babbzboss, zaposlenom prestaje radni odnos danom dostavljanja rešenja osim ako ovim
zakonom ili
rešenjem nije određen drugi rok. Onda ga uklopiš u skladu sa zakonom. zakonom su određeni oni rokovi od 1 do 3 meseca.
Citiraj:
Ja sam u međuvremenu odbio da pređem u drugo mesto rada a rukovodilac mi je rekao da ne zna kakve će biti konsekvence, da će mi javiti.
To je lep osnov za davanje otkaza. Posle nemate ni šta da se bunite, tužite... Samo ako je aneks nezakonit...
A što se tiče putnih troškova, verovatno ne biste mogli da i potražujete kod poslodavca ili na sudu. Da je to stavio u otkaz ili neko drugo rešenje poslodavca, moglo bi se pobijati jer ide ispod Zakonskog minimuma, odnosno da je nepovoljnije od onog što zakon nudi. Ali, ako se sami odreknete, možete reći da ste trpeli pritisak od nadređenih da to potpišete, ali sud tu najčešće kaže: što si potpisao. Mogao si i da odbiješ. Možda da kod sekretarice ili nekog drugog ko prima poštu u firmi i potvrđuje to prijemnim pečatom dostavite u dva primerka (1 da Vama vrate sa prijemnim pečatom da služi kao dokaz) da se ne odričete toga, da ste to potpisali pod pritiskom i da ipak ono nije bila Vaša volja i da povlačite tu svoju izjavu.