Sudija izvestilac o propustu suda

by admin Email

Beograd - Sudija VSS-a Janko Lazarević kaže da nije kriv za odlaganje sednice veća u predmetu za Ibarsku magistralu, koje je trebalo da predmet razmatra u trećem stepenu.

"Smatram da sam blagovremeno uočio propust iz drugostepene presude i o tome sam odmah obavestio sve članove veća", rekao je Lazarević i naveo da je tako "sprečio mnogo veće i teže posledice od odlaganja sednice za nekoliko nedelja".

Procitaj

Na pitanje o izjavi vršioca dužnosti predsednika Vrhovnog suda Srbije Nate Mesarović da je on kao sudija izvestilac odgovoran za odlaganje sednice, Lazarević je rekao da je iznenađen zbog te izjave i da ne vidi razlog za nju.

Pred zakazanu sednicu veća Vrhovnog suda koje je trebalo da predmet Ibarska magistrala razmatra u trećem stepenu, otkriveno je da u izreci drugostepene presude postoji tehnički propust - da nedostaje deo o odbijanju žalbe advokata jednog od okrivljenih, iako se to navodi u obrazloženju, pa je sednica odložena na neodređeno vreme.

"Odmah nakon odlaganja sednice, došao sam u kabinet predsednice i obavestio je šta se desilo, da sam uočio taj propust i da smo radi otklanjanja tog propusta odložili sednicu", rekao je Lazarević.

On je rekao da Nata Mesarović "nije imala zamerke" i da ne zna otkud sada "ovakva njena reakcija".

Mesarovićeva je reagovala povodom novinarskog komentara u listu "Blic" i teksta u kome je slučaj komentarisao Vuk Drašković, oštećeni u predmetu u kojem je u drugom stepenu presudio Vrhovni sud.
Izvor: B92

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 1134)
 ORDER BY post_ID