Category: Izvršitelji

Do 30 dana zatvora za nedozvoljeno kretanje autoputem

by admin Email

Bicikl na autoputuNovčane kazne od 15.000 do 30.000 dinara ili kazna zatvora do 30 dana čekaju one koji upravljaju vozilima čije kretanje nije dozvoljeno na autoputu - mopedom, traktorom, biciklom..., ali i pešake. Agencija za bezbednost saobraćaja poziva učesnike u saobraćaju da budu oprezni tokom predstojećeg vikenda zbog očekivanog broj vozila na većini putnih pravaca u Srbiji.

Full story »

Od sutra novo krivično delo: Zloupotreba odgovornog lica

by princess Email

U Srbiji će od sutra biti uvedeno novo krivično delo - zloupotreba odgovornog lica koje je izmenama Krivičnog zakonika iz decembra 2012. razdvojeno od krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

Full story »

Mesarović: Građani još nemaju jednak pristup sudu

by admin Email

Nata MesarovićGrađani Srbije još nemaju jednak pristup sudu jer su sudovi nejednako opterećeni brojem predmeta, što se mora korigovati izmenama zakona, izjavila je predsednica Vrhovnog kasacionog suda (VKS) i Visokog saveta sudstva (VSS) Nata Mesarović, otvarajući na Zlatiboru trodnevno savetovanje svih sudova u Srbiji.

Full story »

Sudsko pravo u službi pravosuđa

by admin Email

Sudijsko pravoSudsko pravo uskoro bi moglo da bude poseban predmet na pravnim fakultetima i posebna grana prava. To je „živ” predmet koji se bavi vrlo praktičnim pitanjima organizacije i rada sudova, a studenti u okviru nastave odlaze na suđenja.

Full story »

Izvršitelji naplaćuju komunalije bez odluke suda

by admin Email

Privatni izvršiteljiPrilikom naplate duga nije bilo incidenata, dužnici se jadaju privatnim izvršiteljima koji se trude da nađu razumno rešenjeOd juna ove godine, kada su privatni izvršitelji počeli sa radom, u najvećem broju su primali predmete po osnovu neplaćenih računa za telefon, vodu, struju, gde iznosi potraživanja u velikoj meri ne prelaze iznos od stotinu hiljada dinara.

Full story »

Prinudna naplata takse za opasne pse

by admin Email

Taksa za opasne pseTaksu za držanje opasnih pasa za pola godine je platilo 79 od ukupno 3.150 vlasnika. Kako „Blic” saznaje u gradskoj Upravi javnih prihoda, svi koji nisu platili tu taksu, do kraja juna dobiće opomene, sa rokom od pet dana da je plate. Ako to ni onda ne urade, primenjivaće se prinudna naplata, a jedan od načina je odbijanje od plate vlasniku životinje. Godišnja taksa za držanje opasnih pasa je 30.000 dinara, odnosno 2.500 dinara mesečno, a obavezno je da je plati 3.150 vlasnika za 3.270 opasnih pasa.

Full story »

Izvršitelji plene zbog duga RTS-u?

by admin Email

TV pretplataBeograd -- Na vrata oko 400.000 porodica koje ne plaćaju RTV pretplatu uskoro bi na zahtev RTS-a mogli da zakucaju sudski izvršitelji za prinudnu naplatu duga, piše Kurir. Izvršitelji će, osim neophodnog kućnog nameštaja, kućnih ljubimaca i ortopedskih pomagala, iz kuće moći da odnesu sve, pa čak i televizore.

Full story »

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-17 20:55:10'
   AND hit_remote_addr = '54.90.204.233'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog5.php/izvr-itelji/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1