Počeo ulaz na prednja i zadnja vrata

by princess Email

Ulaz na prednja vrataNova pravila ulaska u vozila GSP-a danas su počela da važe. Za prvu zonu glase ovako: u sve trolejbuse i solo autobuse ulaziće se samo na prednja vrata, dok će se u zglobne autobuse i tramvaje ulaziti i na prednja i na zadnja vrata, a izlaziti na srednja. U drugoj zoni važi pravilo ulaska na prednja vrata, i izlaska na ostala.

Procitaj

Izuzetak su majke sa decom i invalidi u kolicima koji će, kao i do sada, ulaziti na srednja vrata u vozila sa rampom. Do kraja leta sva vrata na vozilima javnog prevoza biće obeležena oznakama za ulaz i izlaz putnika.

Kontrolori koordinatori će usmeravati putnike, pomagati im da nove mere prihvate i moliti sve putnike bez vozne karte da napuste vozilo.

Takođe, biće uvedena vozila sa stalnom kontrolom, koja će moliti putnike bez uredne karte da ne ulaze u vozilo, a ona će biti jasno obeležena. Od danas je stalna kontrola uvedena u autobusima i trolejbusima na linijama 16, 17, 23, 29, 40, 41, 47, 73, 88, 95 i 511, a kontrolori su raspoređeni na Zrenjaninskom putu, Karaburmi, Smederevskom putu, Avalskom putu, Ibarskoj magistrali, Obrenovačkom putu, Autoputu, Surčinskom putu, Batajničkom drumu, Brankovom mostu i Pet solitera na Banjici.

 

Reporteri "Blica" pridružili su se kontrolorima na stajalištu u Ulici šest kaplara gde je grupa od njih 20 pokušavala da uputi putnike na nova pravila. Kontrolori su dozvoljavali ulazak samo na prednja i zadnja vrata, a potom su ulazili u autobus i proveravali da li su svi putnici validirali karticu.

- Evo, nosim ovaj veliki ventilator i srčani sam bolesnik, ali mi je potpuno svejedno na koja ću vrata ući. Sada nema gužve i nema potrebe za nervozom i guranjem. Ipak, kad dođe septembar i deca krenu u školu, nisam sigurna da li će ovaj sistem opstati. Jedino ako ne povećaju broj vozila - kaže penzionerka sa Starog grada, Ružica Krljević.

Za razliku od nje, većina putnika nervozno je odreagovala već na samu pojavu kontrolora, pa se ispred obližnje trafike ubrzo stvorila kolona ljudi koji su požurili da uplate novac na karticu za prevoz.

- Neće ovo nikad kod nas opstati. Mi nismo disciplinovan narod, svako će da radi kako njemu odgovara - dodao je Novobeograđanin Branko Matić koji se potom i sam uputio na srednja vrata 71-ce.

Iz "Bus plusa" su se, kako piše na njihovom sajtu, izvinili svima koji su proteklih dana dobijali nepotpune informacije o novim merama koje stupaju na snagu od danas i poručili da nema govora da će bilo ko biti kažnjen na način koji je pominjan.

- Odluka o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda dovela je do zabune o visinama kazni koje donosi sudija za prekršaje. Nema govora da će bilo ko na taj način biti kažnjen i mi smo hitno postupili da ovu, pre svega, nepreciznu meru promenimo i preciziramo. Kao i do sada, kontrolori će u okviru nadležnosti putnicima bez uredne karte izdavati opomene i doplatne karte - objašnjeno je iz "Bus plusa".

 

Izvor Blic

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 2412)
 ORDER BY post_ID