Category: Uprava

Reforma državne uprave

by admin Email

Nikola Selaković, ministar pravde i državne samouprave u Vladi Republike SrbijeBEOGRAD - Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković sastao se danas sa predstavnicima Svetske banke i istakao da će jedan od prioriteta ministarstva u narednom periodu biti reforma državne uprave, kao i usavršavanje zaposlenih u državnoj administraciji.

Full story »

Odbio da plati kaznu jer je napisana latinicom

by T Email

Parking kaznaAco Đ. (47) iz Čačka, nakon što je odbio da plati kaznu od 5.000 dinara za pogrešno parkiranje jer je bila napisana latinicom, danas je odbio i rešenje kojom mu se ta kazna zamenjuje zatvorom. On je u izjavi novinarima rekao kako ne želi da plati kaznu sve dok ona ne bude napisana ćirilicom.

Full story »

Dobro plaćeni neradnici

by T Email

Analiza rada zajedničkih organa Bosne i Hercegovine u prvih devet meseci ove godine pokazuje da u njima, dobrim delom, vlada – nerad. I to debelo plaćen. Prema podacima Saveta ministara BiH, 31 institucija, koja za svoj rad odgovara Savetu, svoj devetomesečni plan rada ispunila je prosečno sa 63 odsto. U ovim organima ima više od 15.000 zaposlenih.

Full story »

Sloboda u senci zatvorskih rešetaka

by T Email

Svake godine iz makedonskih zatvora izađe oko 1.600 zatvorenika. Po povratku kući očekuje ih sumorna perspektiva. Malobrojni među njima imaju završenu srednju školu, a mnogi pate od mentalnih i psihičkih problema. Procenjuje se da oko 30 odsto zatvorenika koristi droge. Ne iznenađuje to što je procenat povratnika među bivšim zatvorenicima u Makedoniji vrlo visok. Prošle godine je u Idrizovu objavljen podatak da je 60 odsto zatvorenika bar jednom i ranije bilo u zatvoru.

Full story »

Za gradnju svaka dozvola za trideset dana

by T Email

Izmenom zakona ćutanje administracije smatraće se odobravanjem za lokacijske i građevinske dozvole, kaže ministar Oliver Dulić. Javna preduzeća i administracija imaće ubuduće rok u kome moraju da daju saglasnost, odnosno donesu odluku o podnetim zahtevima za lokacijske i građevinske dozvole. U suprotnom ćutanje administracije smatraće se odobravanjem, kaže za „Politiku” Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja. Ove novine biće unete u tekst Zakona o planiranju i izgradnji.

Full story »

Srbija među „šampionima” kompjuterske piraterije

by T Email

Vaša zemlja mora da smanji stopu nelegalnih softvera na 50 odsto, ako želi da dobije status kandidata za članstvo u EU, kaže Meri Vorlik, američka ambasadorka. Stopa kompjuterske, ili preciznije rečeno softverske piraterije u Srbiji, među najvišima je u Evropi i iznosi – 74 odsto. Ovaj procenat u regionu je veći samo u Albaniji i Crnoj Gori.

Full story »

Trećina krivičnih dela počini se u Beogradu

by T Email

Nivo bezbednosti u prestonici je visok, istakao je Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova. – Najvažnije je da nadležni u Beogradu rade preventivno s najmlađima, naglasio je Dragan Đilas, gradonačelnik

Full story »

Šefovi MUP-a Srbije pod palicom unutrašnje kontrole

by T Email

Protiv devet rukovodilaca u MUP-u podnete krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje službene isprave i nesavestan rad u službi

Full story »

Prva elektronska prijava poreza

by admin Email

Zoran Drakulić Beograd - Kompanija “Ju point“ danas je prva u Srbiji elektronski prijavila porez na dodatu vrednost. Elektronsko podnošenje i poreske prijave i plaćanje poreza će ove godine biti omogućeno u Beogradu, u opštini Stari grad, u Nišu, Kragujevcu, Leskovcu i Novom Sadu, a od sledeće i širom Srbije.

Full story »

Krivični sud u Savskoj, Parnični u Ustaničkoj

by admin Email

Ostavinske rasprave, radni i porodični sporovi u Novom Beogradu, Prekršajni sud na Zelenom vencu, a najviše instance u Nemanjinoj 9

Full story »

e-Uprava na papiru

by begbie86 Email

Elektronska uprava u Srbiji skoro da ne postoji. Dok državni organi svoje poslove i uplate mogu obaviti putem Interneta, građani mahom ne koriste ni ono malo servisa e-Uprave koji postoje. Za komunikaciju između građana i državnih organa i dalje se troše tone papira.

Full story »

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-19 13:53:17'
   AND hit_remote_addr = '18.212.206.217'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog5.php/uprava/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1