Sudijama nadoknada 17 miliona evra?

by admin Email

Društvo sudija SrbijeBeograd -- Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević kaže da će, prema računici tog udruženja, država morati da nadoknadi sudijama i tužiocima 17 miliona evra. Kako je Boljevićeva istakla, u pitanju je najmanji iznos koji će država morati da isplati onima koji su 2009. tužili državu.

Procitaj

Boljevićeva je navela da je tada oko 1.100 sudija i tužilaca bilo "izbačeno na ulicu" bez ikakve mogućnosti da učestvuju u postupku, a u prvo vreme i bez mogućnosti da se žale.

Predsednica Društva sudija Srbije je rekla da bi tačnu ukupnu sumu naknade moralo da zna ministarstvo, odnosno javno pravobranilaštvo, jer oni znaju broj tužbi, iznose koji su traženi i iznose koji su već u odredjenim slučajevima dosudjeni.

"Koliko smo mi računali, to ne može da bude manje od 17 miliona evra, pri čemu nismo računali baš one koji su tražili naknadu nematerijalne štete", istakla je Boljević, gostujući na TV Pink.

Boljević očekuje da će ocene iz Brisela pravosudja u Srbiji biti pozitivne, jer su sada prioritet Kosovo i kosovski izbori, ali da će se, kada kosovsko pitanje bude rešeno, Brisel usredsrediti na pravosudje i vladavinu prava i "ogoliće se sve što ne valja".

Izvor: B92

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 2688)
 ORDER BY post_ID