Civilno društvo Vs. Dačić

by admin Email

pritužba civilnog društva protiv Ivice DačićaBEOGRAD- Organizacije civilnog društva i pojedinci najavili su danas zajedničku pritužbu protiv premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića zbog, kako navode, diskriminatorskog govora prema LGBT osobama i tražiće da podnese ostavku zbog zabrane Parade ponosa.

Procitaj

Kako je navedeno u saopštenju organizacije za lezbejska ljudska prava Labris, koje je potpisalo više organizacija i pojedinaca, ostavka Dacića bi bio "odgovoran i jedini logičan ishod nakon zabrane Parade ponosa, četvrte po redu za vreme trajanja njegovog ministarskog mandata".

"Ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova nije u stanju da evidentira i privede sve koji učesnicima parade još od 2009. godine prete terorističkim napadima, napadima paraglajderima, automobilskim gumama, kiselinom i pčelama, onda ministar unutrašnjih poslova mora da podnese ostavku", navedeno je u saopštenju.

Predsavnici civilnog društva navode i da je Dačićeva izjava da manjina mora da vodi računa da ne vređa osećanje većine, "uznemirujuća, satanizujuća i da predstavlja odobravanje i poziv na linč LGBT osoba i to sa najvišeg mesta".

Saopštenje su, između ostalih, potpisali Autonomsni ženski centar, Beogradski centar za ljudska prava, Gej lezbejski info centar, Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM...

Izvor: tanjug.rs

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 2695)
 ORDER BY post_ID