Glasni orgazam glumi 80 odsto žena

by admin Email

Studija koja je objavljena prošlog meseca u Archives of Sexual Behavior donosi rezultate koji kažu kako ti glasni izrazi ljubavnih užitaka često i nisu tako intenzivno iskreni kako zvuče.

Procitaj

Naučnici Gejl Bruer (Gayle Brewer) i Kolin Hendri (Colin Hendrie) pitali su 71 ženu uzrasta od 18 do 48 godina seriju pitanja. Vokalizacije tokom seksa podelili su u kategorije koje uključuju tišinu, jecanje/stenjanje, vrisak/krik/ciku, reči (kao – 'da') i naredbe ('još'). Ostala pitanja pitala su zašto se žene toliko oglašavaju, u kom su trenutku imale orgazam i ako nisu – čemu tolika buka.

Pokazalo se kako se žene svesno koriste ovakvim vokalizacijama kako bi time uticale na svog partnera, a ne kao izraz vlastitog uzbuđenja. Ponekad samo time žele da ubrzaju stvari, zbog dosade, umora ili ograničenog vremena. Ako je glasna ne znači i da je uzbuđenija – štaviše, upravo kad su najuzbuđenije, recimo prilikom oralnog seksa, žene su tiše.

A možda oglašavanjem žele da okrenu stvar u svoju korist i pokažu mu šta žele da radi. Ponekad, ipak, samo žele da budu pristojne. Čak 92% ispitanica misli kako to koristi samopouzdanju njihovog partnera, a čak 87% priznaje kako i kad nisu najuzbuđenije, glume, i to u ovu svrhu.

Rezultati pokazuju i kako se 25% žena ovom metodom već rutinski koristi, a to su učinile u 90% slučajeva kad su shvatile da do vrhunca neće doći, a postotak je još veći, čak 80% ih je to učinilo u polovini slučajeva kad orgazma nije bilo.

To je zato što, kako kažu, muškarci misle kako moraju ženi pružiti vrhunac i pred tim ciljem ne odustaju. Ženama je tako lakše da jednostavno celu stvar odglume i puste ga da on dođe do svog vrhunca.

A nisu niti samo žene ovde zloće – orgazme glume i muškarci, iako ređe. Ipak, u 36% slučajeva i muškarci izvode celi vokalni performans koji želi da kaže – doživeo sam orgazam – a da to baš i nije tako. Sajt Askmen čak donosi članak sa savetima frajerima – kako odglumiti orgazam. Pa se vi mislite.

Samo pripazite da u dočaravanju svojih užitaka ne odete predaleko. Ne znamo da li je glumila ili ne, ali Britanka Kerolajn Kartrajt se zbog optužbi komšija, lokalnog poštara i ostalih, našla pre 2 godine i na sudu. Njen muž i ona su, čini se, svojim uživanjem dosegli buku od 47 decibela, što je daleko više od granice buke (30) iznad koje može doći do poremećaja sna, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Britanka se ovog puta izvukla, ali mora da pripazi jer ako joj se dogodi još jednom, ići će u zatvor. Ovo već pomalo zvuči kao frustracija hladnih Engleza, ali što je tu je.

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 1718)
 ORDER BY post_ID