Category: Širom sveta

Tri veka zatvora za silovanja dece

by alien Email

Madrid -- Šampionu karatea Fernando Tores Banea osuđen na 302 godine zatvora zbog silovanja učenika u njegovoj školi borilačkih veština na Kanarskim ostrvima.

Full story »

S.Arabija ukida odsecanje glave?

by alien Email

Rijad -- Saudijske vlasti razmatraju mogućnost da formalno odustanu od javnog odsecanja glava osuđenih na smrt kao metoda pogubljenja. Ova zemlja je jedina na svetu u kojoj se smrtna kazna izvršava odsecanjem glave nasred trga.

Full story »

Studije u Beču jeftinije nego u Srbiji

by princess Email

Univerzitetska biblioteka u BečuŠkolovanje na Bečkom univerzitetu, najstarijem u srednjoj Evropi na nemačkom jeziku, jeftinije je nego na većini fakulteta u Srbiji, iako je ta ustanova u svojoj šestovekovnoj istoriji dala desetak nobelovaca. Za strane studente školovanje godišnje košta oko 700 evra, dok je za domaće i one koji dolaze iz zemalja EU besplatno. Stranci moraju dobro znati nemački jezik, ali nastave ima i na engleskom. Tokom ove nedelje Univerzitet, koji ima oko 93.000 studenata, posetili su akademci iz Jagodine, što im je omogućila skupština tog grada.

Full story »

London: Zbog prisilnog braka zatvor

by admin Email

Prisilni brak - doživotni zatvorLondon -- Roditelji koji primoravaju svoju decu na brak suočavaće se u budućnosti sa zatvorskom kaznom, prema novopredloženom zakonu britanske vlade. Predlozi da se prinudni brakovi okarakterišu kao krivično delo usledili su pošto su zvaničnici od januara 2011. preispitali više od 2.000 mogućih slučajeva prinudnih brakova, saopšteno je iz britanskog ministarstva za unutrašnje poslove.

Full story »

Njujork ograničava prodaju sokova

by admin Email

Big CokeGradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg namerava da ograniči prodaju sokova i gaziranih pića u restoranima, bioskopima, stadionima i sportskim halama, na najviše pola litra po čaši, u vidu borbe protiv preterane gojaznosti koja predstavlja veliki problem u Americi. Njujorški gradski sekretarijat za zdravstvo će taj predlog predstaviti Odboru za zdravstvo 12. juna, posle čega će biti doneta konačna odluka.

Full story »

e-mail nakon posla - prekovremeni rad

by admin Email

Rio de Žaneiro -- Zaposlenima u Brazilu koji posle radnog vremena odgovaraju na poslovnu elektronsku poštu preko mobilnih telefona to bi moglo da se računa kao prekovremeni rad. Predsednica Brazila Dilma Rusef je odobrila zakon prema kojem se slanje mejlova zaposlenima van radnog vremena tretira kao i davanje direktnih zaduženja tokom radnog vremena.

Full story »

Malta dozvolila razvod braka

by admin Email

Razvod brakaMalteški poslanici usvojili su danas zakon kojim se dozvoljava građanima te katoličke zemlje da se razvedu u svojoj državi. Maltežani su do sada mogli da se razvedu samo u inostranstvu, pošto je Malta bila jedina zemlja Evropske unije koja nije imala zakon o razvodu braka. Za zakon su glasala 52 poslanika, 11 protiv, dok je njih petoro bilo uzdržano.

Full story »

Mađarska uvozi "hamburger porez"

by admin Email

BUDIMPEŠTA - Mađarski parlament odobrio je danas uvođenje takozvanog hamburger poreza, koji će se od septembra primenjivati na sva pića i hranu sa visokom količinom šećera, soli i kofeina.Skupština u kojoj partija konzervativnog premijera Viktora Orbana ima dvotrećinsku većinu, usvojila je ovu meru sa 255 glasova za, 54 protiv i 36 uzdržanih.

Full story »

Zakon o psećem izmetu

by admin Email

Na ulicama američkih gradova, sudeći po statistici, svake godine ostaje neočišćeno više od 1,1 milion tona psećeg izmeta, što je nateralo građane Njujorka da na zakonski način reše ovaj problem. Smišljali su Njujorčani raznorazne klopke kako bi uhvatili vlasnike pasa na delu. Sudili se sa njima, organizovali ispitivanja i skrivali se po žbunju sa foto-aparatima, pokušavajući da dokumentuju čin kako nečiji ljubimci zagađuju životnu sredinu, piše "Telegraf". Ako nameravate da iznajmite stan u Njujorku a imate psa, vlasnik će zatražiti DNK analizu vašeg ljubimca, kako bi se lako identifikovao ukoliko zaprlja tamo gde nije dozvoljeno.

Full story »

Ipak bez minareta u Švajcarskoj

by alien Email

Ženeva -- Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbacio tužbu nekoliko udruženja muslimana protiv odluke Švajcarske da zabrani gradnju minareta na džamijama.

Full story »

Otkaz zbog rečenice "Hristos vas voli"

by alien Email

Radnik telefonske centrale jedne velike nemačke firme dobio je otkaz pošto sve razgovore završava rečenicom "Hvala na pozivu, Hristos vas voli".

Full story »

Od ponedeljka u Francuskoj zabranjeno nošenje burke

by alien Email

U Francuskoj sutra stupa na snagu zakon o zabrani nošenja burke na javnim mestima čime će Francuska postati druga evropska zemlja, nakon Belgije, koja je uvela takvu zabranu.

Full story »

Sud u Strazburu dozvolio prisustvo "raspeća" u školama

by alien Email

RIM, STRAZBUR - Evropski sud za ljudska prava u Strazburu danas je doneo odluku da prisustvo "raspeća" u učionicama državnih škola u Italiji ne krši pravo na obrazovanje, ukinuvši time prvobitnu presudu kojom je isti sud osudio Italiju. Sud je takvu odluku doneo sa 15 glasova za i dva protiv, prenela je agencija Ansa.

Full story »

Malta: Referendumom do razvoda

by alien Email

LA VALETA - Oko 400.000 stanovnika Malte, jedine države u Evropi koja zabranjuje razvod braka, izjasniće se 28. maja na referendumu da li žele da se usvoji zakon koji bi omogućio supružnicima da se razvedu.

Full story »

U svetu radi 30 miliona "robova"

by alien Email

VAŠINGTON - Pre dve stotine godina jedan rob je koštao oko 40.000 dolara, a danas njegova cena iznosi svega oko 90 dolara, što znači da je najniža u istoriji ropstva, tvrdi američki stručnjak za savremeno ropstvo Kevin Bejls, a prenosi CNN.

Full story »

1 2 3 4 >>

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-01-22 03:07:07'
   AND hit_remote_addr = '54.146.206.127'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog5.php/siromsveta/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1