Mojepravo.net   Pravni adresar   Dešavanja   Pravna literatura   E-kolumne   Studentski blog   Moj fakultet ZABAVA|    * Humor   * Igrice   * Telo i um  

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Pravila foruma


Poštovani posetioci foruma mojepravo.net,

da biste bili u mogućnosti da postavite pitanje na ovom forumu morate biti registrovani i prijavljeni.

Pogledajte video uputstvo za registraciju


Pravila za postavljanje pitanja na Pravnim savetima


1 Nemojte pisati poruke VELIKIM SLOVIMA

U forumskom bontonu velika slova (pisana sa ukljucenim Caps Lock-om) znače vikanje.
Na ovom forumu negujemo kulturnu komunikaciju i ne volimo kada neko viče.


2 Proverite sadržaje postojećih tema

Novu temu otvorite samo kad ste sigurni da na forumu nije već pokrenuta slična tema.
Nemojte ponavljati pitanje u više podforuma


3 Odaberite adekvatan podforum za svoju temu

Kada započinjete novu temu kliknite na Nova tema na podforumu kome pripada vaš pravni problem: ako je problem naslednopravne prirode (ostavinski postupak, nasleđivanje, testament, ugovor o doživotnom izdržavanju itd.) temu pokrenite u podforumu Nasledno pravo.
Ukoliko Vaše teme nema tamo gde ste je postavili, verovatno su je moderatori premestili u tematski adekvatan podforum.

4 Prepoznatljiv naslov teme

Pravilno naslovljavanje:
  - Ugovor o kupoprodaji, Naknada štete, Raskid ugovora
  - Alimentacija deteta (supružnika, roditelja)
  - Registrovanje firme, Stečajni postupak, Likvidacija preduzeća
  - Tužba (za naknadu štete; smetanje poseda; povraćaj stvari; razvod braka)
  - Predlog (za izvršenje; pokretanje ostavinskog postupka; Određivanje privremene mere)
  - Krivično delo nasilničkog ponašanja, Nasilje u porodici, Falsifikovanje, Posedovanje narkotika, Lake telesne povrede, Ugrožavanje bezbednosti

Nepravilno naslovljavanje:
Molim za pomoć, Pomoć, Molim za savet, Zgrada, Automobil, Carina, Prekršaj, Dilema, i sl.

5 Budite pismeni

Potrudite se da Vaša poruka bude uredna i pismena. Vodite računa o interpunkcijskim znakovima, velikim i malim slovima, našim karakterima (č, ć, dž,đ, ž) i pravopisu.
Neuredne poruke radije ćemo obrisati, nego trošiti vreme na njihovo uređivanje.


UPOZORENJE:
Poruke koje se objave kao odgovori na Vaše pitanja namenjeni su svim posetiocima foruma koje muče slični problemi. Vaše pitanje je neraskidivi deo teme i zbog toga Vam nije omogućeno da obrišete svoje poruke.

Imajte to na umu kada pišete svoje poruke: ukoliko želite da zaštitite svoju privatnost ne navodite podatke koji mogu otkriti Vaš identitet.


TREBA DA ZNATE:

Jedna od osnovnih ideja ovoga portala je podizanje pravne kulture, a ona podrazumeva visoku svest građana da se za pravna pitanja angažuju profesionalci koji su za to i kvalifikovani i koji su odgovorni za svoj rad.

Stoga je i smisao ovog foruma da dobijete samo osnovne informacije o vašim pravnim problemima, a nikako da one zamene angažovanje stručnih lica u rešavanju tih problema.

Odgovori koji dobijate na ovom forumu ni u kom slučaju ne mogu nadomestiti angažovanje advokata, niti autori odgovora i urednik foruma snose odgovornost za posledice Vašeg rukovađenja ovde iznetim stavovima.

Pokušaćemo da Vam pomognemo našim viđenjima Vašeg problema, ali najdobronamerniji savet koji Vam možemo dati jeste da u daljim fazama obavezno angažujete advokata ili se obratite službi Pravne pomoći.Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Pronađi:
Autoru Poruka
 Tema posta: Iznuda tužbe.
PostPoslato: Nedelja,05.3.2017. 15:37:37 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Sreda,22.7.2015. 13:09:24
Postovi: 4
Potreban mi je pravni savet. Mislim da sam oštećen jer je protiv mene iznuđena tužba. Radi se o sledećem: Bio sam uknjiženi vlasnik jedne livade preko dvadeset godina. Tu livadu nisam koristrio jer sam znao da je već neko drugi koristi i to dugi niz godina. Sve to vreme niko se nije javljao da traži svoje pravo nad tom livadom i ja sam ostao uknjižen kao naslednik i vlasnik premda je drugi bio korisnik te livade. Nakon dugog niza godina pojavljuje se čovek koji traži od mene tu livadu radi izmirivanja duga koji je baš te godine trebao da zastari. Ja sam ga upozorio više puta da u vezi te livade ima prevnih newdostataka i ako je uzme i pojavi se u toj parceli da će sasvim sigurno doći do sukoba sa nekim i fizičkim i sudski. Uprkos tome on je hteo da uzme tu livadu i da mi otpiše stari dug i da preuzme svu odgovornost u rešavanju imovinsko pravnih odnosa. Sastavili smo ugovor koji ne može da se raskine ni po cenu štete preko polovine vrednosti i on je stupio u akciju sukoba sa nekim korisnicima te livade. Međutim nakon što je izbio sukob i incidenti on odbija da livadu u katasteru prevede na sebe već čeka da korisnici te parcele tuže mene. Oni su više od mesec dana čekali da se on uknjiži u kataster i da ga tuže međutim on je čekao da tuže mene što su na kraju i uradili. Tek tada me je nazvao i otišli smo u kataster i preveli parcelu sa mene na njega. Tada su korisnici proširili tužbu i na njega ali umesto da vode spor protiv njega oni su pokrenuli spor protiv mene i tako do kraja spora koji je na kraju izgibljen a ja sam uvršten da solidarno snosim trošak tog spora sa onim koji je sve to izazvao. Postavljam pitanje i molim za odgovor : Da li imam pravo ako tužim inicijatora svega toga za iznudu tužbe protiv mene ?


Vrh
   
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Idi na:  Powered by phpBB © phpBB Group
Mojepravo.net 2010