Srbija dobila Upravni sud

by alien Email

Sa reformom pravosuđa građani Srbije dobili su poseban Upravni sud u kom će moći da tuže državne organe.

Danas je zvanično počeo da radi šalter za prijem tužbi, a kako u sudu najavljuju, 35 sudija uskoro bi trebalo da počnu i sa preuzimanjem predmeta. Samo sat vemena po otvaranju, na šalteru Upravnog suda u Nemanjinoj broj 9 predata je prva tužba.

Procitaj

U zgradi, za sada radi samo šalter za prijem tužbi za Upravni sud. Useljenje je počelo, preneti su svi predmeti, stavljena poloča na na ulaz, jos samo da stignu sudije.

Portparolka suda Vesna Dabić objašnjava kakvi postupci će se voditi u ovom sudu.

"Tužioci u svim upravnim sporovima mogu biti svi građani i pravna lica koji smatraju da im je aktom nekog drzavnog organa povređeno određeno pravo ili na zakonu zasnovanom interesu. Državni organi koji donose upravne akte mogu biti ministarstva, vlade i organi lokalne samouprave, autonomne pokrajine, javna preduzeća, privredna društva i svi drugi organi koji donose rešenja u upravnoj materiji“, rekla je Dabićeva.

U Nemanjinoj 9, osim upravnog biće smešteni vrhovni kasacioni, apelacioni i privredni apelacioni sud, ali njihovi šalteri još nisu proradili.

Reforma paravosuđa kako se čini unela je najveću konfuziju među građanima. Mnogima i dalje nije jasno zasta je koji sud sad nadležan i gde mogu da dobiju pravu informaciju, pa danima lutaju od šaltera do šaltera.

Ministarka pravde Snežana Malović poručila je normalizaciju rada mreže sudova treba očekivati do kraja januara.

Izvor: B92

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 1338)
 ORDER BY post_ID