Pridružio se: Četvrtak,01.10.2009. 23:11:31 Postovi: 3
|
|
Moja je prica, kao i mnoge druge ovde, veoma dugacka pa je necu ispisivati odmah vec cu pokusati da sazmem problem u par recenica:
Razvela sam se pre 9 godina i dobila starateljstvo nad detetom koje je tada imalo 4 godine ali je u toku 2-godisnjeg sudskog procesa zivelo kod oca koji ga je kidnapovao od mene nakon sto sam ga ostavila i odvela dete. Sudsko resenje nikad nije izvrseno jer se on krio sa detetom, selio, bezao, pretio mi ... Posle par godina sam se odselila u inostranstvo pokusavajuci da stvorim bolje uslove za dete i pravnu pomoc druge drzave. Danas zivim u Svedskoj gde imam drzavljanstvo ali, na zalost, odavde ne mogu da vodim parnicu jer moj sin zivi u Srbiji (koja nije clanica EU). On sad ima 13 godina i potpuno veruje u ocevu verziju (moju nikad nije ni cuo); Zeli da zivi kod oca (kod mene nikad nije ni bio, ni dok sam zivela u Srbiji); Trazi da potpisem ocu starateljstvo i da saljem novac (koji ja i saljem ali nikad nije dovoljno!) itd... Sve ovo vreme ja mogu da ga vidim iskljucivo kod oca u kuci, sa mnom ne sme ni na ulicu da izadje, u skolu ne smem da odem (bila sam pa je napravio scenu, pretnje, ucene sa detetom, itd). Moje pitanje je: da li je moguce zakazati vreme sa advokatom specijalizovanim za ova pitanja u periodu 06.-20. 12. ? Ja dolazim tada na odmor u Srbiju i zaista moram da resim ovu mucnu situaciju a ne znam kome da se obratim. Ja samo zelim da vidjam sina nasamo i da dobijem sansu da mu pokazem kako ja zivim i da onda on sam izabere gde ce da zivi, sada otac o svemu odlucuje. Neophodno mi je da dodjem do resenja uskoro jer se jako lose psihicki osecam zbog svega a moj bivsi muz zajedno sa svojom majkom monstruozno zloupotrebljava to - bukvalno me terorisu psihicki.
Molim vas, pomozite mi i uputite me, potrebna mi je samo informacija o advokatu koji ce prihvatiti da me zastupa.
Unapred hvala. Ovo je moj poslednji pokusaj i poslednja nada!
|
|