Ostavio automobil na šinama

by admin Email

Automobil VS. vozBeograd -- Na putnom prelazu na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca putnički voz iz Beograda naleteo je na auto koji je vozač napustio jer je ostao bez goriva.Incident se dogodio u 12.45 časova, a putni prelaz je obezbeđen svetlosno-zvučnom signalizacijom. Prema prvim procenama, "Železnice Srbije" su pretrpele materijalnu štetu od oko 70.000 evra, jer je prilikom naleta na automobil oštećena lokomotiva, ali je i u potpunosti uništena kućica putnog prelaza, sa svim unutrašnjim uređajima. Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a i Komisija za isleđenje vanrednih događaja stanice Lajkovac, a prekid saobraćaja je trajao 70 minuta.

Procitaj

Vozilo je, prema izjavi vozača autmobila, ostalo na putnom prelazu, jer je ostalo bez goriva.

"Ostaje potpuno nejasno zašto je vozač ostavio automobil na šinama i nije ga uklonio (izgurao) sa putnog prelaza", kaže se u saopštenju.

Ovo je još jedan od mnogih primera kako neodgovorno i nesavesno ponašanje vozača drumskih vozila utiče na bezbednost celokupnog saobraćaja, a posebno železničkog.

Železnice upozoravaju na to da se u ovakvim i sličnim slučajevima drumska vozila pomere s koloseka i putnih prelaza, kao i da je zaustavni put železničkih kompozicija između 700 i 1.000 metara.

Vozači drumskih vozila na putnim prelazima često uopšte ne gledaju i ne osmatraju prugu prilikom prelaska preko nje, preduzimaju rizična i opasna kretanja mimoilazeći polubranike i branike, ne poštuju u dovoljnoj meri svetlosnu signalizaciju, te prelaze preko pruge pruge, iako je uređaj za obezbeđenje saobraćaja već spušten.

Neretko se događa da se putnički automobili zaglavljuju u koloseku ili slete s kolovoza u zonu pruge. Česti su i slučajevi bahatosti i samouverenosti vozača drumskih vozila, kaže se u saopštenju.

Postoje putni prelazi u Srbiji na kojima su bahati vozači drumskih vozila za godinu dana i više od stotinu puta slomili branike, pokušavajući da se provuku ispod spuštenih rampi.

Svi statistički podaci pokazuju da su gotovo isključivi krivci za vanredne događaje na putnim prelazima vozači drumskih vozila i drugi učesnici u saobraćaju.

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 2295)
 ORDER BY post_ID