Za govor mržnje u Skupštini kazna do tri plate

by admin Email

Nasilje u parlamentuBEOGRAD - Kodeksom o ponašanju poslanika koji bi parlament trebalo da usvoji na jesenjem zasedanju, uvrede, govor mržnje, laži i obmane narodnih poslanika, izgovorene i van skupštine, mogle bi poslanike da koštaju i tri mesečne zarade.

Procitaj

Predsednik Administrativnog odobora skupštine Zoran Babić rekao je za današnji "Blic" da kodeks koji je u pripremi sadrži evropske vrednosti.
"Nije cilj je da poslanicima stavimo flaster na usta, već da ih obavežemo na poštovanje opštih etičkih principa. Da govore istinu, da budu pravični, pošteni, nepristrasni, odgovorni i da građanima budu uvek dostupni", kaže Babić.

Kako navodi beogradski dnevnik, kodeks ponašanja koji je predložio prethodni skupštinski saziv, gotovo da je skroz uaglašen i njegovo usvajanje očekuje se na jesenjem zasedanju parlamenta.
Član Odbora Nenad Konstantinović kaže da je cilj da se uvede takav model ponašanja za svakog javnog službenika, a ne samo za poslanike.

"Kodeks je rađen po uzoru na Evropski parlament, koji je taj dokument doneo 2011", rekao je Konstantinović.
"Blic" podseća da kodeks za sada ima 37 članova, a neki od njih upozoravaju poslanike da su obavezni da izbegavaju svaku situaciju koja bi mogla da nagovesti podmićivanje i korupciju.

Izvor: tanjug.rs

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 2692)
 ORDER BY post_ID