Category: Iskrice

Povezanost gena sa delinkvencijom

by admin Email

Gen kriminalaTri gena imaju važnu ulogu u određivanju toga zašto pojedini mladi muškarci, odrasli u opasnim četvrtima ili izuzeti iz porodice, postanu nasilni kriminalci, a drugi to ne postanu, ukazuju američki naučnici. Gen nazvan MAOA, koji ima posebno važnu ulogu, opisan je i u drugim studijama i utiče na antisocijalno ponašanje, pronađen je iznenađujuće često, opisao je istraživački tim Univerziteta Severne Karoline.

Full story »

Gola sutkinja pod istragom!

by admin Email

Gola pravdaUposlenica koja je u zgradi federalnih pravosudnih institucija u Sarajevu, poznatijoj kao Palača pravde, danima pored prozora razmaknutih zavjesa potpuno naga vježbala, plesala i čitala novine i spise je sutkinja Vrhovnog suda FBiH, potvrđeno je jučer iz zvaničnih izvora. Iako niko nije želio kazati o kojoj sutkinji je riječ, činjenica da je Ured disciplinskog tužioca, na zahtjev Vrhovnog suda, pokrenuo istragu, potvrđuje pisanje "Avaza"!

Full story »

Sudija koji je sam sebe kaznio

by admin Email

Kazna za sudijuSudija Rejdmond Voet iz države Mičigen u SAD kaznio je sebe sa 25 dolara zbog nepoštovanja suda, jer mu je u sudnici zazvonio njegov mobilni telefon."I sudije su ljudi i nisu iznad pravila, prekršio sam pravilo i morao sam to da platim. Ako ja ne živim prema propisanim pravilima, ne mogu ni druge da nateram na to", rekao je Voet. Sudijin telefon je u petak, 12. aprila na zakazanom suđenju, slučajno se aktivirao tražeći ispunjenje određenih glasovnih komandi. Voet je veoma strog kada su u pitanju uređaji poput mobilnih telefona, jer smatra da oni ometaju suđenje, prenosi AP.

Preferans olimpijski sport

by admin Email

preferansPravilnikom o dopuni Pravilnika o sportskim granama u Republici Srbiji(Službeni glasnik RS broj 23/2012) u listu olompijskih sportova uvrštenu su i preferans i Ashihara Kaikan (japanska borilačka veština). Ovaj pravilnik stupa na snagu 5. aprila 2012. godine.

Pismo Đilasa gradonačelniku Larnea

by admin Email

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ponudio je gradonačelniku grada Larnea da zbrine nekolicinu romskih porodica iz srpske prestonice, a kojima bi Grad Beograd obezbedio prevoz do tamo! Naime, Đilas je odgovorio na pismo Ignasa de Berdemakera, koji je zahtevao od prvog čoveka srpske prestonice da poboljša položaj Roma u Beogradu.

Full story »

Ostavio automobil na šinama

by admin Email

Automobil VS. vozBeograd -- Na putnom prelazu na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca putnički voz iz Beograda naleteo je na auto koji je vozač napustio jer je ostao bez goriva.Incident se dogodio u 12.45 časova, a putni prelaz je obezbeđen svetlosno-zvučnom signalizacijom. Prema prvim procenama, "Železnice Srbije" su pretrpele materijalnu štetu od oko 70.000 evra, jer je prilikom naleta na automobil oštećena lokomotiva, ali je i u potpunosti uništena kućica putnog prelaza, sa svim unutrašnjim uređajima. Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a i Komisija za isleđenje vanrednih događaja stanice Lajkovac, a prekid saobraćaja je trajao 70 minuta.

Full story »

Biseri budućih pravnika: Karađorđe ratovao na Neretvi

by admin Email

Prijemni ispit na Pravnom"Biseri" studenata Pravnog fakulteta u Beogradu, koje već godinama prikuplja dr Vojislav Stanimirović. Nema generacije i prijemnog ispita da ne iznedri poneku "mudrost". BORHES je bio egipatski faraon, Homer rimski vojskovođa koji je predvodio bitke na Ilijadi i Odiseji, a Hamlet je napisao "Romea i Juliju". Ovo su samo neki od "bisera" koje maturanti prosipaju na prijemnom za Pravni fakultet u Beogradu ili već primljeni brucoši na jednom od prvih ispita - Uporedna pravna tradicija.

Full story »

Kitovi tuže ljude zbog ropstva?

by admin Email

Jedan američki sud našao se pred neobičnim slučajem u kojem treba da presudi da li pet kitova iz jednog akvaparka imaju pravo da tuže svog poslodavca za ropski rad.Tilikum, Korki, Katina, Ulisis i Kastka su kitovi orke koji provode vreme izvodeći akrobatske tačke u akvaparkovima kompanije "Seaworld" u Orlandu, na Floridi i San Dijegu, u Kaliforniji.

Full story »

50 država - 50 čudnih zakona

by admin Email

parkiranje slonaAko planirate da ove godine putujete u Ameriku, pazite se; svih 50 država imaju neke čudne zakone i možda ih prekršite i ne znajući.Eni Taker Morgan, autorka, istraživala je američko zakonodavstvo i za svaku državu navela po jedno čudno “pravilo”. “Sa ovakvim zakonima pravo je čudo da svi nismo u zatvoru,” rekla je Eni. Nemojte posle da kažete da vas nismo upozorili!

Full story »

Sa cediljkom za makarone u vozačkoj

by admin Email

božanstvo leteći špageti monstrumAustrijske vlasti prihvatile su cediljku za makarone kao versko obeležje na glavi, na fotografiji za vozačku dozvolu. Preduzetnik ateista Niko Alm pre tri godine podneo je zahtev koji je policija tek sada odobrila.

Full story »

Zakon o psećem izmetu

by admin Email

Na ulicama američkih gradova, sudeći po statistici, svake godine ostaje neočišćeno više od 1,1 milion tona psećeg izmeta, što je nateralo građane Njujorka da na zakonski način reše ovaj problem. Smišljali su Njujorčani raznorazne klopke kako bi uhvatili vlasnike pasa na delu. Sudili se sa njima, organizovali ispitivanja i skrivali se po žbunju sa foto-aparatima, pokušavajući da dokumentuju čin kako nečiji ljubimci zagađuju životnu sredinu, piše "Telegraf". Ako nameravate da iznajmite stan u Njujorku a imate psa, vlasnik će zatražiti DNK analizu vašeg ljubimca, kako bi se lako identifikovao ukoliko zaprlja tamo gde nije dozvoljeno.

Full story »

Sve više žena žrtava nasilja

by alien Email

Beograd -- U Srbiji raste broj žena žrtava porodičnog nasilja, pa je tokom prvih šest meseci ove godine ubijeno 29 žena, a tokom cele prethodne godine bile su 32 žrtve.

Full story »

Zabrana psovanja se širi Australijom

by admin Email

zabranjeno psovanjeUkoliko ove nedelje bude usvojen novi predlog zakona, psovanje će biti zabranjeno u još jednoj australijskoj državi. Kako prenosi agencija AFP, policija u Viktoriji će moći da izriče mandatnu kaznu od 240 australijskih dolara (257 američkih dolara) izgrednicima koji budu izgovarali prostote na javnom mestu.

Full story »

Beskućnik kriminalac zabrinut jer ne može da ide u kućni pritvor

by admin Email

beskucnikIZMIŠLJENA VEST, 9. maj 2011, (Njuz) – Beogradski beskućnik Milivoje Pandilović (49), koga krajem meseca očekuje suđenje zbog provale u dva stana u centru grada, plaši se da bi kaznu mogao da izdržava u nekom zatvoru, u slučaju da se dokaže njegova krivica. Pandilović se osvrnuo na nagodbu Svetlane Ražnatović sa sudom da kaznu služi u kućnom pritvoru, kao i na istu presudu napadačima na snimatelja televizije B92, što je protumačio kao „očigledno novi trend u domaćem pravosuđu“, koji bi najviše mogao da pogodi upravo beskućnike.

Full story »

Otkaz zbog rečenice "Hristos vas voli"

by alien Email

Radnik telefonske centrale jedne velike nemačke firme dobio je otkaz pošto sve razgovore završava rečenicom "Hvala na pozivu, Hristos vas voli".

Full story »

1 2 3 4 5 6 7 >>

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-17 20:58:05'
   AND hit_remote_addr = '54.90.204.233'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog5.php/iskrice/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1