Depresivne žene češće vode ljubav

by alien Email

Žene koje pate od blage ili umjerene depresije vode ljubav češće nego one koje nemaju takvih problema, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Monas u Melburnu.

Procitaj

Rezultati studije su pokazali i da su depresivne žene često liberalnije kada je riječ o seksualnim odnosima, pa ako nemaju stalnog partnera, sklonije su prolaznim vezama, tako da imaju šire seksualno iskustvo od žena koje su uglavnom zadovoljne svojim životom.

Na prvi pogled, ovi podaci mogu djelovati neobično, naročito ako se uzme u obzir da je opadanje libida simptom koji često prati depresivna stanja.

"Depresivni ljudi su često i veoma nesigurni i zabrinuti da partneru nije dovoljno stalo do njih, ili da mu nijesu dovoljno vrijedni, tako da im češći seksualni odnosi potvrđuju osjećaj bliskosti i pripadnosti u vezi", izjavila je doktorka Sabura Alen koja je bila šef istraživačkog tima.

Ljekari još uvjek ne mogu sa sigurnošću da tvrde da česti seksualni odnosi dugoročno pozitivno utiču na ublažavanje simptoma depresije, ali je izvjesno da pospiješuju osjećaj bliskosti i povezanosti sa partnerom.

Izvor:Cafe del Montenegro

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 997)
 ORDER BY post_ID