22 januara ove godine sam zaustavljen u kružnom toku "Bogoslovija" jer navodno nisam propustio pešaka na pešačkom prelazu ispred samog kružnog toka,i tom prilikom mi je uručen zapisnik o prekršaju.
Ukratko kretao sam se ulicom Mije Kovačevića u pravcu kružnog toka "Bogoslovija",u popodnevnom špicu oko 15:40h,u to vreme u ovom delu grada je svakodnevno velika gužva,i samo uključenje u sam kružni tok ide vrlo sporo,vozila ispred mene su se sporo kretala,u trenutku kada sam stupio na zebru/pešački prelaz (kretajući se relativno sporo zbog vozila ispred mene i automobila u samom kružnom toku koji su u prednosti) sa leve strane je na pešački prelaz utrčao pešak (predpostavljam da je žurio na autobus koji je bio na stanici u desnoj traci pred samim kružnim tokom),sledećeg trenutka me zaustavlja policijski službenik i kasnije izdaje zapsinik o prekršaju,koji odbijam da potpišem jer nisam saglasan sa njegovim sadržajem,odnosno viđenjem policije o događaju sa pešačkog prelaza.
Policijski službenik je u samom zapisniku o prekršaju napisao da kao dokaz ima fotografiju,a kada sam odbio da potpišem zapisnik isti dokaz je precrtao (jer ne postoji fotografija)
U svakom slučaju danas mi je stigao "poziv za okrivljenog" iz prekršajnog suda,zbog prekršaja član 332 stav 1 tačka 43 ,
Pošto mi je ovo prvi put da se u 13 godina vozačkog iskustva susrećem sa sudijom za prekršaje zamolio bih Vas za pomoć kako da pripremim odbranu kada odem kod sudije za prekršaje.
Hvala i pozdrav svima na forumu od novog člana