Balkanci koriste najsporiji internet u Evropi

by admin Email

brzi internetPrema rezultatima istraživanja koje je objavio portal Mashable, zemlja gde ljudi imaju priliku da koriste najbrži internet na svetu je Južna Koreja, dok su zemlje Balkana na samom začelju Evrope.Preciznije rečeno, među zemljama sa najbržim internetom na svetu ne nalazi se ni jedna zemlja iz regije Balkana, Latinske Amerike ni Afrike.

Full story »

Privatnost - stvar prošlosti?

by admin Email

Privatnost na FacebookuFacebook Home integriše sve servise ove socijalne mreže u operativni sistem Android telefona. Umesto instaliranja aplikacija kako biste koristili Instagram, Facebook Messenger i Facebook Camera, pristup ovim aplikacijama objedinjen je u Facebook Homeu.

Full story »

Život bez Googlea i njegovih servisa

by admin Email

život bez googleaTom Henderson je pre godinu dana odlučio da se razvede od Googlea i svih njegovih servisa. Pogledajte kakvi su njegovi utisci nakon godinu dana života bez Googlea. Dosta toga se desilo za godinu dana, uglavnom dobrog. I dalje postoje momenti kada se dešavaju čudne stvari usled nedostatka Googleovih proizvoda. Ali sam i dalje srećan jer sam napravio pravi izbor.

Full story »

Šta se na internetu dogodi za jedan minut?

by admin Email

Minut na internetuNeverovatne brojke pokazuju koliko je zapravo čovečanstvo aktivno na internetu. Nova studija koju je sproveo Intel, proizvođač procesora, otkrila je da se u jednom minutu pošalje više od 204 miliona mejlova, preuzme 47 hiljada aplikacija i na kupovinu na Amazonu potroši 83.000 dolara. Pregleda se oko 20 miliona fotografija i šest miliona Facebook strana i pogleda 1,3 miliona video snimaka na YouTube.

Full story »

Ostavio automobil na šinama

by admin Email

Automobil VS. vozBeograd -- Na putnom prelazu na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca putnički voz iz Beograda naleteo je na auto koji je vozač napustio jer je ostao bez goriva.Incident se dogodio u 12.45 časova, a putni prelaz je obezbeđen svetlosno-zvučnom signalizacijom. Prema prvim procenama, "Železnice Srbije" su pretrpele materijalnu štetu od oko 70.000 evra, jer je prilikom naleta na automobil oštećena lokomotiva, ali je i u potpunosti uništena kućica putnog prelaza, sa svim unutrašnjim uređajima. Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a i Komisija za isleđenje vanrednih događaja stanice Lajkovac, a prekid saobraćaja je trajao 70 minuta.

Full story »

Crveni tanjir za mršavljenje

by admin Email

Crveni tanjir - manje kalorijaZajedničko istraživanje švajcarskih i nemačkih naučnika pokazalo je da hrana servirana u crvenim tanjirima, te piće posluženo u crvenim čašama može smanjiti unos namirnica za čak 40 posto, a razlog može biti taj što ljude crvena boja asocira na opasnost i zabranu, piše Daily Mail.

Full story »

Ivo Andrić - o budalama

by admin Email

Ivo Andrić
"Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita,
već onaj koji misli da je sve što pročita istina."

Ivo Andrić

Slobodni pad

by admin Email

Uklonite sve obojene oblike sa table. Ne zaboravite kako deluje sila gravitacije. Broj poteza koji imate na raspolaganju je ograničen. Kliknite na kvadrat koji želite da pomerite i povucite ga mišem levo ili desno. Ovu igricu napravio je Nick Kouvaris kao remake one koju je izvorno napravio Denis Auroux.

Full story »

Eksperiment s bananom i pet majmuna

by admin Email

5 majmunaEvo jednog interesantnog eksperimenta o ponašanju pod uticajem uslovnog refleksa i tradicije.

U kavez sa 5 majmuna postavljena je banana na vrh kaveza do koje se može doći uz pomoć drvenih sanduka.

Kada prvi majmun počne d se penje da dohvati bananu, eksperimentatori mlazom hladne vode prskaju ostala četiri majmuna. Ponovljanjima ovakvog ponašanja stvaraju uslovni (Pavlovljev) refleks kod majmuna da će doživeti neprijatnii hladni šok svaki put kada neko od njih posegne za bananom na vrhu kaveza.

Full story »

Ne vidim, ne čujem, ne govorim...

by admin Email

Ne vidim, ne čujem, ne govorim...Moderna verzija krilatice Ne vidim, ne čujem, ne govorim...

Full story »

20-godišnjica prvog sajta

by admin Email

Tvorac prvog sajta Tim Berners LiOvog vikenda proslavljena je dvadesetogodišnjica nastanka prvog sajta koji je postao globalno vidljiv na webu.Sadašnji direktor konzorcijuma W3C, Tim Berners Li, 6. avgusta 1991. godine postavio je prvi sajt na world wide web. Tadašnji fizičar CERN-a na sajt je postavio tehničke detalje o tome kako kreirati stranu, kao i objašnjenja kako da traže informacije na internetu.

Full story »

Srbija cenzuriše internet?

by admin Email

Cenzura internetaOd jutros je srpska Tviteraška zajednica aktivnija nego inače. Povod za reakciju i veliki broj postova na ovoj velikoj svetskoj društvenoj mreži (www.twitter.com) jeste vest koja se pojavila da je SBPOK tražio od Twittera da zamrzne određeni broj naloga

Full story »

Azra - Kao i jucer

by admin Email

 

Mađarska uvozi "hamburger porez"

by admin Email

BUDIMPEŠTA - Mađarski parlament odobrio je danas uvođenje takozvanog hamburger poreza, koji će se od septembra primenjivati na sva pića i hranu sa visokom količinom šećera, soli i kofeina.Skupština u kojoj partija konzervativnog premijera Viktora Orbana ima dvotrećinsku većinu, usvojila je ovu meru sa 255 glasova za, 54 protiv i 36 uzdržanih.

Full story »

Internet u jednoj minuti

by admin Email

Internet u jednoj minutiMinut u internet svetu nije zanemarljiv period vremena. A šta se sve dogodi na internetu u jednoj minuti putem infografika predstavila je ekipa sajta GO-Globe. Urban Dictionary dobije jednu novu definiciju, postavi se 100 novih pitanja na Answer.com, otvori se više od 100 LinkedIn naloga i više od 320 Twitter naloga.

Full story »

Beskućnik kriminalac zabrinut jer ne može da ide u kućni pritvor

by admin Email

beskucnikIZMIŠLJENA VEST, 9. maj 2011, (Njuz) – Beogradski beskućnik Milivoje Pandilović (49), koga krajem meseca očekuje suđenje zbog provale u dva stana u centru grada, plaši se da bi kaznu mogao da izdržava u nekom zatvoru, u slučaju da se dokaže njegova krivica. Pandilović se osvrnuo na nagodbu Svetlane Ražnatović sa sudom da kaznu služi u kućnom pritvoru, kao i na istu presudu napadačima na snimatelja televizije B92, što je protumačio kao „očigledno novi trend u domaćem pravosuđu“, koji bi najviše mogao da pogodi upravo beskućnike.

Full story »

Get That Jet

by admin Email

Get JetVeoma jednostava i veoma zarazna igrica.

Full story »

Multitasking

by admin Email

Vino za bolji seksualni život žena

by admin Email

Crno vino i sexŽene koje redovno piju crveno vino imaju bolji seksualni život, tvrdi istraživanje italijanskih naučnika. Studija sprovedena među ženama u Toskani otkrila je da jedna ili dve čaše vina dnevno mogu doprineti znatno boljem i uzbudljivijem životu u spavaćoj sobi.
Istraživači su ispitali 800 žena starosti između 18 i 50 godina o njihovom seksualnom zadovoljstvu.

Full story »

Good Night Kiss Game

by admin Email

Romantični izlazak najbolji je kada se završi poljupcem za laku noć. Još kada te poljupce treba ukrasti ispred nosa roditelja... Samo pazite, njen tata je vrlo nezgodan čovek.

Full story »

Drake and the Wizards

by admin Email

Simpatična arkadna igrica koja će Vas oraspoložiti i rasteretiti. I okupirati Vašu pažnju određeno vreme.

Full story »

1. januar 1982.

by admin Email

dusko radovic"Danas je prvi dan, početak.

Želim vam da Vas ne boli ono što Vas je bolelo
a da Vas voli ono što Vas nije volelo.

Želim da Vam deca budu bolja od Vas,
da se više Vi hvalite njima nego oni Vama.

Full story »

Zaštita dece na netu

by admin Email

Studija „EU - klinci online“ je u svakom pogledu reprezentativna. Više od 23.000 dece i mladih starih između devet i šesnaest godina iznelo je svoja iskustva sa internetom. Zvuči banalno, ali prvi zaključak studije glasi: što se više vremena provodi na internetu, veći je i rizik da se dožive i neprijatna iskustva takozvanog sajber-mobinga.

Full story »

Kako se piše žalba

by admin Email

Dana 02.03.2009. godine ja sam, vozeći svoje motorno vozilo, kraj ceste zamijetio neki okrugli znak s crvenim obrubom u kojem je na bijeloj podlozi stajao broj 70 (slovima: sedamdeset). Ali, pokraj tih brojeva unutar znaka nije stajala nikakva oznaka koja bi označavala mjernu jedinicu na koju se taj broj odnosi.

Full story »

12 trikova za spas vozačke dozvole

by admin Email

Vještim potezima možete se izvući makar vas policija snimi pri prebrzoj vožnji ili uhvati kako alkoholizirani upravljate autom. Također, bitka za kune i vozačku nije izgubljena dobijete li i paprenu kaznu. Ako se niste uspjeli izvući na licu mjesta, od plaćanja prekršaja može vas spasiti sudska zastara, koristite li mane sporog i neučinkovitog pravosuđa.

Full story »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 >>

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-02-17 20:54:13'
   AND hit_remote_addr = '54.90.204.233'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog7.php'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1