Category: Advokatura

Država advokatima duguje 10,5 miliona evra

by admin Email

BesparicaBeograd - Ukupan dug države prema advokatima koji su po službenoj dužnosti preuzeli zastupanje optuženih pred sudovima iznosi 1,18 milijardi dinara ili oko 10,5 miliona evra, rečeno je u Ministarstvu pravde. Kako se objašnjava, nasleđena dugovanja advokatima i sudskim veštacima iznosila su u prethodnom periodu 2,3 milijarde dinara, a taj iznos se kasnije i uvećao, pošto su se, pored popisanog iznosa, pojavile druge neizmirene obaveze koje nisu bile popisane.

Full story »

Kolaps pravosuđa zbog dugova

by admin Email

Pravosuđe u dugovimaBeograd - Srpsko pravosuđe nema dugovanja samo prema advokatima koji su po službenoj dužnosti preuzeli zastupanje optuženih pred sudovima, nego i prema sudijama porotnicima, ali i za dovoženje pritvorenika na suđenja.

Full story »

Bivši dekan tuži medije

by admin Email

Milan VišnjićNiš - Pravni zastupnici bivšeg dekana Medicinskog fakulteta Milana Višnjića, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja, uputiće danas Apelacionom sudu u Nišu žalbu na odluku vanparničnog veća Višeg suda o određivanju pritvora, a podneće i tužbe protiv medija koji su neistinito izveštavali o njegovom hapšenju i rukovođenju fakultetom, saopšteno je za Danas.

Full story »

Advokatski ispiti - oktobarski ispitni rok

by admin Email

Ispitni rokPolaganje Advokatskog ispita u oktobarskom ispitnom roku održaće se u petak 19.10.2012. godine pred ispitnom komisijom Advokatske komore Srbije,u sali za sastanke, Dečanska 13. Zainteresovani kandidati mogu da podnesu prijave za polaganje advokatskog ispita zaključno sa četvrtkom 18.10.2012. godine.

Izvor: sajt Advokatske komore Srbije

Advokatski predlozi izmene Zakonika o krivičnom postupku

by admin Email

Advokatska komora SrbijePočela je sa radom radna grupa Advokatske komore Srbije za Zakonik o krivičnom postupku. Pozivamo advokate u Srbiji da svoje predloge za izmenu i dopunu Zakonika o krivičnom postupku koji je usvojen 2011. dostave Advokatskoj komori Srbije na adresu a.k.srbije@gmail.com. ili predstavnicima advokature u Radnoj grupi u Ministarstvu pravde i državne uprave, advokatima Jugoslavu Tintoru, na e-mail: adv.tintor@yahoo.com, ili advokatu Mr. Veljku Delibašiću na e-mail: veljkodelibasic@open.telekom.rs.

Full story »

LinkedIn tužen zbog bezbednosnog propusta

by admin Email

Bezbednosni propust LinkedIn-aLinkedIn se suočava sa potencijalnom zajedničkom parnicom zbog toga što nije uspeo da ispuni „industrijski standard” vezan za bezbednost u vezi sa masivnim „izlivom” podataka početkom meseca. Šestog juna korisnici su saznali da su hakeri prisupili bazi podataka LinkedIna i da je 6,5 miliona šifri objavljeno na jednom andergraund forumu.

Full story »

AKV: kolektivno osiguranje od profesionalne odgovornosti

by admin Email

Osiguranje advokata od profesionalne odgovornosti Stupanjem na snagu člana 37. Zakona o advokaturi ("Sl. glasnik RS br. 31/2011 i 24/2012") advokati su u obavezi ili advokatske komore, da zaključe ugovor o obaveznom osiguranju od profesionalne odgovornosti. AK Vojvodine je pre zaključenja ugovora o obaveznom osiguranju advokata od profesionalne odgovornosti prikupila ponude nekoliko osiguravajućih društava. Upravni odbor je od prikupljenih ponuda prihvatio kao najpovoljniju ponudu "DDOR Novi Sad" ADO, Novi Sad.

Full story »

Bacili advokatu kiselinu u oči

by admin Email

Beograd -- Advokat Nenad Vukasović, nekadašnji branilac Zvezdana Jovanovića, napadnut je oko 19 sati u svojoj kancelariji, kada su mu dva napadača bacili kiselinu u oči.Njemu su kiselinu u lice sipala dvojica maskiranih napadača.Drama je počela kada je crni pežo 307 bez tablica, sa zatamnjenim staklima, došao ispred advokatske kancelarije u Bulevaru kralja Aleksandra 314. Kako smo saznali od svedoka na licu mesta, iz njega su izašla dvojica muškaraca, obučeni u crno i sa kapama fantomkama na glavi, dok je vozač, isto tako obučen, ostao u kolima.

Full story »

Spora pravda košta milijarde

by admin Email

Efikasnost pravosuđaBeograd -- Srpsko pravosuđe već dugo vuče neslavni epitet najsporijeg u Evropi, a samim tim i najskupljeg. Gubici po sudijskom danu su između 30.000 dinara i 2.000 evra.Iz godine u godinu i država i građani gube desetine miliona dinara samo na beskonačno razvlačenje sudskih sporova. Niko nikada nije precizno izračunao koliko država, odnosno poreski obveznici, direktno ostaju "kraći" za svaki izgubljen sudski dan.

Full story »

Organizacija "PRO BONO" protivzakonita?

by admin Email

Advokatska komora Beograda izdala je nedavno saopštenje povodom "nezakonitog ponašanja nevladinih organizacija, a pre svega Pro bono" (nevladina organizacija koja organizuje pružanje besplatne pravne pomoći), optužujući ih da svojih delovanjem krše Ustav R Srbije, te poziva Javno tužilaštvo da preduzme krivično gonjenje, a Disciplinskog tužioca Adokatske Komore Beograda da preduzme disciplinske mere protiv advokata koji su uključeni u pružanje besplatne pravne pomoći.

Full story »

Uhapšen lažni rođak Snežane Malović

by admin Email

Beograd -- Policija je uhapsila advokata Lazara Malovića zbog sumnje da je izvršio više prevara pošto se lažno predstavljao kao rođak ministarke pravde Snežane Malović. Kako saznaje B92, Lazar Malović je uhapšen danas u Beogradu. On se, prema našim saznanjima, tereti da je od P.N. uzeo 7.000 evra kako bi, navodno, kao rođak ministarke Malović izdejstvovao legalizaciju bespravno podignutog objekta.

Full story »

Sukob na sednici Advokatske komore

by T Email

Dragoljub Đorđević, predsednik AKS (Foto: Blic.rs)Na današnjoj sednici Skupštine Advokatske komore Beograda došlo je do incidenta u kome su se sukobili predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević i advokat Marko Nicović. Prema rečima Đorđevića, predsednik beogradske komore Slobodan Šoškić nikome nije želeo da da reč, a Marko Nicović ga je sprečio da govori tako što mu je oduzeo mikrofon i odgurnuo ga u grudi.

Full story »

Šoškć vs Đorđević

by admin Email

Đorđević - ŠoškićPredsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić i predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević mesecima ne razgovaraju. Na njihove sednice u prostorijama komore u Dečanskoj ulici dolazila je policija. Kada su ušli u zgradu „Politike” nisu se pozdravili. Posle žučne jednoipočasovne rasprave, zajedno su ušli u lift, razgovarajući u pomirljivom tonu.

Full story »

Sukob advokatskih komora

by admin Email

Sukob advokatskih komoraSukob između podeljenih struja unutar Advokatske komore Beograda, prerastao je u rat između Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda. Predsednik AK Beograda Slobodan Šoškić, preko web sajta komore, uputio je pismo javnosti u kojem za podele u AK Bg krivi Predsednika Advokatske komore Srbije Dragoljuba Đorđevića. Šoškić tvrdi da iza Dragoljuba Đorđevića stoji izvesni funkcioner Ministarstva pravde i neki državni funkcioneri koji izazivanjem incidenata nastoje da diskredituju AK Beograda i da ostvare svoje lične ciljeve.

Full story »

Nacrt Zakona o advokaturi

by admin Email

Novi Zakon neće dozvoliti osnivanje advokatskog preduzeća. Pored završenog Pravnog fakulteta advokati će morati pohađati i Advokatsku akademiju. Strancima dozvola samo ako polože pravosudni ispit na srpskom jeziku. Predviđeno i obavezno osiguranje.

Full story »

1 2 >>

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-20 02:00:45'
   AND hit_remote_addr = '34.203.28.212'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog5.php/advokatura/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1