Forum ministara pravosuđa i unutarnjih poslova EU – Zapadni Balkan

by admin Email

Dana 16. i 17. studenog 2009. u Bruxellesu se održava sedmi po redu Ministarski forum pravosuđa i unutarnjih poslova EU – Zapadni Balkan. Forum predstavlja neformalni sastanak koji okuplja ministre pravosuđa i unutarnjih poslova Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, zatim visoke predstavnike Europske komisije te agencije EU u području pravosuđa i unutarnjih poslova. Cijelokupni program i organizacija Foruma odvija se pod vodstvom Kraljevine Švedske kao države koja trenutno predsjedava Europskom unijom.

Procitaj

Prvog dana Foruma, 16. studenog, dnevni red je podijeljen u dvije tematske cijeline - pitanja pravosuđa te zajedničke teme pravosuđa i unutarnjih poslova. Potrebno je istaknuti da će hrvatski ministar pravosuđa g. Šimonović imati vodeću ulogu i izlaganje na temu neovisnosti pravosuđa. Glavne poruke izlaganja usmjerene su na aktualne reformske projekte Ministarstva pravosuđa u cilju afirmacije objektivnih i transparentnih kriterija za ulazak i napredovanje u pravosudnoj profesiji. Nadalje, u drugom dijelu programa predviđena je intervencija g. Šimonovića na temu borbe protiv korupcije. Ministar pravosuđa u najvažnijim crtama podijeliti će sa sudionicima Foruma rezultate antikorupcijskih aktivnosti RH-a s posebnim naglaskom na uspostavu tzv. USKOČKE vertikale, reformu kaznenog postupka i uvođenje proširenog oduzimanja imovinske koristi za korupcijska kaznena djela.

Drugog dana Foruma predmet rasprave biti će isključivo pitanja s područja unutarnjih poslova.

Kao službeni rezultat Foruma predviđena je Zajednička deklaracija koja će se odnositi na temu eksploziva te Izjava Predsjedništva EU koju priprema Kraljevina Švedska.

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 1303)
 ORDER BY post_ID