Predstavljen evropski nalog za hapšenje

by admin Email

Predstavljen evropski nalog za hapšenjeBEOGRAD - Tokom popodnevnog rada eksplanatornog skrininga u Briselu eksperti Evropske unije detaljno su predstavili evropski nalog za hapšenje, kao i pojednostavljenje procedura ekstradicije. Predstavljeni su Evrodžast, zajednički istražni timovi, objašnjeni su oblici sudske saradnje u oblasti krivičnog prava, kao i evropska mreža sudova (EJN) i mehanizmi međusobne krivično-pravne pomoći između država članica, saopštilo je srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Procitaj

U okviru te sesije razmatrana su i pitanja vođenja kaznenih evidencija i razmena njihovih podataka, prostorija u kojima borave lica lišena slobode, a posebna pažnja posvećena je saradnji u oblasti zaplene i oduzimanja imovine stečene kriminalom, sredstava kojima su izvršena krivična dela, kao i međusobnog priznanja novčanih kazni.

Na kraju sesije razmatran je pravni okvir Evropske unije koji se odnosi na pravni položaj i zaštitu prava žrtava u krivičnom postupku.

Kako je ranije saopštio MUP, tokom prepodnevnog rada eksplanatornog skrininga u Briselu, razmotrena su pitanja koja se odnose na oblast borbe protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja ljudi, oružja i municija, a posebna pažnja posvećena je borbi protiv krijumčarenja i ilegalne proizvodnje i trgovine narkoticima i psihotropnim supstancama.

U Briselu je danas u toku drugi dan eksplanatornog skrininga koji se tiče pitanja iz Poglavlja 24 pregovora sa EU - pravde, slobode i bezbednosti, a glavne teme razgovora su borba protiv terorizma, razmena podataka i suzbijanje trgovine ljudima.

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić i šefica srpskog tima za pregovore o pridruživanju Tanja Miščević predvode delegaciju koja uključuje brojne stručnjake iz MUP-a, pravosuđa, odbrane i ostalih organa bezbednosti.

U ovoj rundi skrininga u Briselu učestvuje i delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije na čelu sa državnim sekretarom Vanjom Vukićem, koji je predsednik pregovaračke grupe za poglavlje 24 "Pravda, sloboda i bezbednost".

Ova runda skrininga o poglavlju 24 nastaviće se i sutra, a sledeća će biti posvećena poglavlju 32, koje se odnosi na javne finansije.

Izvor: tanjug.rs

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 2700)
 ORDER BY post_ID