Categories: Sudski veštaci, Poljoprivreda

Sindikalno udruženje veštaka Srbije

by admin Email

Poštovani,

Čast mi je i zadovoljstvo što sam u prilici da Vas pozovem da nam se pridružite u naporu da stvorimo SINDIKALNO UDRUŽENJE VEŠTAKA SRBIJE.

To i takvo udruženje je samo početak uvodjenja reda i poredka u jednu oblast pravosudnog sistema koja je od izuzetnog značaja i u mnogim slučajevima ključna pri rasvetljavanju mnogih zlodela.

Medjutim ono što je važnije je to da osnovna ideja stvaranja ovakvog udruženja je zaštita samih članova.

U praksi, Veštak je izložen raznim uticajima i direktnim napadima i od učesnika u predmetu koji veštači, i od samog sistema koji nedovoljno dobro ili uopšte pravno definiše njegov rad, ili u kašnjenju isplata za troškove i nagradu Veštaka za obavljeni posao, ili u oporezivanju, socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti i u mnogi drugim pitanjima od ključnog značaja za rad i kvalitetan zaključak jednog Veštaka. Zato sam kao početak odredio sledeće ciljeve delovanja koji će se shodno članstvu, potrebama i mogućnostima dopunjavati i proširivati.

Full story »

Program Sindikata sudskih veštaka

by admin Email

PREDLOG PROGRAMA RADA SINDIKATA SUDSKIH VEŠTAKA SRBIJE ZA PERIOD 2013 – 2018. GODINE

ZADATAK

Sindikat sudskih veštaka Srbije formiran je kao interesna organizacija na demokratskim principima odlučivanja, koji samostalno i nezavisno deluje u odnosu na državne organe i političke partije. Zalaže se za uspostavljanje nezavisnog, stručnog, efikasnog i odgovornog sudstva, kao i vidljive reforme pravosuđa koje će dovesti do vraćanja ugleda i dostojanstva svih  a naročito samih veštaka na osnovu profesionalizma i struke.

Vrednosti: otvorenost, profesionalizam, stručnost, odgovornost, istrajnost, hrabrost i upornost u ostvarivanju zadatih ciljeva.

Full story »

Specifični simptomi na gajenim biljkama nastali usled dejstva dima iz pogona Topionice bakra u Boru

by admin Email

Branislav Jovanović, dipl. inz. polj. - Sudski veštak iz oblasti poljoprivrede
veštak Branislav JovanovićNa teritoriji opštine Bor, duže od jednog veka, odvija se eksploatacija rude bakra i proizvodnja istog, topljenjem rude u topioničkim pećima. Kao nusproizvod, iz topioničkog dimnjaka izlaze velike količine gasova, od kojih najveću količinu čine sumporni gasovi, prvenstveno sumpor dioksid (SO2).

Full story »

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-20 20:38:09'
   AND hit_remote_addr = '54.226.23.160'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog4.php/vestaci/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1