Category: Fakulteti

IT sertifikacija u decembru na PFBG

by admin Email

Iskoristite mogućnost da u decembru steknete IT sertifikat Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i agencije Moje pravo. Za studente koji pre polaganja žele da steknu ili da obnove svoje znanja organizuje se IT obuka, a studenti koji smatraju da poseduju odgovarajući nivo IT znanja mogu da se prijava samo za polaganje ispita.

Full story »

Uslovni upis sa 48 bodova

by admin Email

Uslovi upisaBeograd -- Dogovorićemo hitno sa fakultetima da studente upišu uslovno, sa 48 bodova kao granicom za budžet, kaže Slobodan Stupar, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje. On objašnjava da iako zakon koji to predviđa još nije izglasan u Skupštini, kada ga izglasaju, takav upis će samo i zvanično biti potvrđen.

Full story »

48 bodova sledeći put

by admin Email

Predsenik Administrativnog odbora Zoran BabićBEOGRAD - Skupština Srbije nije danas uvrstila na dnevni red nekoliko zakona koje je vlada predložila po hitnom postupku, među kojima i izmene Zakona o visokom obrazovanju, a predsenik Administrativnog odbora Zoran Babić objašjava da se time samo skida oznaka hitnosti i da će se taj prelog verovatno naći na sledećoj sednici. Izmene Zakona o visokom obrazovanju vlada je Skupštini Srbije uputila na usvajanje po hitnom postupku, a njime je predviđeno da u novoj školskoj godini ostane šest ispitnih rokova, kao i da uslov za upis na budžet ostane 48 poena.

Full story »

Za studente PF u BG i PF Union 40% jeftinije IT obuke u avgustu

by admin Email

IT sertifikat za studente PravnogSaradnja agencije Moje pravo sa PF u Beogradu i PF Union omogućila je značajno jeftinije IT obuke za studente, pa su tako letnij kursevi čak 40 % jeftiniji od dosadašnjih obuka.
Drugi ciklus obuka za rad na računaru održaće se u periodu od 31.7.2013. -14.8.2013. godine.

Full story »

Studije u Beču jeftinije nego u Srbiji

by princess Email

Univerzitetska biblioteka u BečuŠkolovanje na Bečkom univerzitetu, najstarijem u srednjoj Evropi na nemačkom jeziku, jeftinije je nego na većini fakulteta u Srbiji, iako je ta ustanova u svojoj šestovekovnoj istoriji dala desetak nobelovaca. Za strane studente školovanje godišnje košta oko 700 evra, dok je za domaće i one koji dolaze iz zemalja EU besplatno. Stranci moraju dobro znati nemački jezik, ali nastave ima i na engleskom. Tokom ove nedelje Univerzitet, koji ima oko 93.000 studenata, posetili su akademci iz Jagodine, što im je omogućila skupština tog grada.

Full story »

Brucoškinja pobednica XIX "Besedništva"

by admin Email

Pobednica takmičenja u Besedništvu Marija GligorevićU okviru Svetosavskih dana na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u prepunom amfiteatru "Radomir D. Lukić" održano je XIX Takmičenje u besedništvu studenata ovog fakulteta. u organizaciji ovogodišnjeg takmičenja u besedništvu Pravnom fakultetu i Institutio oratoria pomogli su Skupština grada Beograda, "TelekomSrbija", advokatske komore i drugi sponzori, među kojima i Pravni portal mojepravo.net koji je već četvrtu godinu za redom sponzor ove manifestacije lepe reči.

Full story »

Sudsko pravo u službi pravosuđa

by admin Email

Sudijsko pravoSudsko pravo uskoro bi moglo da bude poseban predmet na pravnim fakultetima i posebna grana prava. To je „živ” predmet koji se bavi vrlo praktičnim pitanjima organizacije i rada sudova, a studenti u okviru nastave odlaze na suđenja.

Full story »

Veliko interesovanje za upis na prava i ekonomiju

by admin Email

Upis na pravni fakultetPrijava kandidata za upis na fakultete Beogradskog univerziteta počela je juče i trajaće tri dana. Najveće interesovanje vlada za Pravni, Ekonomski, Filološki i Fakultet za bezbednost, dok su maturanti najmanje zainteresovani za Fizičku hemiju, Fizički i Veterinarski fakultet. Mesta na Beogradskom univerzitetu ima za 14.406 studenata i to za 9.288 budžetskih i 5.118 samofinansirajućih.

Full story »

Sima Avramović novi dekan PF u BG

by admin Email

Sima AvramovićKomisija za utvrđivanje predloga kandidata za izbor dekana i članova Saveta Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu objavila je rezultate glasanja članova Nastavno-naučnog veća, koje je održano 18. 06. 2012. godine. Prema rezultatima glasanja, za dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, utvrđen je predlog: dr Sima Avramović, redovni profesor.

Full story »

UB: Mesta za više od 14.200 brucoša

by admin Email

Upis na fakultetBeograd -- Na Univerzitetu u Beogradu počinje prvi upisni rok, a mesta ima za nešto više od 14.200 brucoša.Predaja dokumentacije i prijavljivanje trajaće tri dana, do petka, 22. juna, a fakulteti, u okviru tog roka, sami odlučuju kada primaju dokumenta. U sastavu Univerziteta u Beogradu je 31 fakultet, a u novoj školskoj godini ima mesta za oko 9.200 budžetskih brucoša i blizu 5.000 samofinansirajućih akademaca.

Full story »

Ličnost dana: prof. dr. Sima Avramović

by admin Email

Dr Sima Avramović je istaknuti profesor Uporedne pravne tradicije i Retorike na Pravnom fakultetu u Beogradu. Predsednik je Statutarne komisije Univerziteta u Beogradu, osnivač prvog fakultetskog biltena Acta Diurna, predsednik Fondacije Alan Votson, predsednik Kluba prijatelja rimskog prava i antike Forum Romanum, glavni urednik Anala Pravnog fakulteta u Beogradu, programski direktor centra za besedništvo Institutio oratoria i organizator nacionalnog takmičenja u besedništvu. Profesor Avramović koristi sedam jezika, uključujući engleski, nemački, grčki, francuski, italijanski, ruski i srpski, a zna i latinski i starogrčki. Objavio je preko sto knjiga i članaka, a najznačajnije knjige su Rhetorike techne – veština besedništva i javni nastup (Beograd 2008), Isejevo sudsko besedništvo i atinsko pravo (Beograd 1988), Ars rhetorica – veština besedništva (2002) i Uporedna pravna tradicija (Beograd 2006).

Full story »

Odložen upis na fakultete za sedam dana

by admin Email

Upis na fakulteteUpis u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija biće odložen za nedelju dana, kako je to dopisom od univerziteta u Srbiji tražilo Ministarstvo nauke i prosvete, pa će tako početi 27. juna i trajati do 18. jula. U resornom ministarstvu kažu da će svi univerziteti u Srbiji morati da poštuju dopis Ministarstva, pa i Univerzitet u Beogradu, koji je na jučerašnjoj sednici Senata odlučio da se upis ne odlaže, već da se održi od 20. do 22. juna.

Full story »

"Philip Morris" tužio Norvešku

by admin Email

Cigarete na rafovimaOslo -- Američki duvanski gigant "Filip Moris" tužio je Norvešku, tvrdeći da zabrana izlaganja cigareta u prodavnicama krši evropska pravila o konkurentnosti. "Ukoliko ne možete pokazivati svoje proizvode u prodavnici, što je sada slučaj u Norveškoj, onda postaje veoma teško biti konkurentan na tržištu sa nečim, što je, na kraju, legalan proizvod", rekla je portparol kompanije En Edvards. Slučaj je otvoren u Okružnom sudu u Oslu i trebalo bi da traje do 13. juna. Norveška je po ugledu na nekoliko drugih zemalja, poput Irske i Islanda, 2010. godine zabranila izlaganje cigareta.

Full story »

Bumbaširević novi rektor UB

by admin Email

Vladimir BumbaširevićBeograd -- Dekan Medicinskog fakulteta Vladimir Bumbaširević izabran je za novog rektora Univerziteta u Beogradu, na trogodišnji mandat. Za njegov izbor na zajedničkoj sednici Senata i Saveta glasalo je 24 člana od ukupno 32 verifikovana člana. Sednici je prisustvovalo 28 članova Senata i Saveta. Bumbaširević će na čelu Univerziteta zameniti dosadašnjeg rektora Branka Kovačevića.

Full story »

Prof. Stojanoviću još jedan mandat dekana PF u KG

by admin Email

KRAGUJEVAC – Savet pravnog fakulteta u Kragujevcu izabrao je za dekana te visokoškolske ustanove dosadašnjeg dekana i redovnog profesora za javne finansije i javno pravo Predraga Stojanovića, izjavio je danas Tanjugu sekretar tog fakulteta Miloš Marković.

Full story »

1 2 3 4 5 >>

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-19 13:51:21'
   AND hit_remote_addr = '18.212.206.217'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog5.php/fakulteti/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1