Mojepravo.net   Pravni adresar   Dešavanja   Pravna literatura   E-kolumne   Studentski blog   Moj fakultet ZABAVA|    * Humor   * Igrice   * Telo i um  

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Pravila foruma


Poštovani posetioci foruma mojepravo.net,

da biste bili u mogućnosti da postavite pitanje na ovom forumu morate biti registrovani i prijavljeni.

Pogledajte video uputstvo za registraciju


Pravila za postavljanje pitanja na Pravnim savetima


1 Nemojte pisati poruke VELIKIM SLOVIMA

U forumskom bontonu velika slova (pisana sa ukljucenim Caps Lock-om) znače vikanje.
Na ovom forumu negujemo kulturnu komunikaciju i ne volimo kada neko viče.


2 Proverite sadržaje postojećih tema

Novu temu otvorite samo kad ste sigurni da na forumu nije već pokrenuta slična tema.
Nemojte ponavljati pitanje u više podforuma


3 Odaberite adekvatan podforum za svoju temu

Kada započinjete novu temu kliknite na Nova tema na podforumu kome pripada vaš pravni problem: ako je problem naslednopravne prirode (ostavinski postupak, nasleđivanje, testament, ugovor o doživotnom izdržavanju itd.) temu pokrenite u podforumu Nasledno pravo.
Ukoliko Vaše teme nema tamo gde ste je postavili, verovatno su je moderatori premestili u tematski adekvatan podforum.

4 Prepoznatljiv naslov teme

Pravilno naslovljavanje:
  - Ugovor o kupoprodaji, Naknada štete, Raskid ugovora
  - Alimentacija deteta (supružnika, roditelja)
  - Registrovanje firme, Stečajni postupak, Likvidacija preduzeća
  - Tužba (za naknadu štete; smetanje poseda; povraćaj stvari; razvod braka)
  - Predlog (za izvršenje; pokretanje ostavinskog postupka; Određivanje privremene mere)
  - Krivično delo nasilničkog ponašanja, Nasilje u porodici, Falsifikovanje, Posedovanje narkotika, Lake telesne povrede, Ugrožavanje bezbednosti

Nepravilno naslovljavanje:
Molim za pomoć, Pomoć, Molim za savet, Zgrada, Automobil, Carina, Prekršaj, Dilema, i sl.

5 Budite pismeni

Potrudite se da Vaša poruka bude uredna i pismena. Vodite računa o interpunkcijskim znakovima, velikim i malim slovima, našim karakterima (č, ć, dž,đ, ž) i pravopisu.
Neuredne poruke radije ćemo obrisati, nego trošiti vreme na njihovo uređivanje.


UPOZORENJE:
Poruke koje se objave kao odgovori na Vaše pitanja namenjeni su svim posetiocima foruma koje muče slični problemi. Vaše pitanje je neraskidivi deo teme i zbog toga Vam nije omogućeno da obrišete svoje poruke.

Imajte to na umu kada pišete svoje poruke: ukoliko želite da zaštitite svoju privatnost ne navodite podatke koji mogu otkriti Vaš identitet.


TREBA DA ZNATE:

Jedna od osnovnih ideja ovoga portala je podizanje pravne kulture, a ona podrazumeva visoku svest građana da se za pravna pitanja angažuju profesionalci koji su za to i kvalifikovani i koji su odgovorni za svoj rad.

Stoga je i smisao ovog foruma da dobijete samo osnovne informacije o vašim pravnim problemima, a nikako da one zamene angažovanje stručnih lica u rešavanju tih problema.

Odgovori koji dobijate na ovom forumu ni u kom slučaju ne mogu nadomestiti angažovanje advokata, niti autori odgovora i urednik foruma snose odgovornost za posledice Vašeg rukovađenja ovde iznetim stavovima.

Pokušaćemo da Vam pomognemo našim viđenjima Vašeg problema, ali najdobronamerniji savet koji Vam možemo dati jeste da u daljim fazama obavezno angažujete advokata ili se obratite službi Pravne pomoći.Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Pronađi:
Autoru Poruka
 Tema posta: Tužba (za naknadu štete-poplava)
PostPoslato: Ponedeljak,06.11.2017. 09:13:02 
Pismeni član
OffLine
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Ponedeljak,06.11.2017. 08:46:01
Postovi: 1
Poplava je prouzrokovana pucanjem instalacija u komšijinom kupatilu. Komšija, koji živi iznad mene, je sam renovirao kupatilo pre neke dve godine. Uradio je to bez dozvole od države, a kako vidim i vrlo nestručno. Cev u zidu, odmah posle bojlera, je eksplodirala usled previsokog pritiska i temperature, i na taj način započela tu poplavu. Poplava je zahvatila nekoliko stanova u zgradi. Ventili u tom stanu su bili zazidani (pretpostavljam u cilju da stan izgleda "lepo, bez suvišnih instalacija"), tako da ta poplava nije mogla da bude zaustavljena odmah i napravila je dosta veliku štetu. Kada je došao majstor, od firme koja zvanično popravlja sve u zgradi, on je morao da razbija zid u tom stanu, kako bi došao do ventila koji zatvara vodu. Za sve to postoji zvaničan izveštaj firme koja je zadužena za popravke u zgradi. Postoje i svedoci iz zgrade.

Šteta u mojem stanu je velika. Nekih 25m2 podova, kao i uništeni zidovi i nameštaj. Ja sam pokušao da se dogovorim sa komšijom o nadoknadi šteta, ali je on voljan da plati eventualno 100 evra. Šteta je višestruko veća. Veliki deo stana je potpuno unakažen. Stan je bukvalno plivao u vodi koja je nadirala iz jednog ugla u stanu.

Molio bih da me savetujete kako da gospodina nateram da mi nadoknadi štetu. Ne mora sve, ali podove i zidove treba da popravi. Nikada nisam imao ovakav problem tako da ne znam ni kako da započnem tužbu. Čuo sam da može da se vodi vanparnični postupak, ali nisam siguran kako. Ne znam šta je najbolji potez i kako da postupim. Čovek ne želi da nadoknadi štetu, to mi je jasno. Trenutno blefira kako bi se izvukao.

Unapred hvala na pomoći.


Vrh
   
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Idi na:  Powered by phpBB © phpBB Group
Mojepravo.net 2010