Category: Uncategorized

Zaštitnik građana o pritužbi Udruženja javnih tužilaca i njihovih zamenika

by admin Email

Saša JankovićZaštitnik građana dao je mišljenje povodom pritužbe Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, smatrajući da će davanjem mišljenja doprineti unapređenju zaštite garantovanih ljudskih sloboda i prava, Zaštitnik građana daje sledećePravo nosilaca tužilačke funkcije, ali i interes svih građana Republike Srbije je da javni tužioci i zamenici javnih tužilaca nesmetano ostvaruju pravo na strukovno udruživanje, što obuhvata i pravo da u ime Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije istupaju u javnosti, slobodno izražavaju stručno mišljenje i iznose shvatanja o svim pitanjima javnotužilačke prakse.

Full story »

Zakon štiti klijente

by admin Email

Klijenti bankeU Srbiji je pre nekoliko dana prvi put doneta presuda u korist klijenta u sporu s bankom. Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga ne samo da će građane sačuvati od samovolje banaka, već će smanjiti i posao sudovima kod kojih nezadovoljni klijenti uveliko traže zaštitu.

Full story »

Nastavlja se suđenje optuženima u aferi "Indeks"

by admin Email

Afera IndexNastavak suđenja optuženima u aferi "Indeks" zakazano je za danas u Višem sudu u Smederevu, gde bi trebalo da budu saslušani svedoci Tomislav Spasić i Borivoje Kostadinović, policijski službenici u Velikoj Plani. Predlozi za izdvajanje dokaza u ovoj fazi postupka odbijeni su na pretresu pre pet dana i odlučeno je da se kao svedok sasluša Tomislav Spasić.

Full story »

Ecdl na Pravnom fakultetu u Beogradu

by admin Email

Ecdl na Pravnom fakultetu u Beogradu

Tužio suprugu jer je ružna i dobio!

by admin Email

estetska hirurgijaJian Feng iz kineskog grada Heganga oženio se lepom devojkom i živeli su srećno sve dok im se nije rodilo prvo dete. Kao što je on sam rekao: dete je bilo “ružno” i nije ličilo na roditelje, pa je Jian poludeo verujući da ga je supruga prevarila i to sa ružnim muškarcem. Njegova supruga, u nadi da će ga uveriti kako ga nije prevarila, pokazala mu je fotografije sebe pre velikih estetskih operacija kojima se “prolepšala”.

Full story »

Epidemija zauški među studentima u Novom Sadu

by admin Email

Zauške Ukupno 13 studenata Univerziteta u Novom sadu zaraženo je zauškama, zbog čega je Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata proglasio epidemiju te zarazne bolesti.

Full story »

Uhapšen član Visokog saveta

by admin Email

Beograd -- Visoki savet sudstva je utvrdio da nisu ispunjeni uslovi za pokretanje postupka razrešenja člana tog saveta uhapšenog sudije Blagoja Jakšića. Jakšić je uhapšen 22. septembra 2011. pošto mu je VSS istog dana ukinuo imunitet. Od tada se nalazi u pritvoru, a Specijalni sud još nije odlučio o predlogu njegovih advokata da mu se uz jemstvo ukine pritvor.

Full story »

Pepsi plaća 3,1 mil. $ za nagodbu

by admin Email

Koristili policijskei dosijee prilikom zaošljavanjaVašington -- Kompanija Pepsi moraće da plati 3,1 milion dolara kao poravnjanje povodom tužbi koje je na federalnom sudu podiglo 300 crnaca, jer ih kompanija nije zaposlila. Dodaje se i da neograničeno korišćenje dosijea ugrožava zapošljavanje crnaca i radnika hispano populacije, koji se češće hapse od belaca u SAD.

Full story »

e-mail nakon posla - prekovremeni rad

by admin Email

Rio de Žaneiro -- Zaposlenima u Brazilu koji posle radnog vremena odgovaraju na poslovnu elektronsku poštu preko mobilnih telefona to bi moglo da se računa kao prekovremeni rad. Predsednica Brazila Dilma Rusef je odobrila zakon prema kojem se slanje mejlova zaposlenima van radnog vremena tretira kao i davanje direktnih zaduženja tokom radnog vremena.

Full story »

Homen:Briše se zloupotreba položaja

by admin Email

Slobodan HomenBeograd -- Ministarstvo pravde će vladi uputiti izmene Krivičnog zakonika kojima se ukida zloupotreba službenog položaja i na novi način definišu koruptivna krivična dela. Ministarstvo će Vladi Srbije uskoro uputiti predlog izmena zakona i smatram da će to biti konačno rešenje", kaže državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen

Full story »

Sporazum tužilaštva Rusije i Srbije

by admin Email

Zagorka DolovacMoskva -- Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac potpisala je s generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom sporazum o saradnji između dva tužilaštva. Sporazum će obezbediti intenzivnu saradnju između Srbije i Rusije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma, ekstremizma, prometa oružja, narkotika, krivičnih dela iz oblasti visokotehonološkog kriminala i drugih društveno opasnih krivičnih dela.

Full story »

Janković: Rad VSS je nelegitiman

by admin Email

Saša JankovićBeograd -- Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da je rad Visokog saveta sudstva u sadašnjem, nepotpunom sastavu postao nelegitiman. Janković je u mišljenju o problemima u radu VSS, koje je danas uputio tom telu, Skupštini Srbije i Vladi, preporučio da VSS prestane da radi u nepotpunom sastavu. Zaštitnik građana je ukazao i na to da odluke koje je VSS doneo u nepravilnom sastavu, bez većine sudija u svojim redovima, treba da budu poništene.

Full story »

Zakoni na jednom mestu

by admin Email

Pravna bazaBeograd - Pravni sistem Srbije sadrži oko 600 zakona i 1.200 ratifikovanih međunarodnih ugovora, a u naredne dve godine trebalo bi da bude uspostavljena centralna elektronska baza svih akata, dostupna građanima, izjavio je predsednik skupštinskog Zakonodavnog odbora Vlatko Ratković. „Na jednom mestu bi trebalo da bude kompletan pravni sistem Srbije dostupan svim građanima, ali isto tako pravni propisi koji su prestali da važe, propisi iz vremena SFRJ, Federativne Jugoslavije, čak i iz vremena Kraljevine. To je značajno za stručnu javnost, istoriografe, teoretičare prava“, naveo je Ratković.

Full story »

190 godina Nahijskog suda

by admin Email

190 godina Nahijskog sudaPožarevac, 23. decembra 2011. - Svečanom akademijom, kojoj je prisustvovala i ministarka pravde Srbije Snežana Malović, u Požarevcu je obeležena 190. godišnjica osnivanja prve pravosudne ustanove u Srbiji - Nahijskog suda. Malovićeva je podsetila da je skoro pre dva veka u Požarevcu udaren kamen temeljac pravne srpske države, koji se zasniva na vladavini prava i pravde.

Full story »

In memoriam: prof. dr Obrad Stanojević (1934-2011)

by admin Email

Obrad StanojevicDugogodišnji profesor rimskog prava beogradskog Pravnog fakulteta Obrad Stanojević preminuo je 23. novembra u Beogradu, posle kraće i teške bolesti, rečeno je Tanjugu u dekanatu tog fakulteta. Profesor Stanojević rođen je u Prokuplju, a tokom karijere bio je i gostujući profesor na nekoliko međunarodnih univeziteta i prvi predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje. Bio je šef Katedre za pravnu istoriju i dekan Pravnog fakulteta od 1991. do 1993. godine. Osnivač je fakultetskog Centra za besedništvo. U penziji je od 2001. godine. Otac je troje dece.

1 2 3 4 >>

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-20 20:36:37'
   AND hit_remote_addr = '54.226.23.160'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog5.php/main-1/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1