Category: 03.Advokatura Srbija

Novi potresi među srpskim advokatima

by admin Email

Rascepi u advokatskoj komoriMinistar pravde održao sastanak sa bivšim predsednikom Advokatske komore Beograda, ignorišući aktuelne predstavnike srpske advokature koji su zato burno reagovali. Na internet sajtu Vlade Republike Srbije u četvrtak je objavljeno saopštenje u kojem se kaže da je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković razgovarao o stanju u advokaturi i pravosuđu sa „dugogodišnjim predsednikom Advokatske komore Beograda Vojislavom Nedićem i zamenikom predsednika te komore Veljkom Vukotićem”.

Full story »

Nastavlja se rasprava o zapleni imovine Dragana Džajića

by admin Email

Dragan DžajićPonovljeni postupak za privremeno oduzimanje imovine od nekadašenjeg predsednika FK "Crvena zvezda" Dragana Džajića, njegovih srodnika i saradnika, biće nastavljen sutra pred Višim sudom u Beogradu. Taj sud je u martu 2011. odlučio da Džajiću, bivšem finansijskom direktoru FK "Crvena zvezda" Vladimiru Cvetkoviću i prvom sekretaru kluba Milošu Marinkoviću, kao i članovima njihovih porodica privremeno oduzme najveći deo imovine.

Full story »

AKV: kolektivno osiguranje od profesionalne odgovornosti

by admin Email

Osiguranje advokata od profesionalne odgovornosti Stupanjem na snagu člana 37. Zakona o advokaturi ("Sl. glasnik RS br. 31/2011 i 24/2012") advokati su u obavezi ili advokatske komore, da zaključe ugovor o obaveznom osiguranju od profesionalne odgovornosti. AK Vojvodine je pre zaključenja ugovora o obaveznom osiguranju advokata od profesionalne odgovornosti prikupila ponude nekoliko osiguravajućih društava. Upravni odbor je od prikupljenih ponuda prihvatio kao najpovoljniju ponudu "DDOR Novi Sad" ADO, Novi Sad.

Full story »

Predlog Statuta Advokatske komore Srbije

by admin Email

Upravni odbor Advokatske komore Srbije je na sednici koja je održana 15.10.2011. usvojio predlog Statuta Advokatske komore Srbije i uputio ga na razmatranje i usvajanje Skupštini Advokatske komore Srbije koja je zakazana za 29.10.2011. u 11,00 sati u Domu vojske Srbije, Braće Jugovića 19, u Beogradu. Predlog Statuta Advokatske komore Srbije je utvrđen nakon razmatranja primedbi i predloga koji su dali advokati Srbije tokom javne diskusije koja je trajala od 02.08.2011. do dana održavanja sastanaka Radne grupe 14.10.2011. i Upravnog odbora Advokatske komore Srbije.
U prilogu pogledajte predlog Statuta Advokatske komore Srbije

Izvor: http://www.advokatska-komora.co.rs

Organizacija "PRO BONO" protivzakonita?

by admin Email

Advokatska komora Beograda izdala je nedavno saopštenje povodom "nezakonitog ponašanja nevladinih organizacija, a pre svega Pro bono" (nevladina organizacija koja organizuje pružanje besplatne pravne pomoći), optužujući ih da svojih delovanjem krše Ustav R Srbije, te poziva Javno tužilaštvo da preduzme krivično gonjenje, a Disciplinskog tužioca Adokatske Komore Beograda da preduzme disciplinske mere protiv advokata koji su uključeni u pružanje besplatne pravne pomoći.

Full story »

Uhapšen lažni rođak Snežane Malović

by admin Email

Beograd -- Policija je uhapsila advokata Lazara Malovića zbog sumnje da je izvršio više prevara pošto se lažno predstavljao kao rođak ministarke pravde Snežane Malović. Kako saznaje B92, Lazar Malović je uhapšen danas u Beogradu. On se, prema našim saznanjima, tereti da je od P.N. uzeo 7.000 evra kako bi, navodno, kao rođak ministarke Malović izdejstvovao legalizaciju bespravno podignutog objekta.

Full story »

Šoškić: Nelegalna skupština

by admin Email

BEOGRAD - Članovi Advokatske komore Beograda odlučili su na jučerašnjoj sednici da proglase nepostojećim sve odluke koje je donela Skupština Komore održana 15. maja ove godine na Pravnom fakultetu u Beogradu, kao i to da nijedna od tih odluka ne može da proizvodi pravno dejstvo. Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić rekao je da je Skupština Komore koja je održana 15. maja „nelegitimna i nelegalna”. Šoškić je objasnio da je grupa od 327 advokata tražila 10. februara da se sazove Skupština Komore na kojoj bi bile poništene sve odluke prethodnih skupština, počev od njenog izbora pre godinu dana.

Full story »

Sukob na sednici Advokatske komore

by T Email

Dragoljub Đorđević, predsednik AKS (Foto: Blic.rs)Na današnjoj sednici Skupštine Advokatske komore Beograda došlo je do incidenta u kome su se sukobili predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević i advokat Marko Nicović. Prema rečima Đorđevića, predsednik beogradske komore Slobodan Šoškić nikome nije želeo da da reč, a Marko Nicović ga je sprečio da govori tako što mu je oduzeo mikrofon i odgurnuo ga u grudi.

Full story »

Šoškć vs Đorđević

by admin Email

Đorđević - ŠoškićPredsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić i predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević mesecima ne razgovaraju. Na njihove sednice u prostorijama komore u Dečanskoj ulici dolazila je policija. Kada su ušli u zgradu „Politike” nisu se pozdravili. Posle žučne jednoipočasovne rasprave, zajedno su ušli u lift, razgovarajući u pomirljivom tonu.

Full story »

Sukob advokatskih komora

by admin Email

Sukob advokatskih komoraSukob između podeljenih struja unutar Advokatske komore Beograda, prerastao je u rat između Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda. Predsednik AK Beograda Slobodan Šoškić, preko web sajta komore, uputio je pismo javnosti u kojem za podele u AK Bg krivi Predsednika Advokatske komore Srbije Dragoljuba Đorđevića. Šoškić tvrdi da iza Dragoljuba Đorđevića stoji izvesni funkcioner Ministarstva pravde i neki državni funkcioneri koji izazivanjem incidenata nastoje da diskredituju AK Beograda i da ostvare svoje lične ciljeve.

Full story »

Nacrt Zakona o advokaturi

by admin Email

Novi Zakon neće dozvoliti osnivanje advokatskog preduzeća. Pored završenog Pravnog fakulteta advokati će morati pohađati i Advokatsku akademiju. Strancima dozvola samo ako polože pravosudni ispit na srpskom jeziku. Predviđeno i obavezno osiguranje.

Full story »

USS: Dejan Ćirić legitimno izabran

by admin Email

Ustavni sud SrbijeUstavni sud Srbije je doneo odluku po ustavnoj žalbi Slobodana Šoškića, advokata u Beogradu kojom je osporavao odluku-predlog Upravnog odbora Advokatske komore Srbije o utvrđivanju predloga kandidata za izbornog člana Visokog saveta sudstva iz reda advokata i odluku Narodne skupštine Republike Srbije o izboru g. Dejana Ćirića, advokata u Nišu i potpredsednika AK Srbije za izbornog člana Visokog saveta sudstva

Pogledaj Odluku USS

Izvor: Sajt Advokatkse komore Srbije

Govori srpski da budeš advokat

by admin Email

Novi Zakon o advokaturiStrani državljanin mora da položi pravosudni ispit na našem jeziku, a tek posle pet godina može da zastupa građane pred sudovima u SrbijiDanas u Srbiji postoji oko 20 stranih advokatskih kancelarija i njihov rad je potpuno neregulisan. Zato je Advokatska komora Srbije odlučila da u novi zakon o advokaturi unese odredbe koje će vrlo precizno odrediti uslove za registrovanje i rad advokata stranih državljana na teritoriji Srbije.

Full story »

Bura zbog zakona o advokaturi

by admin Email

U Društvu sudija navode na su predviđene odredbe diskriminatorske i neustavne, dok iz Advokatske komore poručuju da će se sprečiti monopl, nelojalna konkurencija i korupcija. NACRT zakona o advokaturi koji će provući kroz "sito i rešeto" svakog ko bude hteo u ovu profesiju, već je uzbunio neizabrane sudije i tužioce. Oni i državni funkcioneri, bar kako sada stoje stvari, neće moći da se bave ovom profesijom tri godine na području komore u kojoj su ranije radili.

Full story »

Novi zakon o advokaturi

by admin Email

Beograd -- Novi zakon o advokaturi trebalo bi da uđe u skupštinu tokom maja ili juna, najavljeno je na skupu povodom 148. godišnjice postojanja Advokatske komore Srbije. "Suština je da su advokatura kao profesija i advokatska udruženja nezavisni od države", rekao je sekretar Upravnog odbora Advokatske komore Srbije Jovica Kosić.

Full story »

1 2 >>

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-20 01:55:14'
   AND hit_remote_addr = '34.203.28.212'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog5.php/srbija/03srb/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1