Vaginalna hirurgija sve popularnija

by princess Email

Sve je više hirurških zahvata labioplastike, kojim se menja izgled ženskog polnog organa, prenosi italijanska “Stampa”.
Prema najnovijim izveštajima australijskog istraživanja, vaginalna hirurgija u poslednjoj deceniji doživela je pravi bum. U 2001. godini bilo je tek 500 intervencija godišnje, a danas ih ima čak 1.400, što znači trostruko više.
Labioplastika je hirurška intervencija koja smanjuje veličinu i izgled vaginalnih usana.

Procitaj


Čini se da je ova operacija vrlo korisna u slučaju bolnih polnih odnosa, posle porođaja, kod seksualnih problema i urođenih mana. Cena zahvata iznosi oko 10.000 australijskih dolara, dok u Italiji košta nešto više od hiljadu evra. Treba reći da operacija može imati i štetne posledice, među kojima je i mogućnost gubitka seksualne osetljivosti.

Labioplastiku treba raditi samo kada je potrebno, a ne radi estetskih razloga, ili da bi se poboljšalo seksualno uživanje. Ima žena koje su dale da im se kolagen ubrizga u osetljive zone vaginalnih zidova, kako bi povećale osetljivost “G” tačke. Da li ovo zaista koristi, ili je reč o pogrešnom verovanju? Prema rečima dr Teda Vivera, predsednika Kraljevsog australijskog i novozelandskog koledža ginekologa, ne postoji naučni dokaz da ove dve intervencije mogu koristiti ženama.

Njegovo mišljenje, međutim, ne deli Paterson Džejn, hirurg specijalista za labioplastiku, koji smatra da žene koje su propatile zbog vaginalnih ili seksualnih problema posle ovih operacija mogu biti vrlo zadovoljne.
Izvor Blic

An unexpected error has occurred!

If this error persists, please report it to the administrator.

Go back to home page

Additional information about this error:

MySQL error!

MySQL server has gone away(Errno=2006)

Your query: DataObjectCache::get_by_ID()

SELECT *
  FROM blog_2_titems__item
 WHERE (post_ID = 1958)
 ORDER BY post_ID