Category: Veštaci

Država advokatima duguje 10,5 miliona evra

by admin Email

BesparicaBeograd - Ukupan dug države prema advokatima koji su po službenoj dužnosti preuzeli zastupanje optuženih pred sudovima iznosi 1,18 milijardi dinara ili oko 10,5 miliona evra, rečeno je u Ministarstvu pravde. Kako se objašnjava, nasleđena dugovanja advokatima i sudskim veštacima iznosila su u prethodnom periodu 2,3 milijarde dinara, a taj iznos se kasnije i uvećao, pošto su se, pored popisanog iznosa, pojavile druge neizmirene obaveze koje nisu bile popisane.

Full story »

Kolaps pravosuđa zbog dugova

by admin Email

Pravosuđe u dugovimaBeograd - Srpsko pravosuđe nema dugovanja samo prema advokatima koji su po službenoj dužnosti preuzeli zastupanje optuženih pred sudovima, nego i prema sudijama porotnicima, ali i za dovoženje pritvorenika na suđenja.

Full story »

Veštak: Petra Cvijić oborila pešaka van prelaza

by admin Email

Petra CvijićNa današnjem suđenju Petri Cvijić saobraćajni veštak je naglasio da je voditeljka Slobodana Bajića (73) oborila van pešačkog prelaza što je suprotno tvrdnji koja je napisana u optužnici. Posle ovog nalaza voditeljka bi mogla biti oslobođena krivice za smrt pešaka.

Full story »

Ustavni sud daje poslednju reč o slučaju Brisa Tatona

by admin Email

Brice TatonNajviša sudska instanca treba da utvrdi da li je okrivljenima povređeno pravo na pravično suđenje. Ustavni sud Srbije daće konačan sud o slučaju Brisa Tatona i na nekoj od narednih sednica utvrditi da li je osuđenima za ubistvo francuskog državljanina, kako to tvrde njihovi advokati, u prvostepenom i žalbenom postupku povređeno pravo na pravično suđenje, suđenje u razumnom roku i posebna prava koja su za okrivljene predviđena Ustavom, saznaje „Politika”.

Full story »

Afera Agrobanka: Sudskim veštacima pritvor do 30 dana

by admin Email

Afera AgrobankaOdređen pritvor do 30 dana dvojici ovlašćenih sudskih veštaka osumnjičenih u slučaju Agrobanka Stojanu Stojanovu o Zvedanu Damjanoviću. U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušan i direktor preduzeća "Luton" Miloš Marković. Dvojici osumnjičenih u slučaju "Agrobanka" Stojanu Stojanovu i Zvezdanu Damjanoviću je posle saslušanja, a na predlog tužioca za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, rečeno je sinoć Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Full story »

Veštačenje: Petra Cvijić nije vozila brže od 57 kilometara na sat

by admin Email

Petra CvijićVoditeljka RTS-a Petra Cvijić (34) tereti se da je neprilagođenom brzinom izazvala nesreću u kojoj je nastradao pešak. Na osnovu procene iz veštačenja, ona je vozila brzinom od 50 do 57 kilometra na sat, prednjom levom stranom automobila udarila u desnu potkolenicu Bajića, koji u tom trenutku bio na 3,9 metara ispred pešačkog prelaza.

Full story »

Veštak ruši odbranu Petre Cvijić

by admin Email

Petra CvijicVeštak saobraćajne struke dr Stojan Stojanović dao tri moguće varijante kako je došlo do udesa u kome je voditeljka RTS-a Petra Cvijić (34) udarila pešaka Slobodana Bajića (73). Nesreća se dogodila na pešačkom prelazu - tvrdi veštak. Voditeljka negira.

Full story »

Spora pravda košta milijarde

by admin Email

Efikasnost pravosuđaBeograd -- Srpsko pravosuđe već dugo vuče neslavni epitet najsporijeg u Evropi, a samim tim i najskupljeg. Gubici po sudijskom danu su između 30.000 dinara i 2.000 evra.Iz godine u godinu i država i građani gube desetine miliona dinara samo na beskonačno razvlačenje sudskih sporova. Niko nikada nije precizno izračunao koliko država, odnosno poreski obveznici, direktno ostaju "kraći" za svaki izgubljen sudski dan.

Full story »

Sudski veštaci sve traženiji

by admin Email

Adresar sudskih veštakaBeograd -- Sudski veštaci sve su traženiji. Veštačenje po jednom predmetu je oko 97.000 dinara, a najviše se traži stručnjaka iz ekonomije, građevine i medicine. Za deceniju i po broj sudskih veštaka u Srbiji uvećao se čak osam puta. Dok ih je 1996. bilo oko 700, danas, kada je okončan registar veštaka, ima ih 5.500. Od toga, samo u Beogradu blizu 3.000, pišu Večernje novosti.

Full story »

BiH: Alkalaj u udesu, vozio pijan

by admin Email

Sarajevo -- Ministar spoljnih poslova BiH Sven Alkalaj, pod dejstvom alkohola, učestvovao je u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu u kojoj je lakše povređena jedna žena. "Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj učestvovao je sinoć u blizini zgrade Vlade Federacije BiH u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je lakše povređena Maja Babajić, koja se nalazila u drugom vozilu," objavio je "Dnevni avaz."

Full story »

Veštaci: Bogdanov bio neuračunljiv

by admin Email

Ivan BogdanovBeograd -- Vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov "nije znao za sebe", jer je tokom tuče uoči košarkaške utakmice 13. juna 2006, zadobio prelom lobanje i potres mozga. To su zaključili veštaci sudske medicine tokom saslušanja na današnjem suđenju Bogdanovu u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Profesor neuropsihijatar Aleksandar Jovanović i profesor sudske medicine Dušan Dunjić rekli su da Bogdanov ima amneziju u vezi sa događajima i da o tome nije lagao, kao i da mu je prelom leve ruke onemogućio da se njom koristi.

Full story »

Sanaderu loše, otkazano ročište

by admin Email

Suđenje SanaderuZagreb -- Na početku suđenja bivšem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu sudski veštak predložio odlaganje ročišta jer se optuženi oseća loše. Sudija prihvatio. Tako je današnje suđenje Sanaderu za ratno profiterstvo, odnosno uzimanje 3,6 miliona kuna provizije od Hipo banke sredinom devedesetih ekspresno završeno.

Full story »

Suđenje Živojinoviću bez napretka

by admin Email

Beograd -- Branilac bivšeg stečajnog upravnika preduzeća "Rad" Miljka Živojinovića, optuženog za uzimanje mita, kaže da je na sudu utvrđeno da nalaz veštaka nije tačan. Živojinovićev advokat Aleksandar Lojpur objašnjava da je Živorad Janković u tom nalazu naveo da je "Rad" u stečajnom postupku oštećen za 1.300.000 evra. Lojpur je kazao da je veštak na sudu priznao da nije imao celokupnu dokumentaciju potrebnu za veštačenje.

Full story »

"Dada": Uloga sudskih veštaka

by admin Email

Sudsko veštačenjeBeograd -- Likvidaciju novinarke Radislave Dade Vujasinović i ubistvo gardista na Topčideru povezuje nalaz sudskih veštaka, piše "Blic". Mesto pogibije dvojice gardista u jednom i u drugom slučaju sudski veštaci su "utvrdili" da je reč o samoubistvu, a kasnije analize i veštačenja nezavisnih stručnjaka, isključili su mogućnost samoubistva.

Full story »

Hag:Uhapšen svedok slučaja Karadžić

by admin Email

Suđenje KaradžićuSarajevo -- Profesor sarajevskog Mašinskog fakulteta Berko Zečević uhapšen je jer se nije odazvao pozivu za svedočenje na suđenju bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću. Zečevića je u petak u 7.00 časova u stanu u Sarajevu uhapsila Sudska policija Suda BiH. Iz Suda BiH su objasnili da je Zečević uhapšen jer se nije odazvao pozivu Haškog tribunala za svedočenje što se smatra nepoštivanjem pravila ovog suda i da mu je danas određen pritvor do izručenja u Hag.

Full story »

1 2 >>

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-20 20:32:13'
   AND hit_remote_addr = '54.226.23.160'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog5.php/vestaci-1/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1