Category: Zdravlje

Crveni tanjir za mršavljenje

by admin Email

Crveni tanjir - manje kalorijaZajedničko istraživanje švajcarskih i nemačkih naučnika pokazalo je da hrana servirana u crvenim tanjirima, te piće posluženo u crvenim čašama može smanjiti unos namirnica za čak 40 posto, a razlog može biti taj što ljude crvena boja asocira na opasnost i zabranu, piše Daily Mail.

Full story »

Lepe žene opasne po muško zdravlje

by princess Email

Španski stručnjaci su utvrdili da lepe i atraktivne žene imaju loš uticaj na muško zdravlje.
Tačnije, petominutni razgovor sa zgodnom ženom navodno je popraćen stresom i lošim raspoloženjem kod muškarca. Istraživanja su potvrdila da je količina adrenalina koja se ispušta u krv tokom razgovora s atraktivnom ženom jednaka onoj koja se ispušta za vreme ekstremnog skoka padobranom. „Prisutnost prelepe mlade žene kod većine muškaraca izaziva potrebu za udvaranjem ili barem flertom, što objašnjava povećan nivo adrenalina u krvi“, mudro su zaključili stručnjaci.
Izvor Blic

Vaginalna hirurgija sve popularnija

by princess Email

Sve je više hirurških zahvata labioplastike, kojim se menja izgled ženskog polnog organa, prenosi italijanska “Stampa”.
Prema najnovijim izveštajima australijskog istraživanja, vaginalna hirurgija u poslednjoj deceniji doživela je pravi bum. U 2001. godini bilo je tek 500 intervencija godišnje, a danas ih ima čak 1.400, što znači trostruko više.
Labioplastika je hirurška intervencija koja smanjuje veličinu i izgled vaginalnih usana.

Full story »

H1N1 najsmrtonosniji je za starije ljude

by admin Email

Najnovije istraživanje pokazalo je da su pretilost i visoki tlak faktori rizika za komplikaciju bolesti
Virus H1N1 može uzrokovati teže oboljenje ljudima u svim dobnim skupinama, ali najsmrtnosniji je ipak za starije ljude i, što je znanstvenicima novost, pretilost predstavlja rizik za komplikaciju bolesti, objavili su u utorak američki stručnjaci.

Full story »

Kineski superlek

by admin Email

U okviru kineske tradicionalna medicina razrađen je preparat koji leči od gripa A H1N1 za tri dana, a lek je posebno efikasan kod dece. Kako tvrdi list „Čajna dejli”, deci je često dovoljno da uzmu jednu do dve doze preparata nazvanog „lek protiv prehlade br. 2”. Cena u pekinškim apotekama je šest juana ili nešto manje od dolara.
http://www.blic.rs

'Tajna' povijest svinjske gripe

by admin Email

'Svinjska gripa' pojavila se prije šest mjeseci kao globalna zdravstvena prijetnja. Činilo se kao da je došla niotkuda, ali njeni izvori sežu u povijest više od jednog stoljeća.

Full story »

Spriječite svinjsku gripu - odlični savjeti

by admin Email

Dr. Vinay Goyal, svjetski autoritet na području nuklearne medicine s više od 20 godina iskustva podijelio je nekoliko efikasnih uputa o kojima se nedovoljno govori
Savjeti dr. Vinaya izuzetno su korisni s obzirom na prirodu globalne epidemije u kojoj je jednostavno nemoguće spriječiti doticaj s virusom H1N1. Koje god mjere opreza poduzmete, vrlo ćete vjerojatno ipak doći u kontakt s virusom. Sam kontakt nije toliki problem - veći je problem spriječiti ga da oživi u tijelu i učini nas bolesnima.

Full story »

Kondom zdravlje čuva

by admin Email

Piše: dr Branislav Vukmanović, specijalista urologije
Dom zdravlja „Dr Ristić“

Nelečene seksualno prenosive bolesti mogu dovesti i do steriliteta. Kod žena je to najčešće zbog upale jajovoda – salpingitis. Nelečena bolest kod žena osim steriliteta može izazvati i pojavu dugotrajnih karličnih bolova zbog stvaranja sraslina posle prebolelog salpingitisa. Kod novorođenčeta nelečena bolest majke izaziva upalu pluća, upalu vežnjača očiju, itd. Kod muškaraca se javlja akutna upala pasemenika sa ozbiljnim komplikacijama, koje za posledicu mogu imati i sterilitet.

Full story »

Blue Monday - najdepresivniji dan u godini

by admin Email

Današnji dan, ponedjeljak, 19.01.2009. je tzv. Blue Monday - najdepresivniji dan u godini.

Full story »

Kafa smanjuje grudi

by admin Email


Konzumiranje većih količina kafe utiče na smanjenje obima grudi, pokazali su rezultati jednog švedskog istraživanja.

Full story »

Deset najvećih životnih grehova

by admin Email

Pogledaj reakcije na ovu temu i na forumu mojepravo.net

Svako od nas želi što duže da izgleda mlađe i da bude vitalan, ali to ne treba prepuštati slučaju. Postoji deset velikih grehova koji nas brže čine starim i bolesnim i koje izdvaja bečki profesor Hademar Bankhofer.

Full story »

Trčanje ili aerobik odgđaju starenje za 12 godina

by admin Email

Hodaj za zdravlje
Redovno aerobno vežbanje (trčanje, brzo hodanje, plivanje, aerobik i sl.) može zaustaviti biološki sat i odgoditi starenje za 12 godina, tvrde naučnici. Redovno vežbanje podrazumeva najmanje 30 minuta vežbanja pet dana nedeljno.

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query:

REPLACE INTO blog_2_tsettings (set_name, set_value)
VALUES ('evonet_last_attempt', '1550695352')