BiH: Alkalaj u udesu, vozio pijan

by admin Email

Sarajevo -- Ministar spoljnih poslova BiH Sven Alkalaj, pod dejstvom alkohola, učestvovao je u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu u kojoj je lakše povređena jedna žena. "Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj učestvovao je sinoć u blizini zgrade Vlade Federacije BiH u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je lakše povređena Maja Babajić, koja se nalazila u drugom vozilu," objavio je "Dnevni avaz."

Procitaj

List napominje da Babajićeva tvrdi da je Alkalaj bio pijan, te da je nakon incidenta napustio mesto nesreće u sarajevskoj ulici Alipašina.

Prema njenim rečima, Alkalaj je upravljajući vozilom škoda oktavija skrenuo sa puta i udario u njen automobil audi 4, koji je stajao u mestu, u srednjoj traci.

Alkalaj je negirao da je bio pijan, a okrivio je Babajićevu da je prešla na njegovu stranu i izazvala udes.
U međuvremenu, mediji u BiH navode saopštenje MUP-a Kantona Sarajevo da je "kod lica čiji su inicijali A.S, koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi u Alipašinoj ulici u Sarajevu, u kojoj je lakše je povređena osoba B.M, utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu".

Alkalaj je vozio "škodu oktaviju", a povređena Maja Babajić "audi A-4".

O udesu je obavešten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici MUP Kantona Sarajevo i sudski veštak.

MUP je saopštio i da je u sudaru škode oktavije, kojom je upravljao A.S. i audija A-4, kojom je upravljala B.M, pričinjena materijalna šteta na vozilima, a lakše povređenojenoj B.M. u Kliničkom centru Koševo ukazana lekarska pomoć.

"Izvršenim alkotestiranjem kod A.S. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, dok je alkotest kod B.M. bio negativan," naveo je MUP.

O ovom događaju obavešten je tužilac Kantonalnog tužiolaštva u Sarajevu, navode mediji.

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 2388)
 ORDER BY post_ID