Mojepravo.net   Pravni adresar   Dešavanja   Pravna literatura   E-kolumne   Studentski blog   Moj fakultet ZABAVA|    * Humor   * Igrice   * Telo i um  

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Pravila foruma


Jedna od osnovnih ideja ovoga porta je podizanje pravne kulture, a ona podrazumeva visoku svest građana da se za pravna pitanja angažuju profesionalci koji su za to i kvalifikovani i koji su odgovorni za svoj rad.

Stoga je i smisao ovog foruma da dobijete samo osnovne informacije o vašim pravnim problemima, a nikako da one zamene angažovanje stručnih lica u rešavanju tih problema.

Odgovori koji dobijate na ovom forumu ni u kom slučaju ne mogu nadomestiti angažovanje advokata, niti autori odgovora i urednik foruma snose odgovornost za posledice Vašeg rukovađenja ovde iznetim stavovima.

Pokušaćemo da Vam pomognemo našim viđenjima Vašeg problema, ali najdobronamerniji savet koji Vam možemo dati jeste da u daljim fazama obavezno angažujete advokata ili se obratite službi Pravne pomoći.Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Pronađi:
Autoru Poruka
 Tema posta: Uzurpacija javne površine za parkiranje
PostPoslato: Nedelja,01.7.2018. 20:08:43 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Nedelja,01.7.2018. 19:27:26
Postovi: 1
Živim u stambenoj zgradi u perifernom beogradskom naselju u ulici niskog intenziteta saobraćaja. Ni u mojoj ni u okolnim ulicama nema dovoljno parking prostora i najveći deo vozila parkiran je na trotoarima, ali tako da ne blokiraju prolaz drugim vozilima i prilaz stambenim ulazima i dvorištima.

Međutim, pojedini vlasnici dvorišnih kuća obeležavaju i zauzimaju javne površine na ulici ispred svojih stambenih objekata (postavljanjem stalaka, balona sa vodom, blokova i drugih predmeta), i određuju prema svom nahođenju ko može, a ko ne može tu da parkira. Prepodne i u radno vreme, ova mesta uglavnom su slobodna, a popodne i vikendima tu se parkiraju isti ti koji to drugima ne dozvoljavaju.

Doživeo sam brojne neprijatnosti, 3 puta su mi fizički oštetili vozilo u zadnjih nekoliko godina (naravno, nema svedoka), pretili i meni i supruzi, traže da pomerim vozilo na drugo mesto, prete bušenjem guma i tsl. Naravno, moj slučaj nije jedinstven, bio sam mnogo puta svedok prepirki i sukoba drugih lica sa bahatim uzurpatorima.

Molim vas za pravni savet - imaju li oni pravo to da rade, i ako imaju, koji zakon ili propis im to dozvoljava?

Ako nemaju pravo na to, hteo bih da slučaj prijavim nadležnim službama, te molim za informaciju - kome i na koji način se obratiti i kako nadležne službe rašavaju ovakve situacije?

Problem je prisutan u celom gradu, tako da pretpostavljam da mnogi imali sličnih problema, te vas molim da ako tu spadate, podelite svoja iskustva.


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Uzurpacija javne površine za parkiranje
PostPoslato: Ponedeljak,03.9.2018. 11:31:56 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Ponedeljak,03.9.2018. 11:24:11
Postovi: 1
U vezi sa bespravnim zauzimanjem javne površine potrebno je obratiti se Komunalnoj inspekciji opštine.

Ja takve stvari prijavljujem, osim inspekciji, i komunalnoj policiji. Inspekciju kontaktiram na inspekcija@beograd.gov.rs, pored inspekciji opštine. Tako sam siguran da će dobiti sa nekoliko strana dopis, te će morati da reaguju i odgovore.


Vrh
   
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Idi na:  Powered by phpBB © phpBB Group
Mojepravo.net 2010