Mojepravo.net   Pravni adresar   Dešavanja   Pravna literatura   E-kolumne   Studentski blog   Moj fakultet ZABAVA|    * Humor   * Igrice   * Telo i um  

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Pravila foruma


Jedna od osnovnih ideja ovoga porta je podizanje pravne kulture, a ona podrazumeva visoku svest građana da se za pravna pitanja angažuju profesionalci koji su za to i kvalifikovani i koji su odgovorni za svoj rad.

Stoga je i smisao ovog foruma da dobijete samo osnovne informacije o vašim pravnim problemima, a nikako da one zamene angažovanje stručnih lica u rešavanju tih problema.

Odgovori koji dobijate na ovom forumu ni u kom slučaju ne mogu nadomestiti angažovanje advokata, niti autori odgovora i urednik foruma snose odgovornost za posledice Vašeg rukovađenja ovde iznetim stavovima.

Pokušaćemo da Vam pomognemo našim viđenjima Vašeg problema, ali najdobronamerniji savet koji Vam možemo dati jeste da u daljim fazama obavezno angažujete advokata ili se obratite službi Pravne pomoći.Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Pronađi:
Autoru Poruka
 Tema posta: Stvaranje dužnika pomoću krađje identitea
PostPoslato: Ponedeljak,02.4.2018. 00:23:30 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Petak,30.3.2018. 19:52:32
Postovi: 2
Fizičko lice Z.T. kroz sudski postupak dobija pravosnažnu i izvršnu presudu protiv nepostoječe i neregistrovano Preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu SDM Company Niš.
Ovo Preduzeče u prva tri slova skračenog naziva, odn. SDM Company Niš, je potpuno slično sa prva tri slova skračenog naziva privrednog društva SDM CO DOO NIŠ, odnosno SDM CO DOO NIŠ.
Po dobijanju izvršnosti parnične presude, tužilac Z.T.,sada već izvrni poverilac podnosi predlog za izvršenje na osnovu izvršne isprave (izvršna presuda Osnovnog suda u Nišu).
Ovde izvršni poverilac počinje sa krađom identiteta, iz razloga što na to ga upućuje čl.29 ZIO/2011 koji kaže:
Dostavljanje izvršnom duţniku koji je pravno lice ili preduzetnik vrši se na adresu sedišta pravnog lica ili preduzetnika koje je upisano u registru Agencije za privredne registre.
I umesto da upiše adresa sedišta tuženika iz izvršne presude, izvršni poverilac upisuje u predlogu za izvršenje adresu sedišta privrednog društva SDM CO DOO NIŠ,
Dalju krađju, odn.korišćenje tuđih podataka sa ciljem stvaranja službenu ispravu koja može služiti u daljem pravnom saobraćaju, izvršni poverilac čini kod stvaranja samog predloga za izvršenje, odnosno na to ga obavezuje Poglavlje 2 čl.35 st.2 tač.1 i tač.2 ZIO/2011 koji kaže: pored obavezne sadrzine propisane u stavu 1 ovog člana, moraju biti
navedeni i sledeći podaci:
1) matiĉni broj stranaka, odnosno poreski identifikacioni broj ili za strana pravna lica odgovarajući identifikacioni broj;
2) brojevi raĉuna izvršnog poverioca i dužnika kod poslovnih banaka sa nazivima ovih banaka.
Iz razloga što Preduzeče za spoljnu i unutrašnju trgovinu SDM Company Niš, skračeno poslovno ime SDM Company, nije bilo upisano u Registar privrednih subjekata, Agencije za privredne registre Republike Srbije, od dana podnošenje tužbe kod parničnog suda u Nišu protiv SDM Company Niš, izvršni poverilac je ponovio kao u predhodnom koraku, kod upusu adrese izvršnog dužnika, KRAĐU IDENTIFIKACIONIH PODATAKA, odn.upis tuđih podatkaka uzetih iz javnog registra, Registar javnih subjekata.
I tako dolazi do upis matičnog broja i PIB broja SDM CO DOO NIŠ, kao i njegovih brojevi računa kod banke u Nišu, u PREDLOG ZA IZVRŠENJE.
Na prv pogled ovo je izgledalo kao zbunjivanje postupajućeg sudije u izvršnom odelenju Osnovnog suda u Nišu.
No sudija je iskoristila svoje pravo na presuđivanju u kraćem roku, jer se radi o sporu male vrednosti, i prihvatila je predlog sa izvršnom ispravom i svim dokazima o izvršnom dužniku.
U toku izvršnom postupku koji je trajao svega nepunih 8 dana, od donošenja rešenja do davanja nalog NBS,Odeljenja u Kragujevcu za blokadu računa privrednog društva SDM CO DOO NIŠ, zak.zastupnik i ja, kao zastupnik Društva nismo imali pojma da je vođen parnični iliti izvršni postupak protiv naše g Društva.
Znamo samo da je Z.T. nekad u toku 2000 godine bio radno angažovan od strane moje radnje, i ostao je nešto nezadovoljan, vodio je neki postupak protiv mene i naše Drustvo koji je prekinut 2007 godine. na zahtev Z.T. i nikad nije nastavljen.
Poseduje potvrde od APR-a za sve što sam napisao u vezi nepostojanja, odnosno neregistrovanja Preduzeća za spoljnu i unutrašnju trgovinu SDM Company Niš.
Zastupnik Društva SDM CO DOO NIŠ
ing.Skobelev Dimitar


Vrh
   
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Idi na:  Powered by phpBB © phpBB Group
Mojepravo.net 2010