo mi treba samo pravni savet sta su moje mogucnosti i kakvi su izgledi da dodjem do svog novca?

Unapred zahvalna

POGLEDAJTE ODGOVOR

Zastarelost krivičnog gonjenja

by Sasa Milosavljevic Email

Poštovani,

interesuje me kada nastaje zastarelost, što se tiče ovog slučaja? Vođen postupak protiv NN lica za nanošenje teških telesnih povreda, lice NN se odazivalo pozivima suda i posle 3 godine je lice NN dobilo od suda obaveštenje da se zbog nedostatka dokaza postupak obustavlja. Posle odprilike godinu dana dolazi novi poziv. Kada je tome kraj, tj. kada nastupa zastarelost ovog postupka, tj. posle kog vremena, godina?

HVALA UNAPRED

POGLEDAJTE ODGOVOR

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-20 02:07:48'
   AND hit_remote_addr = '34.203.28.212'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog4.php/pravnisaveti/savetikazneno/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1