Category: IT svet

Balkanci koriste najsporiji internet u Evropi

by admin Email

brzi internetPrema rezultatima istraživanja koje je objavio portal Mashable, zemlja gde ljudi imaju priliku da koriste najbrži internet na svetu je Južna Koreja, dok su zemlje Balkana na samom začelju Evrope.Preciznije rečeno, među zemljama sa najbržim internetom na svetu ne nalazi se ni jedna zemlja iz regije Balkana, Latinske Amerike ni Afrike.

Full story »

Privatnost - stvar prošlosti?

by admin Email

Privatnost na FacebookuFacebook Home integriše sve servise ove socijalne mreže u operativni sistem Android telefona. Umesto instaliranja aplikacija kako biste koristili Instagram, Facebook Messenger i Facebook Camera, pristup ovim aplikacijama objedinjen je u Facebook Homeu.

Full story »

Život bez Googlea i njegovih servisa

by admin Email

život bez googleaTom Henderson je pre godinu dana odlučio da se razvede od Googlea i svih njegovih servisa. Pogledajte kakvi su njegovi utisci nakon godinu dana života bez Googlea. Dosta toga se desilo za godinu dana, uglavnom dobrog. I dalje postoje momenti kada se dešavaju čudne stvari usled nedostatka Googleovih proizvoda. Ali sam i dalje srećan jer sam napravio pravi izbor.

Full story »

Šta se na internetu dogodi za jedan minut?

by admin Email

Minut na internetuNeverovatne brojke pokazuju koliko je zapravo čovečanstvo aktivno na internetu. Nova studija koju je sproveo Intel, proizvođač procesora, otkrila je da se u jednom minutu pošalje više od 204 miliona mejlova, preuzme 47 hiljada aplikacija i na kupovinu na Amazonu potroši 83.000 dolara. Pregleda se oko 20 miliona fotografija i šest miliona Facebook strana i pogleda 1,3 miliona video snimaka na YouTube.

Full story »

20-godišnjica prvog sajta

by admin Email

Tvorac prvog sajta Tim Berners LiOvog vikenda proslavljena je dvadesetogodišnjica nastanka prvog sajta koji je postao globalno vidljiv na webu.Sadašnji direktor konzorcijuma W3C, Tim Berners Li, 6. avgusta 1991. godine postavio je prvi sajt na world wide web. Tadašnji fizičar CERN-a na sajt je postavio tehničke detalje o tome kako kreirati stranu, kao i objašnjenja kako da traže informacije na internetu.

Full story »

Srbija cenzuriše internet?

by admin Email

Cenzura internetaOd jutros je srpska Tviteraška zajednica aktivnija nego inače. Povod za reakciju i veliki broj postova na ovoj velikoj svetskoj društvenoj mreži (www.twitter.com) jeste vest koja se pojavila da je SBPOK tražio od Twittera da zamrzne određeni broj naloga

Full story »

Internet u jednoj minuti

by admin Email

Internet u jednoj minutiMinut u internet svetu nije zanemarljiv period vremena. A šta se sve dogodi na internetu u jednoj minuti putem infografika predstavila je ekipa sajta GO-Globe. Urban Dictionary dobije jednu novu definiciju, postavi se 100 novih pitanja na Answer.com, otvori se više od 100 LinkedIn naloga i više od 320 Twitter naloga.

Full story »

Zaštita dece na netu

by admin Email

Studija „EU - klinci online“ je u svakom pogledu reprezentativna. Više od 23.000 dece i mladih starih između devet i šesnaest godina iznelo je svoja iskustva sa internetom. Zvuči banalno, ali prvi zaključak studije glasi: što se više vremena provodi na internetu, veći je i rizik da se dožive i neprijatna iskustva takozvanog sajber-mobinga.

Full story »

Twitter - državna obaveza u Rusiji

by admin Email

U lipnju je ruski predsjednik Medvedev otvorio državne accounte na Twitteru, od tada i piše na LiveBlogu, a i na YouTubeu. Javnosti se prikazuje kao "mlađi, tehnološki samosvjesni vođa", pa je njegov primjer ubrzo počelo slijediti najmanje 25 visokih ruskih dužnosnika. Na ruski neformalan način to je postalo obveza. "Ako je tamo predsjednik..."

Full story »

Većina ne zna šta je internet

by admin Email

Da li zbog loše ekonomske situacije u zemlji koja traje decenijama ili zbog nejednake razvijenosti regiona naše zemlje, pojedini delovi Srbije gotovo potpuno su izolovani od savremenih tehnologija, dok drugi, iako nedovoljno u poređenju sa razvijenim zemljama, stalno napreduju.

Full story »

Od 300.000 firmi u Srbiji, samo 17.000 ima domen

by admin Email

U Evropi je prodaja preko Interneta lane, uprkos privrednoj krizi, povećana za 22%, na 143,7 mlrd EUR, što predstavlja 5% od ukupne maloprodaje, pokazali su rezultati studije Centra za istraživanja maloprodaje sprovedene u 12 evropskih zemalja. U studiji se ističe da je gotovo paradoksalno to što je na “onlajn” trgovinu pozitivno uticala privredna recesija, jer su se potrošači u potrazi za nižim cenama određenih proizvoda okrenuli prodajnim veb-sajtovima. To je danas jedna od najrazvijenijih privrednih grana u Evropi, iako je njen razvoj počeo pre samo 20 godina. Nažalost, u Srbiji je trgovina putem Interneta još u povoju.

Full story »

by admin Email

Internet bi tokom naredne decenije mogao da postane “radno mesto” za čak 90.000 građana Srbije i jedina adresa za oko 18.000 novih preduzeća. Preduslov je da se razvija. Ovo predviđa nedavno istraživanje koje je “Telenor” poručio od američke kompanije “Boston Consulting Group”. Prednosti poslovanja na globalnoj mreži pojedini preduzetnici u Srbiji već su prepoznali. Ne iznajmljuju poslovne objekte, ne angažuju dodatne službenike, ne plaćaju skupe reklame, a umesto u izlozima u centru grada, svoje ponude “slažu” na internet-stranicama.

Full story »

Virtuelna tastatura

by admin Email

Ovo je tastatura malo starijeg datuma, ali moćna alatka. Nema reči kojom mogu adekvatno opisati koliko daha oduzima ovaj cool i.Tech Virtual Keyboard.

Full story »

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: Hit: Check for reload

SELECT SQL_NO_CACHE hit_ID
  FROM blog_2_thitlog
 WHERE hit_datetime > '2019-01-22 02:59:45'
   AND hit_remote_addr = '54.146.206.127'
   AND hit_uri = '/new/b2/blogs/blog7.php/itsvet/'
   AND hit_agent_type = 'unknown'
 LIMIT 1