Twitter - državna obaveza u Rusiji

by admin Email

U lipnju je ruski predsjednik Medvedev otvorio državne accounte na Twitteru, od tada i piše na LiveBlogu, a i na YouTubeu. Javnosti se prikazuje kao "mlađi, tehnološki samosvjesni vođa", pa je njegov primjer ubrzo počelo slijediti najmanje 25 visokih ruskih dužnosnika. Na ruski neformalan način to je postalo obveza. "Ako je tamo predsjednik..."

Procitaj

Ti (mikro)blogovi nisu osobito zanimljvi, još manje intrigantni. Dužnosnici uglavnom objave s kime su se susreli, što i nije loše imati na umu u stvarnom vremenu. Među našim političarima dobar je primjer na Twitteru u tom žanru najproduktivnija Marija Lugarić koja javlja i kad je stanka u Saboru i kad je na naplatnim kućicama i što je na stolu kad ode na "materinu spizu".

Rusi sve češće u prilozima stavljaju i linkove o temama o kojima javljaju, javlja agencija RIA Novosti. U svibnju je guverner Tverske oblasti okružnicom zataržio da sve općine otvore račune na Twitteru.

Taj stampedo ruskih političara nije osobita avangarda i nimalo ne iznenađuje vlasnika galerije i političkog savjetnika Marata Guelmana. Birokrati u Rusiji uvijek oponašaju vođe, rekao je agencijinu novinaru.

- Kad je Jeljcin igrao tenis, svi su ga igrali. Medvedev je počeo pisati blog, pišu ga i oni. Tako se u ruski internetski prostor uvukao i politički vrh - kaže Guelman.

Internetski stručnjak Anton Nosik kaže da dužnosnici blogiraju samo zato da bi povlađivali predsjedniku.

Izvor: www.vecernji.hr

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 1795)
 ORDER BY post_ID