Category: Nasledno - nasljedno pravo

Ostavinska rasprava

by Sasa Milosavljevic Email

Poštovani,

kuca i plac koji čine zaostavštinu se vode na dedinog oca (pradedu). On je umro 1977 godine, ali nije uradjena ostavinska rasprava posle njegove smrti. Pored mog dede, pradeda je imao jos šestoro dece. Pretpostavljam da bi kuća trebala da se deli na 7 delova?
Moj deda i njegova druga žena od 2001 godine su izdavali deo kuće i sav novac od zakupa uzimali za sebe. Zar nisu trebali da dele na jednake delove sa ostalim naslednicima?
Sad kad je moj deda umro(ove godine), ostali naslednici bi hteli da pokrenu tužbu protiv njegove žene,da im se isplati novac.

POGLEDAJTE ODGOVOR

Raspodela imovine

by admin Email

...1. Imam li zakonskog osnova da trazim vise od 50% s obzirom na to da smo suprug i ja ulozili puno novca da sprat kuce dovedemo u stanje u kome je sada?
2. Moze li se kao vlasnik dela kojeg cu ja naslediti upisati i ime mog supruga s obzirom da smo on i ja zajednicki ulozili u sredjivanje sprata?
3. Da li za imovinu koju je otac posedovao u Hrvatskoj (radi se o zemljistu) moramo da pokrecemo ostavinsku raspravu u Hrvatskoj ili se sve moze obaviti u Srbiji? Otac je imao prebivaliste u Srbiji i dvojno drzavljanstvo.
POGLEDAJ ODGOVOR

Dokazivanje priznanice

by admin Email

Moj otac je od komsije 1984g. kupio deo placa. Dao je novac, napisali su priznanicu i potpisali, ali nisu overili u sudu. Posle 26 godina obojica vise nisu zivi a komsije naslednici mi osporavaju to.Moze li se taj dogovor dokazati svedocima i priznanicom?
PROČITAJ ODGOVOR

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-19 13:59:54'
   AND hit_remote_addr = '18.212.206.217'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog4.php/pravnisaveti/savetinasledno/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1