Mojepravo.net   Pravni adresar   Dešavanja   Pravna literatura   E-kolumne   Studentski blog   Moj fakultet ZABAVA|    * Humor   * Igrice   * Telo i um  

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Pravila foruma


Jedna od osnovnih ideja ovoga porta je podizanje pravne kulture, a ona podrazumeva visoku svest građana da se za pravna pitanja angažuju profesionalci koji su za to i kvalifikovani i koji su odgovorni za svoj rad.

Stoga je i smisao ovog foruma da dobijete samo osnovne informacije o vašim pravnim problemima, a nikako da one zamene angažovanje stručnih lica u rešavanju tih problema.

Odgovori koji dobijate na ovom forumu ni u kom slučaju ne mogu nadomestiti angažovanje advokata, niti autori odgovora i urednik foruma snose odgovornost za posledice Vašeg rukovađenja ovde iznetim stavovima.

Pokušaćemo da Vam pomognemo našim viđenjima Vašeg problema, ali najdobronamerniji savet koji Vam možemo dati jeste da u daljim fazama obavezno angažujete advokata ili se obratite službi Pravne pomoći.Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Pronađi:
Autoru Poruka
 Tema posta: Krivično delo nedavanje izdržavanja KZ čl. 195 st.1
PostPoslato: Petak,28.7.2017. 15:14:40 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Sreda,18.1.2017. 18:03:10
Postovi: 6
Moj fakultet: PFu Nišu
Danas sam imao glavni pretres vezan za kd iz naslova.
Naime, bivša supruga je protiv mene podnela krivičnu prijavu za nedavanje izdržavanja, čl. 195 st.1 Krivičnog zakonika, gde me tereti za nedavanje izdržavanja za period od 7 godina.
Ja sam do trenutka saznanja o krivičnoj prijavi doprinose za izdržavanje deteta davao bivšoj supruzi na ruke, u dobroj veri, sve vreme. Od trenutka krivične prijave sam doprinose za izdržavanje deteta uplaćivao poštanskom uputnicom na kućnu adresu bivše supruge, kako bih imao dokaze o uplati u pisanoj formi. Pored toga, znajući da čim je podnela krivičnu prijavu protiv mene za nedavanje izdržavanja a koje sam godinama u dobroj veri činio davanjem novca na ruke (sedam godina) ja sam uplatio i dugovanje za prethodne tri godine odjednom, jer po Zakonu o obligacionim odnosima , čl. 372 st.1, ta potraživanja nisu zakonski zastarela. To je bilo 02.03.2017. Od tada sam svaki doprinos za izdržavanje preko toga uplaćivao poštanskom uputnicom na njenu kućnu adresu, u rokovima propisanim izvršnom presudom redovno.
Međutim, meni se ništa pred sudom nije verovalo na reč, a suprotno bivšoj supruzi.
Ispade da ja ništa nisam plaćao sedam godina, da ona, po njenim rečima, nije htela da me opterećuje i krivičnpo goni iako po njoj sedam godina ni dinara nisam dao za doprinose za izdržavanje deteta, ali eto, setila se da me krivičnp goni nakon sedam godina davanja izdržavanja na ruke.
Pa ko još normalan čeka da prođe sedam godina nedavanja izdržavanja pa da tek onda podnosi krivičnu prijavu?
Sudija, jako nadobudna žena, je kazala u hodu da ću bitioglašen krivim i osuđen na uslovnu kaznu zatvora, kao i da ću sve morati da platim?
Molim za odgovor šta je to sve, ima li iko predstavu, jer mi je rekla da ne postoji zastarelost za pojedinačne doprinose za izdržavanje sa protekom roka od tri godine, pa ću sve morati ponovo da platim.
Molim za pomoć i odgovor, iako sam dipl. pravnik nemam iskustva u ovim stvarima .


Vrh
   
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Idi na:  Powered by phpBB © phpBB Group
Mojepravo.net 2010