Mojepravo.net   Pravni adresar   Dešavanja   Pravna literatura   E-kolumne   Studentski blog   Moj fakultet ZABAVA|    * Humor   * Igrice   * Telo i um  

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Pravila foruma


Poštovani posetioci foruma mojepravo.net,

da biste bili u mogućnosti da postavite pitanje na ovom forumu morate biti registrovani i prijavljeni.

Pogledajte video uputstvo za registraciju


Pravila za postavljanje pitanja na Pravnim savetima


1 Nemojte pisati poruke VELIKIM SLOVIMA

U forumskom bontonu velika slova (pisana sa ukljucenim Caps Lock-om) znače vikanje.
Na ovom forumu negujemo kulturnu komunikaciju i ne volimo kada neko viče.


2 Proverite sadržaje postojećih tema

Novu temu otvorite samo kad ste sigurni da na forumu nije već pokrenuta slična tema.
Nemojte ponavljati pitanje u više podforuma


3 Odaberite adekvatan podforum za svoju temu

Kada započinjete novu temu kliknite na Nova tema na podforumu kome pripada vaš pravni problem: ako je problem naslednopravne prirode (ostavinski postupak, nasleđivanje, testament, ugovor o doživotnom izdržavanju itd.) temu pokrenite u podforumu Nasledno pravo.
Ukoliko Vaše teme nema tamo gde ste je postavili, verovatno su je moderatori premestili u tematski adekvatan podforum.

4 Prepoznatljiv naslov teme

Pravilno naslovljavanje:
  - Ugovor o kupoprodaji, Naknada štete, Raskid ugovora
  - Alimentacija deteta (supružnika, roditelja)
  - Registrovanje firme, Stečajni postupak, Likvidacija preduzeća
  - Tužba (za naknadu štete; smetanje poseda; povraćaj stvari; razvod braka)
  - Predlog (za izvršenje; pokretanje ostavinskog postupka; Određivanje privremene mere)
  - Krivično delo nasilničkog ponašanja, Nasilje u porodici, Falsifikovanje, Posedovanje narkotika, Lake telesne povrede, Ugrožavanje bezbednosti

Nepravilno naslovljavanje:
Molim za pomoć, Pomoć, Molim za savet, Zgrada, Automobil, Carina, Prekršaj, Dilema, i sl.

5 Budite pismeni

Potrudite se da Vaša poruka bude uredna i pismena. Vodite računa o interpunkcijskim znakovima, velikim i malim slovima, našim karakterima (č, ć, dž,đ, ž) i pravopisu.
Neuredne poruke radije ćemo obrisati, nego trošiti vreme na njihovo uređivanje.


UPOZORENJE:
Poruke koje se objave kao odgovori na Vaše pitanja namenjeni su svim posetiocima foruma koje muče slični problemi. Vaše pitanje je neraskidivi deo teme i zbog toga Vam nije omogućeno da obrišete svoje poruke.

Imajte to na umu kada pišete svoje poruke: ukoliko želite da zaštitite svoju privatnost ne navodite podatke koji mogu otkriti Vaš identitet.


TREBA DA ZNATE:

Jedna od osnovnih ideja ovoga portala je podizanje pravne kulture, a ona podrazumeva visoku svest građana da se za pravna pitanja angažuju profesionalci koji su za to i kvalifikovani i koji su odgovorni za svoj rad.

Stoga je i smisao ovog foruma da dobijete samo osnovne informacije o vašim pravnim problemima, a nikako da one zamene angažovanje stručnih lica u rešavanju tih problema.

Odgovori koji dobijate na ovom forumu ni u kom slučaju ne mogu nadomestiti angažovanje advokata, niti autori odgovora i urednik foruma snose odgovornost za posledice Vašeg rukovađenja ovde iznetim stavovima.

Pokušaćemo da Vam pomognemo našim viđenjima Vašeg problema, ali najdobronamerniji savet koji Vam možemo dati jeste da u daljim fazama obavezno angažujete advokata ili se obratite službi Pravne pomoći.Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Pronađi:
Autoru Poruka
 Tema posta: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na sudu?
PostPoslato: Nedelja,16.4.2017. 12:49:52 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Nedelja,16.4.2017. 12:38:19
Postovi: 6
Moj fakultet: PFu Nišu
Pozdrav svima. Sinoc mi se desilo nesto neocekivano. Zvao me je jedan drug sa namerom da ja uzmem paket i odem kod njega u selo. On je prethodno sve dogovorio, mesto i vreme ja sam samo pokupio to i odneo njemu. Medjutim on i jos jedan drug samo sto su zapalili buksnu naisla je policija i pronasla na mom sedistu (zadnjem) taj 1 gram marihuane. Ja sam njima rekao da ne konzumiram to i da to u stvari nije moje. Zatim sam kod inspektora isto potvrdio gde se i taj decko slozio da je on sve dogovorio da sam ja samo pokupio to i odneo njemu. Plasim se sta ce se sada desiti. U stanici su mi rekli da cu najverovatnije dobiti godinu dana uslovne kazne, ali ja se plasim da ne bude i novcane kazne. Ujedno se i plasim zbog dosijea jer kako sam cuo svugde ce mi traziti papir da nisam osudjivan, jer jos malo zavrsavam studije i planiram da trazim posao u prosveti. Molim vas pomognite mi ako znate... interesuje me kako mogu biti osudjen i ako bude novcane kazne kolika ona moze biti jer sam dosta siromasan. Unapred Hvala!


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Ponedeljak,17.4.2017. 09:14:51 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Nedelja,16.4.2017. 12:38:19
Postovi: 6
Moj fakultet: PFu Nišu
Moze li mi neko odgovoriti?


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Utorak,18.4.2017. 00:37:41 
Pismeni član
OffLine
Korisnikov avatar
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Subota,08.10.2011. 15:43:55
Postovi: 32
Rod: Bata
Moj fakultet: PF u Novom Sadu
Pravničko obrazovanje: Diplomirani pravnik
Postovani,

Prema navedenom, moje misljenje je da ce biti stvar odluke tuzilastva i suda kako ce posmatrati dotican "paket", cinjenica je da ste ga Vi drzali tj. pokupili i da je pronadjen u Vasim kolima, uprkos sto Vas prijatelj tvrdi da ste ga Vi samo prevezli za njega, hocu da kazem da ste bili svesni sta prenosite i to moze biti problem.

A sto se kazne tice, odgovorio sam pre neki dan na relativno slican post, pa cu Vam vecim delom prekopirati ono sto sam i tamo isticao.

Takodje, pretpostavicu da Vam je ovo prvo krivicno delo tj. da niste ranije procesuirani i osudjivani.

Član 246a Krivicnog Zakonika - Neovlašćeno držanje opojnih droga

Ko neovlašćeno drži u manjoj količini za sopstvenu upotrebu supstance ili preparate koji su proglašeni za opojne droge, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine, a može se osloboditi od kazne.

Učinilac dela iz stava 1.(gore navedenog) ovog člana koji otkrije od koga nabavlja opojnu drogu može se osloboditi od kazne.


Član 247 - Omogućavanje uživanja opojnih droga

Ko navodi drugog na uživanje opojne droge ili mu daje opojnu drogu da je uživa on ili drugo lice ili stavi na raspolaganje prostorije radi uživanja opojne droge ili na drugi način omogućuje drugom da uživa opojnu drogu, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.


Sto se kolicine tice verujem da Vas "1g" nije mnogo i da ce se smatrati "manjom kolicinom za sopstvenu upotrebu".
Inace, manja količina nije precizno zakonom određena, nego je to prepušteno sudskoj praksi, da se s obzirom na način izvršenja krivičnog dela, okolnosti pod kojima je delo učinjeno, kao i istoriju ucinioca opredele za manju kolicinu u postupku.

Dakle, ako Vam je ovo prvo krivicno delo, kazna ce verovatno biti novcana, a po mom misljenju tuzilac ce odloziti krivicno gonjenje (Član 283. Zakonika o krivicnom postupku) i dati Vam mogucnost da odredjeni iznos uplatite u humanitarne svrhe i/ili odredjen period vrsite drustveno koristan rad (sud moze uzeti u obzir Vasu finansijsku situaciju). Rok u kome to morate ciniti tj. uciniti ne bi bio duzi od godinu dana, bili biste pod nadzorom tokom vrsenja istog, a nakon sto izvrsite zahteve tuzioca krivicna prijava protiv Vas bi bila odbacena, a samim tim ne biste bili osudjivani.
Ako me secanje sluzi, novcana kazna za krivicno delo neovlascenog drzanja moze biti od 10.000 - 100.000 dinara, a i ne mora je biti, uzimajuci u obzir detalje ucinjenog dela i Vasu finansijsku situaciju.

Po pitanju brisanja evidencije tj. Zakonske rehabilitacije, u Vasem slucaju, ako biste bili oglaseni krivim, oslobodjeni kazne ili Vam je samo izrecena opomena suda, rehabilitacija nastupa u roku od godinu dana, ako ne ucinite novo krivicno delo. Ili, u slucaju da budete osudjeni na novčanu kaznu i/ili kaznu rada u javnom interesu, tada rehabilitacija nastupa nakon tri godine, opet ako ne ucinite novo krivicno delo za to vreme.
Policijski dosije je druga stvar, na to ne mozete uticati i to ostaje, ali je nedostupan svima, sem sudu i to samo u odredjenim, opravdanim okolnostima o kojima ne treba da brinete, sem ako opet nesto ne ucinite.

Dodao bih jos jednu stvar, u zavisnosti od toga koliko godina imate na Vas se mozda moze primeniti i Zakon o maloletnim uciniocima krivicnih dela i krivicnopravnoj zastiti maloletnih lica. Doticni zakon se moze primeniti i na lica koja su kao mladji punoletnici (sa navrsenih 18 godina) izvrsili krivicno delo, a u vreme sudjenja nisu navrsili 21 godinu. Ovaj zakon je blazi prema uciniocima, i u odredjenim slucajevima moze imati samo vaspitnu meru (upucivanje na razgovor, trazenje izvinjenja, vaspitnu meru u odredjenom trajanju, itd.), sve sa ciljem da se izbegne pokretanje krivicnog postupka i primene krivicnih sankcija.

Nadam se da sam pomogao i pojasnio, a svakako Vam savetujem da se obratite advokatu, trazite da Vam se dodeli po sluzbenoj duznosti ako nemate novca.

Pozdrav


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Utorak,18.4.2017. 23:08:58 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Nedelja,16.4.2017. 12:38:19
Postovi: 6
Moj fakultet: PFu Nišu
pravnik123 napisa:
Postovani,

Prema navedenom, moje misljenje je da ce biti stvar odluke tuzilastva i suda kako ce posmatrati dotican "paket", cinjenica je da ste ga Vi drzali tj. pokupili i da je pronadjen u Vasim kolima, uprkos sto Vas prijatelj tvrdi da ste ga Vi samo prevezli za njega, hocu da kazem da ste bili svesni sta prenosite i to moze biti problem.

A sto se kazne tice, odgovorio sam pre neki dan na relativno slican post, pa cu Vam vecim delom prekopirati ono sto sam i tamo isticao.

Takodje, pretpostavicu da Vam je ovo prvo krivicno delo tj. da niste ranije procesuirani i osudjivani.

Član 246a Krivicnog Zakonika - Neovlašćeno držanje opojnih droga

Ko neovlašćeno drži u manjoj količini za sopstvenu upotrebu supstance ili preparate koji su proglašeni za opojne droge, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine, a može se osloboditi od kazne.

Učinilac dela iz stava 1.(gore navedenog) ovog člana koji otkrije od koga nabavlja opojnu drogu može se osloboditi od kazne.


Član 247 - Omogućavanje uživanja opojnih droga

Ko navodi drugog na uživanje opojne droge ili mu daje opojnu drogu da je uživa on ili drugo lice ili stavi na raspolaganje prostorije radi uživanja opojne droge ili na drugi način omogućuje drugom da uživa opojnu drogu, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.


Sto se kolicine tice verujem da Vas "1g" nije mnogo i da ce se smatrati "manjom kolicinom za sopstvenu upotrebu".
Inace, manja količina nije precizno zakonom određena, nego je to prepušteno sudskoj praksi, da se s obzirom na način izvršenja krivičnog dela, okolnosti pod kojima je delo učinjeno, kao i istoriju ucinioca opredele za manju kolicinu u postupku.

Dakle, ako Vam je ovo prvo krivicno delo, kazna ce verovatno biti novcana, a po mom misljenju tuzilac ce odloziti krivicno gonjenje (Član 283. Zakonika o krivicnom postupku) i dati Vam mogucnost da odredjeni iznos uplatite u humanitarne svrhe i/ili odredjen period vrsite drustveno koristan rad (sud moze uzeti u obzir Vasu finansijsku situaciju). Rok u kome to morate ciniti tj. uciniti ne bi bio duzi od godinu dana, bili biste pod nadzorom tokom vrsenja istog, a nakon sto izvrsite zahteve tuzioca krivicna prijava protiv Vas bi bila odbacena, a samim tim ne biste bili osudjivani.
Ako me secanje sluzi, novcana kazna za krivicno delo neovlascenog drzanja moze biti od 10.000 - 100.000 dinara, a i ne mora je biti, uzimajuci u obzir detalje ucinjenog dela i Vasu finansijsku situaciju.

Po pitanju brisanja evidencije tj. Zakonske rehabilitacije, u Vasem slucaju, ako biste bili oglaseni krivim, oslobodjeni kazne ili Vam je samo izrecena opomena suda, rehabilitacija nastupa u roku od godinu dana, ako ne ucinite novo krivicno delo. Ili, u slucaju da budete osudjeni na novčanu kaznu i/ili kaznu rada u javnom interesu, tada rehabilitacija nastupa nakon tri godine, opet ako ne ucinite novo krivicno delo za to vreme.
Policijski dosije je druga stvar, na to ne mozete uticati i to ostaje, ali je nedostupan svima, sem sudu i to samo u odredjenim, opravdanim okolnostima o kojima ne treba da brinete, sem ako opet nesto ne ucinite.

Dodao bih jos jednu stvar, u zavisnosti od toga koliko godina imate na Vas se mozda moze primeniti i Zakon o maloletnim uciniocima krivicnih dela i krivicnopravnoj zastiti maloletnih lica. Doticni zakon se moze primeniti i na lica koja su kao mladji punoletnici (sa navrsenih 18 godina) izvrsili krivicno delo, a u vreme sudjenja nisu navrsili 21 godinu. Ovaj zakon je blazi prema uciniocima, i u odredjenim slucajevima moze imati samo vaspitnu meru (upucivanje na razgovor, trazenje izvinjenja, vaspitnu meru u odredjenom trajanju, itd.), sve sa ciljem da se izbegne pokretanje krivicnog postupka i primene krivicnih sankcija.

Nadam se da sam pomogao i pojasnio, a svakako Vam savetujem da se obratite advokatu, trazite da Vam se dodeli po sluzbenoj duznosti ako nemate novca.

Pozdrav

........................................

Hvala na odgovoru. Imam 20 godina i nismo bili u mom autu kada se to desilo (znaci presli smo u auto od treceg druga), da li to menja stvari?
Samo mi je jos nejasno da li mogu biti osudjen i na uslovnu i na novcanu kaznu ili to ide odvojeno?? I, u slucaju da budem osudjen na uslovnu kaznu da li ti znaci da mi se otvara dosije i da cu imati problema prilikom zaposljavanja?? Unapred hvala.


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Sreda,19.4.2017. 01:29:58 
Pismeni član
OffLine
Korisnikov avatar
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Subota,08.10.2011. 15:43:55
Postovi: 32
Rod: Bata
Moj fakultet: PF u Novom Sadu
Pravničko obrazovanje: Diplomirani pravnik
mikrimaus napisa:
Hvala na odgovoru. Imam 20 godina i nismo bili u mom autu kada se to desilo (znaci presli smo u auto od treceg druga), da li to menja stvari?
Samo mi je jos nejasno da li mogu biti osudjen i na uslovnu i na novcanu kaznu ili to ide odvojeno?? I, u slucaju da budem osudjen na uslovnu kaznu da li ti znaci da mi se otvara dosije i da cu imati problema prilikom zaposljavanja?? Unapred hvala.


Aha, sada mi je jasnije sta se dogodilo, Vi ste se samo zatekli na sedistu pored "paketa". Smatram da je to veoma povoljno, po Vas, jer nije Vas automobil i nije kod Vas pronadjeno.
Imate pravo da promenite iskaz (koji ste dali u policiji) na sudu u slucaju da dodje uopste do sudjenja, a u slucaju sudjenja, u svojstvu svedoka, imate pravo da ne odgovorite na pitanje kojim bi izlozili sebe krivicnom gonjenju.

Dosije u policiji ce postojati, ali ona evidencija koja Vas brine je sudska, potrebna za zaposlenje. Ici cu od najgoreg ka najboljem ishodu:

U slucaju da budete novcano osudjeni i/ili na rad u javnom interesu (moze biti jedno, drugo ili zajedno) ona se brise nakon isteka tri godine, ako ne ucinite opet neko krivicno delo u tom periodu.

Ako Vam je izrecena uslovna osuda - to je utvrdjivanje kazne koja se ne primenjuje ako odredjeno vreme ne ucinite novo krivicno delo(moze biti od 1-5godina), tada rehabilitacija nastaje godinu dana nakon isteka uslovne osude (npr. uslovno dobijete 1god + jedna nakon - bez novog dela, dakle potvrdu da ste neosudjivani mozete imati za 2 godine).

A u slucaju da budete samo proglaseni krivim, a oslobodjeni kazne, ili prodjete samo sa sudskom opomenom, tada rehabilitacija tj. brisanje evidencije (nakon toga smatrate se neosudjivanim i mozete izvuci potvrdu o neosudjivanosti) nastaje nakon godinu dana.

Novčana kazna i rad u javnom interesu mogu se izreći i kao glavna i kao sporedna kazna, dakle mogu se pridodati nekoj drugoj.

Ako ne navrsite 21 godinu do potencijalnog sudjenja, moglo bi Vam se suditi kao starijem maloletniku po Zakonu o maloletnim uciniocima krivicnih dela i krivicnopravnoj zastiti maloletnih lica, koji je blazi prema uciniocima, kao sto sam vec napomenuo, sto bi dalje znacilo da mozete da prodjete uz izvinjenje, razgovor, ukor, ili neku drugu vaspitnu meru, bez osude.

To su sve bile potencijalne kazne usled sudjenja i osude, ali necemo se voditi logikom da ce doci do sudjenja uopste, jer smatram da (ako Vam je ovo prvo krivicno delo) ce protiv Vas tuzilac Odloziti krivicno gonjenje, gde bi opet morali da uplatite odredjen iznos u humanitarne svrhe i/ili vrsite drustveno koristan rad, ili oba, nakon cega tuzilac odustaje od krivicnog gonjenja, razlika je u tome sto u ovom slucaju Vi niste osudjivani i potvrda Vam je dostupna cim ispunite sta tuzilac trazi, i on odustane od gonjenja.

Uostalom, pitanje je kakva ce uopste odluka tuzioca da bude za pokretanje postupka protiv Vas, prema onome sto ste mi napisali, ne vidim kako bi dokazali da je kod Vas paket pronadjen, niti da ste ga bas Vi doneli, sem toga sto ste bili prisutni u automobilu i licno smatram da u najgorem slucaju moze doci do "odlaganja krivicnog gonjenja" i onoga sto to prati.


Verujem da je sve konfuzno, jer ima dosta slicnosti medju pojmovima i potencijalnim ishodima, ali nadam se da sam uspeo da ih dovoljno razdvojim da bude jasnije.

Pozdrav


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Sreda,19.4.2017. 15:09:22 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Nedelja,16.4.2017. 12:38:19
Postovi: 6
Moj fakultet: PFu Nišu
Aha, sada mi je jasnije sta se dogodilo, Vi ste se samo zatekli na sedistu pored "paketa". Smatram da je to veoma povoljno, po Vas, jer nije Vas automobil i nije kod Vas pronadjeno.
Imate pravo da promenite iskaz (koji ste dali u policiji) na sudu u slucaju da dodje uopste do sudjenja, a u slucaju sudjenja, u svojstvu svedoka, imate pravo da ne odgovorite na pitanje kojim bi izlozili sebe krivicnom gonjenju.

Problem je sto sam ja u stanici okarakterisan kao glavni pocinilac jer sam ja uzeo od dilera paket. Ovih dvoje prijatelja mu vise dodju kao svedoci. Oni su svoje izjave dali pismeno, dok sam ja svoju davao kod inspektora. I ne secam se da li sam naveo u u izjavi da nisu pronasli paket u mom autu, da li to kasnije mogu izloziti na sudu ili sam morao odmah u izjavi da navedem??? Jos jednom Vam hvala.


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Sreda,19.4.2017. 15:45:42 
Pismeni član
OffLine
Korisnikov avatar
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Subota,08.10.2011. 15:43:55
Postovi: 32
Rod: Bata
Moj fakultet: PF u Novom Sadu
Pravničko obrazovanje: Diplomirani pravnik
mikrimaus napisa:
Problem je sto sam ja u stanici okarakterisan kao glavni pocinilac jer sam ja uzeo od dilera paket. Ovih dvoje prijatelja mu vise dodju kao svedoci. Oni su svoje izjave dali pismeno, dok sam ja svoju davao kod inspektora. I ne secam se da li sam naveo u u izjavi da nisu pronasli paket u mom autu, da li to kasnije mogu izloziti na sudu ili sam morao odmah u izjavi da navedem??? Jos jednom Vam hvala.


Izjave u policji mogu biti date pogresno, usled panike, straha ili nekog drugog faktora. Dakle imate pravo da na sudu, tj. u razgovoru sa tuziocem promenite svoj iskaz, samo znajte da davanje laznog iskaza predstavlja krivicno delo.

Sto se automobila tice, verujem da je policija zapisala registarski broj i uzela sve potrebne detalje o vlasnistvu istog, mada me cudi onda da na Vas sve svaljuju izjavama, jer je droga pronadjena u drzavini tj. imovini drugog lica, ako automobil nije Vas, a "paket" pronadjen na sedistu prilikom pretresa vozila.

Nadam se da u zapisniku ne stoji da je u pronadjeno prilikom pretresa Vas licno, jer to menja malo situaciju. Ali nista drasticno, potencijalne kazne i sve sto sam pisao ostaje isto, samo razmatram najpovoljniji ishod.

Angazujte advokata ako mozete, olaksace Vam razmisljanje o svemu ovome i uputiti sta i kako dalje da cinite.


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Petak,28.4.2017. 15:45:02 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Nedelja,16.4.2017. 12:38:19
Postovi: 6
Moj fakultet: PFu Nišu
Jos jedno pitanje....
Rekli ste da ako priznamo od koga smo kupili drogu lice se oslobadja optuzbe. Interesuje me da li ako taj drug kaze ko je taj lik da li to ostaje anonimno i da li posle mozemo snositi posledice zbog toga??? Da li smo u tom slucaju svedoci i tako to....nije mi bas jasno da li samo mozemo da kazemo ko je i damo podatke i da se vise ne petljamo u to ili kasnije u toku sudjenja tog dilera mozemo biti pozvani kao svedoci. Jos jednom hvala unapred.


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Subota,13.5.2017. 22:21:05 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Sreda,01.4.2015. 04:05:09
Postovi: 15
Nema potrebe da nesto preterano brinete oko toga. Mom drugaru su namestili (ubacio mu neko u dzep od jakne) oko 40 grama neke trave, ne znam da li je bila marihuana ili nesto drugo. Angazovao je advokata i proslo je tako sto je dobio kaznu oko 40.000 dinara i 2 ili 3 godine uslovno. Tako da je samo platio advokata i tu kaznu, u zatvor nije isao ali da je uradio neko krivicno delo isao bi u zatvor sigurno.


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Subota,29.7.2017. 07:10:07 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Subota,29.7.2017. 07:06:26
Postovi: 2
Moj fakultet: PF u Kragujevcu
Koja smejurija od drzave, neke kaznjavaju zbog 1 grama marihuane ili 1 km prekoracenja brzine, dok drugi izlaze cisti nakon gazenja devojke na pesackom (Mitrovicev sin) ili kao pripadnici BIA koji zaboravise koliko ono bese kg heroina/koke u sefu banke, blize pola tone? :-)


Vrh
   
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Idi na:  Powered by phpBB © phpBB Group
Mojepravo.net 2010