Mojepravo.net   Pravni adresar   Dešavanja   Pravna literatura   E-kolumne   Studentski blog   Moj fakultet ZABAVA|    * Humor   * Igrice   * Telo i um  

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Pravila foruma


Poštovani posetioci foruma mojepravo.net,

da biste bili u mogućnosti da postavite pitanje na ovom forumu morate biti registrovani i prijavljeni.

Pogledajte video uputstvo za registraciju


Pravila za postavljanje pitanja na Pravnim savetima


1 Nemojte pisati poruke VELIKIM SLOVIMA

U forumskom bontonu velika slova (pisana sa ukljucenim Caps Lock-om) znače vikanje.
Na ovom forumu negujemo kulturnu komunikaciju i ne volimo kada neko viče.


2 Proverite sadržaje postojećih tema

Novu temu otvorite samo kad ste sigurni da na forumu nije već pokrenuta slična tema.
Nemojte ponavljati pitanje u više podforuma


3 Odaberite adekvatan podforum za svoju temu

Kada započinjete novu temu kliknite na Nova tema na podforumu kome pripada vaš pravni problem: ako je problem naslednopravne prirode (ostavinski postupak, nasleđivanje, testament, ugovor o doživotnom izdržavanju itd.) temu pokrenite u podforumu Nasledno pravo.
Ukoliko Vaše teme nema tamo gde ste je postavili, verovatno su je moderatori premestili u tematski adekvatan podforum.

4 Prepoznatljiv naslov teme

Pravilno naslovljavanje:
  - Ugovor o kupoprodaji, Naknada štete, Raskid ugovora
  - Alimentacija deteta (supružnika, roditelja)
  - Registrovanje firme, Stečajni postupak, Likvidacija preduzeća
  - Tužba (za naknadu štete; smetanje poseda; povraćaj stvari; razvod braka)
  - Predlog (za izvršenje; pokretanje ostavinskog postupka; Određivanje privremene mere)
  - Krivično delo nasilničkog ponašanja, Nasilje u porodici, Falsifikovanje, Posedovanje narkotika, Lake telesne povrede, Ugrožavanje bezbednosti

Nepravilno naslovljavanje:
Molim za pomoć, Pomoć, Molim za savet, Zgrada, Automobil, Carina, Prekršaj, Dilema, i sl.

5 Budite pismeni

Potrudite se da Vaša poruka bude uredna i pismena. Vodite računa o interpunkcijskim znakovima, velikim i malim slovima, našim karakterima (č, ć, dž,đ, ž) i pravopisu.
Neuredne poruke radije ćemo obrisati, nego trošiti vreme na njihovo uređivanje.


UPOZORENJE:
Poruke koje se objave kao odgovori na Vaše pitanja namenjeni su svim posetiocima foruma koje muče slični problemi. Vaše pitanje je neraskidivi deo teme i zbog toga Vam nije omogućeno da obrišete svoje poruke.

Imajte to na umu kada pišete svoje poruke: ukoliko želite da zaštitite svoju privatnost ne navodite podatke koji mogu otkriti Vaš identitet.


TREBA DA ZNATE:

Jedna od osnovnih ideja ovoga portala je podizanje pravne kulture, a ona podrazumeva visoku svest građana da se za pravna pitanja angažuju profesionalci koji su za to i kvalifikovani i koji su odgovorni za svoj rad.

Stoga je i smisao ovog foruma da dobijete samo osnovne informacije o vašim pravnim problemima, a nikako da one zamene angažovanje stručnih lica u rešavanju tih problema.

Odgovori koji dobijate na ovom forumu ni u kom slučaju ne mogu nadomestiti angažovanje advokata, niti autori odgovora i urednik foruma snose odgovornost za posledice Vašeg rukovađenja ovde iznetim stavovima.

Pokušaćemo da Vam pomognemo našim viđenjima Vašeg problema, ali najdobronamerniji savet koji Vam možemo dati jeste da u daljim fazama obavezno angažujete advokata ili se obratite službi Pravne pomoći.Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Pronađi:
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Četvrtak,24.8.2017. 07:07:21 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Četvrtak,24.8.2017. 06:44:17
Postovi: 4
Da cujete misljenje sa druge strane.
Ja sam dobio 4 (cetiri) godine zatvora za posedovanje 50g marihuane, pronadjeno je u kolima koja sam ja vozio a nisu se vodila na moje ime. Osudjen sam bez pravih dokaza o prodaji, dakle nije bilo u paketima za dalju prodaju vec u jednoj kesi. Nisu imali transkripte iz telefona, telefon mi nije vestacen, nisu imali izjave kupaca, nisu imali dnk, niti vagicu za razmeravanje, pa sam opet dobio 4god zatvora.
Tamo u zatvoru neki su dobili 3godine za manje od jednog grama, i takvih ima na desetine. Ne bih da te paranoisem ali dosta stvari utice na presudu.
Prvo, sta su tebi napisali da li znas? 246.1? 247 ili 246-A?
Koliko ja vidim tvoj clan je 247 omogucavanje uzivanja, a clan od tvojih drugara je 246-A jer si im ti nabavio, nisi im prodao a oni su to uzeli sa namerom da uzivaju u tome. To je onako realno, ali sve to moze da bude drugacije.
Bitno je da saznas sta su oni napisali u izjavi u policiji, jer to moze da ti pomogne a moze da te ukopa.
Ti kada si uzeo za njih, ako kazes da si imao saznanje sta si uzeo pocinio si krivicno delo. To sto ti ovde pricaju da je lazno davanje izjave krivicno delo, u praksi ne znam da li je neko dobio osudu za to, a ti imas pravo da se branis kako mislis da treba tj ono sto ce biti najbolje za tebe.
Dakle prvo vidi za sta tebe tacno oni terete, koji je clan.
Nabavi izjave tvojih drugara i vidi koliko tebe inkriminise to, jer ako su oni rekli da si im doneo a da si znao sta je to, to ti je osuda u najavi za krivicno delo omogucavanje uzivanja.
Kada budes video za sta te terete, kakvu izjavu su dali tvoji drugovi tek onda mozes da pripremis odbranu, a u sustini mozes da budes oslobodjen ako svi oni kazu da ti nisi znao sta to, da ti kazes da nisi znao sta je to da vam se price potvrde i da neko od njih prizna da je to njihovo, bez daljeg uplitanja kako si ti nosio to itd. To je najbezbolnije za sve, jer ne daj boze mogu grupu da vam stave jer vas je bilo trojca, i ako vam stave prodaju to je 5godina zatvora minimum i ne moze ispod minimuma, ali naravno to nije realno da urade, ali uvek treba biti spreman za najgore jer sam i ja mislio da necu nista dobiti jer u mom slucaju je druga osoba priznala delo i rekla je da ja nisam imao saznanje da se to tu nalazi, ja sam dao takav iskaz i inspektor je svedocio protiv mene, sudijsko ubedjenje je da inspektor govori istinu i osudjen sam na 4god bez dokaza, a moj drug je oslobodjen bez kazne (a automatski bi on trebalo da bude osudjen za davanje laznog iskaza, a on nije osudjen.
Takodje ponavljam, moras biti pazljiv mnogo ljudi u zatvoru robijaju kazne od 3god. pa navise za kolicine manje nego kod tebe sto je nadjeno!!!

nadam se da sam pomogao, a ako se nakon ovog mog teksta budes vise iscimao za sebe i ovaj slucaj, verovatno ces spreciti katastrofalne posledice.


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Utorak,20.2.2018. 10:47:49 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Nedelja,16.4.2017. 12:38:19
Postovi: 6
Moj fakultet: PFu Nišu
Postovani,
Danas mi je bilo sudjenje, i osudjen sam na novcanu kaznu od 200 eura. Prilikom osudjivanja uzlei su mi licne podatke i sudija ali i javni tuzilac. Rekli su mi da ce tuzilastvo doneti odluku da li ce se zaliti na tu odluku. Pa me interesuje, ako su mi uzeli sve podatke cak i broj telefona, da li ce mi javno tuzilastvo vaditi listing iz telefona pa tek onda doneti odluku?? Molim Vas odgovorite mi sto pre.
Unapred Hvala.


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Nedelja,25.2.2018. 09:33:52 
Zaslužni građanin
OffLine
Korisnikov avatar
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Nedelja,10.10.2010. 09:36:58
Postovi: 9780
Lokacija: Beograd
Rod: Seka
Moj fakultet: PF u Beogradu
Pravničko obrazovanje: Diplomirani pravnik
Tužilac i u žalbi može da predloži nove dokaze, s tim što je zakon tu stroži u smislu da mora da navede zašto do sada nije izneo te dokaze...
Međutim, naši tužioci sve svoje dokazne aktivnosti završavaju u istrazi, tako da smatram da se neće u Vašem slučaju posebno "cimati".

_________________
... Живот никад није био ништа више од садашњег тренутка ...


Vrh
   
 
 Tema posta: Re: Pao sam sa 1g marihuane. Kakve posledice mogu imati na s
PostPoslato: Utorak,27.3.2018. 15:55:53 
Pismeni član
OffLine
Korisnikov avatar
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Subota,08.10.2011. 15:43:55
Postovi: 32
Rod: Bata
Moj fakultet: PF u Novom Sadu
Pravničko obrazovanje: Diplomirani pravnik
mikrimaus napisa:
Postovani,
Danas mi je bilo sudjenje, i osudjen sam na novcanu kaznu od 200 eura. Prilikom osudjivanja uzlei su mi licne podatke i sudija ali i javni tuzilac. Rekli su mi da ce tuzilastvo doneti odluku da li ce se zaliti na tu odluku. Pa me interesuje, ako su mi uzeli sve podatke cak i broj telefona, da li ce mi javno tuzilastvo vaditi listing iz telefona pa tek onda doneti odluku?? Molim Vas odgovorite mi sto pre.
Unapred Hvala.


Postovani,

S obzirom na datum kada ste poslali poslednju poruku, do sada je istekao rok (15 dana od dana dostavljanja prepisa presude strankama u postupku) u kome je bilo moguce da ovlascena lica (dakle javni tuzilac u Vasem slucaju) izjave zalbu protiv prvostepene odluke suda, koja je ukoliko se zalba nije do sada dogodila, postala pravosnazna i protiv nje pravni lekovi (zalba..) vise nisu dozvoljeni. Za istu stvar Vas ne mogu opet goniti.

Zakonska rehabilitacija tj. brisanje osude iz evidencije nastupice tri godine nakon donosenja iste, ukoliko ne ponovite ili ne ucinite novo krivicno delo i naravno uredno platite kaznu. Nakon toga prestaju sve pravne posledice, smatracete se neosudjivanim i moci cete bez problema da izvadite potvrdu da ste neosudjuvani. Ukoliko se slucajno desi da nakon isteka te tri godine organ nadležan za vođenje kaznene evidencije ne donese rešenje o nastupanju zakonske rehabilitacije, samo podnesite zahtev da se utvrdi da je rehabilitacija nastupila po zakonu, nista strasno.

Na osnovu svih informacija o slucaju do sada i vodeci se pretpostavkom da tuzilastvo nije izjavilo zalbu na odluku suda, moje misljenje je da je "najgore" proslo i da ne treba dalje da brinete. Po pitanju telefonskih prepiski: sud je ovakvu presudu (u vidu novcane kazne) doneo usled prikupljenih dokaza, tako da sta su imali i hteli vec su iskoristili protiv Vas. Dalji vid nadzora komunikacija smatram da nije moguc, jer je za to potrebna posebna odluka suda koja se donosi na predlog tuzilastva, sto za slucaj poput Vaseg smatram da nije praksa.

Dakle, sudska evidencija koja znam da Vas brine se brise i ne moze se upotrebiti protiv Vas nakon sto nastupi zakonska rehabilitacija za tri godine, ali sve se to negde cuva, isto kao i policijski podaci, tako da Vam savetujem da se ubuduce pridrzavate zakona i tako izbegnete ovakve, neprijatne i nepotrebne situacije.

Veliki pozdrav. :wink:


Vrh
   
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Idi na:  Powered by phpBB © phpBB Group
Mojepravo.net 2010