Blue Monday - najdepresivniji dan u godini

by admin Email

Današnji dan, ponedjeljak, 19.01.2009. je tzv. Blue Monday - najdepresivniji dan u godini.

Procitaj

Hladnoća, neispunjene novogodišnje odluke i melanholija koja se skupljala u nama od novogodišnjih i božićnih praznika, učinili su svoje. A, da ne govorimo o svetskoj finansijskoj krizi.

Stručnjaci kažu kako mnogi danas neće želeti da ustanu iz kreveta i predviđa se da će milijoni ljudi zvati na posao i reći kako su bolesni, javlja Dailymail.

Psiholog Cliff Arnall otkrio je tajnu matematičku formulu koja izračunava najdepresivniji dan u godini. Premalo dnevnog svetla usporava ljude. Nagomilani dugovi i blagdanski troškovi spojeni s omraženim ponedeljkom i neispunjenim novogodišnjim odlukama (prestaću pušiti, počeću vežbati) doveo je do ovog datuma.

Ipak, amerièki nauènici tvrde da tuga pozitivno utièe na ljude, jer ih tera da razmisle o svom životu i potraže motivaciju za njegovo poboljšanje. Autori istraživanja smatraju da æe nas jaèa depresija poštedeti negativnih uticaja dugotrajnog stresa.

Nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovat æe poteškoće meteoropatima i hkroničnim bolesnicima. Meteoropate bi mogli imati glavobolju te biti razdražljivi.

Uticaj najdepresivnijeg dana u godini je u Velikoj Britaniji toliko jak da su stručnjaci pokrenuli ogromnu kampanju u kojoj ljudima pomažu da prebrode taj dan.

Prvi savet kampanje je 'Nasmešite se'.
Dokazano je da ako čovek glumi emocije, uskoro ih počne i osećati. Nasmešite se i vi! Iako vam se ovaj dan čini grozan, veerujte, proći će!

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 630)
 ORDER BY post_ID